Денес штрајкуваа земјоделците.Пред канцеларија ни поминаа над 5000 трактори од цела Германија.Со свирките главата ми ја пукнаа.Се е хаос и сообраќај и јавен и се Кај се сега клима активистите да направат контрапротест Спојлер: Трактори Се чудам како може луѓе во центар да живеат , а по овој протест уште повеќе сум во прашалници
И ја живеам у центар па на паркот помеѓу две згради, шо најверојатно е негово земјиште, еден трлото го чуваше две ноќи, дали чекаше да дојдат да ги откупат или ги преместуваше, не знам. А на село па коа живеев, мирно беше мајката, али смрдеше на лајна цело лето од фармите и одгледувачниците на коњи. Тука јаки пари се праат од земјоделие и живина, шо би рекле граѓаниве наши од сељачка работа. Како ќе живеат у вили на село и ќе возат Мерџоа, ако не протестираат? Иначе, и ја ко пи*ка кријам мобилен коа дремам на Фемина, или со прстот го кријам аватарот, никад не се знае, светот е едно глобално село, и сите ние сме уствари само едни обични селани. ПоздравФ.
Добри Џондири, а вилите можам само да ги замислам. Штета што не се цени таа '' сељачка'' макотрпна работа. Барем нивните пари се заслужени, а не украдени како на тие со измислени работни места. Им смрди од животни, а ако дишат смог ќе се бунат, ама подобро тоа од колку гној хм?! Комплекси си имаат многу ама тоа е.
СДК и кога сум во ПМС и кога сум во блага депресија, и кога ме удираат јаки стресови, и кога сум сосема здрава-права, машала исто си имам апетит Што човек ќе бев бе, сите ми се чудат како сум јадела кога сум била нервозна, е и јас им се чудам нив, зошто и како не јадат
@Feminka22 Да,остај што намалувам брајтнес,туку и се навалувам и со едната рака го кријам телефонот. И дома така правам кога во иста соба е и блиска личност која има профил тука.
Иста сум. Прво се пазам да не седи некој одма зад мене, ако нема се чувствувам послободна. Како и да е, намалувам светло и едното око ми чита фемина, другото гледа наоколу да не ме забележи некој, да не ми гледа в телефон. Не сакам да ме знаат, фемина ми е како дневник и освен либе (кој патем воопшто не се интересира ни знае како функционира форумот) никој не знае дека имам профил. Тука си се изразувам слободно, да сакав да пишам нешто за кое сакав да знаат познаниците ќе пишев на фб или инста.
Zdravo devojki.Ne znam kade da spodelam pa eve ke probam tuka. Tetka Lile Dimitrievska e samohrana majka heroj od Veles koja se grizi za svoite dva sina koi se skoro kompletno nepodvizni i zavisni od nivnata majka koja so golema ljubov se grizi za niv povece od 30 godini.Ziveat vo teski uslovi doma a tetka Lile plus raboti za da preziveat.Ve molam ako sakate da pomognete so bilo sto hrana,obleka,pari slobodno obratete se na Otec Filip Ivanov https://www.facebook.com/filipivanovmkd/posts/2773198502732660?hc_location=ufi Ili semejniot prijatel na tetka Lile Aco koj nesebicno im pomaga.Gledam videoto pocna da ima share na fb i nekoj otvori smetka za donacii. https://www.facebook.com/aco.dumovski/posts/3032447506979686 Sram me faca vo kakva drzava ziveam.Ajde da pomogneme so koj kolku moze na ovaa hrabra majka
Нели е убаво чувството кога пишувате некому, а личноста ви враќа во рок од неколку секунди? И на екранот стојат зборови што сте сакале да ги видите, да ги прочитате? Навидум едноставна, секојдневна постапка, но од ваквите мали нешта се гледа колку некому му е дојдено до тебе
Нека оди по ѓаволите и топло- ладно играње и се!... сакам едноставност. Можеби е не толку предизвикувачка, но е топла...огновите се чисто хормонален нуспроизвод..
Аман колку сте досадни некогаш модераторите.Мислиш ако темата е за едно нешто не смее да се направи мини дискусија меѓу членовите која бај да веј е во согласност со истата таа тема.Веднаш мора се да биде избришано.Океј сваќам дека ако има кавга или навреди треба да се брише.Ама нема потреба од се.
Мислам дека би требало да се започне посебна тема овде: https://forum.femina.mk/forums/Хуманитарни-акции.65/ со дозвола oд модераторот.
Ретко кога сонувам убави нешта, а речиси никогаш ми се немаат остварено тие сништа. Претходната ноќ нѐ сонував нас, едно среќно семејство, сите на куп, и денес на кратко конечно си ги видов родителите и братчето. Мислам дека никогаш не сме биле олку расположени сите до еден. Без нервози, без караници, само љубов на сите страни.
Ги гледав аутфитите на познативе за доделувањето на AMA наградите. Јас јес да не пратам премногу мода, ама па толку да сум пропуштила за севкупно да ми се свиѓаат само 3-4 аутфити, некако не ми се верува. Па тоа пердуви, шљокици, една дошла со нешто налик бањарка, другата по пижами, трета со нешто налик на завесите дома што ги има, четврта со фустан машна, петта со мини ташна. Барем да речеш удобно да им е па да не ти е криво. А бре облечи таму тренерките и барем уживај. Друго што ми текна е дека девојкиве што добиваат награди се уствари моја или приближно моја возраст. И си прават песнички, хитче или не, гајле им е. Појави се, сликни се, кажи некое говорче и собери си ја наградата и во наредите месеци си слободна да се сончаш на Малдиви. А јас овде ги истенчив гласниве жици од пеење и никако некој да ме открие. Па и говори какви држам кога ќе ми стигне пицата што сум си ја порачала, абе има сите да се расплачат. Се гледа дека денов ми трае три дена, само зборот ми беше и јас можам да сум Камила Кабејо или Тејлор Свифт. И тоВа.
Јас се срамам кога ќе ми текне со какви амеби делам воздух... Нажалост се насекаде околу нас. Мое скромно мислење е дека проблемот е во нас жените или мајките за начинот на кој се воспитуваат синовите. Ако мајка учи син на респект тој ќе почитува жена, ама кај нас она балкансконо остај го машко е... Гнаси.
Подобро цел живот сингл отколку пола живот поминат во расправии, стресови, стравови, тежини, навреди,... Сѐ има наоколу, јака им душа на некои
Кога спијам и ќе го осетам кучето дека се качува на кревет и си легнува на моите нозе, цела ваква сум