Некои нешта треба на време да ги пресечеш од корен инаку ќе ти го загорчат животот до тој степен што ќе се прашуваш зошто си на овој свет. Но,потоа треба да ти текне дека вредиш иако сите мислат дека не е така.
Среќен 4ти Роденден Вујче Да си ми здрава и жива,и секогаш насмеана,секогаш да ми бидеш енергична и позитивна,и све што сакаш во животот да ти се исполнува.Те Сака Вујче
Има луѓе кои постојано есап водат за твојот живот, таинствено. Па сумираат на крај, ако имаш повеќе од нив, тогаш по дифолт имаш нешто што не ти е во ред во животот и секако си несреќен. Еве овој тоа и тоа има, ама па ова нема. Еве па ние немаме многу, ама па ова имаме. Хм. Ако па имаш колку нив или помалку тогаш ти се најдобри пријатели, оти сите у исти го*на сте и владее атмосфера- мирот не се купувал со пари. Тоа било најважно.Тоа не се вика среќа, само да ви кажам. Знам дека знаете, ама да знаете дека ВЕ ЗНАЕМЕ. А ни пријателство. Ем ништо немате ем не сте среќни, исто така. Да бевте не ќе се замаравте со measuring instruments за туѓ успех и среќа.
СДК камо да живеев во Америка барем за Блек фрајдеј, да се изнакупував како човек се што ми треба, а не овде ќе ми прават чистка на работи од времето на дедо Ное, и наводно имало попуст
Веќе кога го спомнавте Black Friday, да признаам дека ниту еднаш во животов не сум отишла на шопинг тогаш. Не знам дали се исплати. Не од финансиска гледна точка, повеќе ми е за гужвите. Не поднесувам гужви. Избирам да купувам и поретко или па да штедам малку пред да решам да одам на шопинг. А мислам и дека она што вреди да се купи нема да биде баш многу намалено. Поправете ме ако грешам.
Навистина брука, посебно ме фаќа инает за попустот во Топ Шоп, со денови вртат реклами за правосмукалки од 150+ евра, намалени едвај за 20 евра, и ги форсираат како да се научно откритие и мора секој да ги има, ко магични да се
Јас да сум на чело на некој бутик или продавница, би ми било срам на Блек Фрајдеј да правам промоции со 10% или 20% попуст,плус притоа фејк, нереално снижување. Стипси.
Некаде прочитав дека мора да се простува. Па сега си велам да простам јас на сите, но да не се враќам повеќе најубаво отколку да се измачувам во иднина.
Јас не мислам дека треба да се прости на секого.Еве на пр на комшијата што ми го уби кучето не сакам да го видам а комоли да му простам.Обично брзо ми минува лутина и простувам.Но за некој нешта нема опрост и тоа е тоа.
А има и демек попусти,на пример во продавнициве за техника,да речеме за машина за перење има етикета/налепница на попуст 11.999,а под неа реалната цена иста. Според мене солиден попуст би бил 50% и 70%.
Потресително е кога ќе помислиш дека во истиот момент кога тебе само ти се залулал креветот, некој друг на стотици километри од тебе загинал во сон... Не знам само какви простаци треба да се некои за да се ситат на ова.
Ова не сум доживеала, ама те разбирам. Не можеш да смениш ништо, сем да продолжиш и воопшто да не комуницираш со тој човек.