Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Lunadeeztac

Lunadeeztac Активен член

Порано мислев дека треба да си како моделиве, да се расфрлаш со надворешна убавина и дека така ќе плениш.
    Колку само не. Ама ич нема врска.
    Биди каков сакаш. Ќе плениш кога внатрешно ќе продреш до оние места затрупани под слојот на комплекси и омраза, ќе ја дувнеш таа прашина и ќе се прифатиш онаков каков што си без да се трудиш да се смениш. Тоа е таа магнетски привлечна енергија и убавина. И одма се препознава и чувствува истата.:*:
    Сакам да верувам дека не сме за џабе такви какви што сме. Освен ако си психо, нели...

Purplelilac, Lella, Rama and 8 others like this.
  2. Slatkata00

Slatkata00 Истакнат член

И после толку години болката не се намали... ни фалиш секој ден се повеќе и повеќе... демек ќе се научиме да живееме со болката од твојата загуба ама тешко е многу е тешко...

Rama, Tinaaa, Billy Idol and 8 others like this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Кога некој ке ви рече: Многу е суров живтотот, ке видиш ти понатака во животот... Што сака да каже со тоа? Лошо ти мисли? Се осеќам како со многу лоши мисли да ми го кажува ова, иако ми е мајка.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Реален е.
    Најискрено ти кажува животот е тежок и дека допрва ќе го осетиш тоа.
    Мајка поготово чим го рекла, не е со лошо сигурно

cresa-jagoda, Rama and mariz like this.
  5. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Исто би се чуствувала ако ми ја отрујат мачката но тоа да се прости најпрвин се мисли на себеси затоа што ти ако држиш лутина кон некој тебе ќе ти е мака не нему, holding on to anger is like drinking poison and expect the other person to die.

Многу демотивирачки звучи.

6. Independent Girl

Не мора да значи има негативни родители а мене уопште не ми се свиѓа ставот ја никогаш ова на мое дете не би му го рекла мислам нормално не би го лажела за некој нереален свет кај што цветаат рози но наместо ова пре би рекла дека за секоја ситуација има решение или пак во секоја тешка ситуација да ја бара светлата страна отколку ова.

cresa-jagoda, Oxymoron, Rama and 2 others like this.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Мене едната баба ме учеше дека секогаш може да се најде светлина,дури и во најголемиот мрак.
    Кога има различни луѓе,нормално е и да има различни гледишта.

Rama, mariz and Feminka22 like this.
  8. Independent Girl

разбирам али не ми се свиѓаат толку негативни ставови посебно не од блиски луѓе.

mariz and nextredstyle like this.
  9. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Мене не ми иде во негативна конотација. Може да биде кажано и со намера да го утешиш некого, демек не треба да се придава големо значење на нешто што е толку ситно и небитно, а ти влијае на расположението.

Rama and nextredstyle like this.
  10. piksooki

piksooki Популарен член

Да ама во случајов би се чуствувала неубаво ако простам...

11. Independent Girl

Мене па многу демотивирачки ми звучи као да треба да се плашам од тоа што ме очекува во иднина.

cresa-jagoda, Oxymoron, dayla and 5 others like this.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И мене,ама одамна престанав да обрнувам внимание на такви.Во едно уво влегло,од друго излегло.

Independent Girl likes this.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Сеев надеж. И кога почина татко ми. И кога бев со години под ужасна психичка тортура. И кога молев на колена за доста! И кога гризев усни од душевна болка само за да не се развикам колку што ме држи глас. И додека неброени ноќи заспивав во солзи. И кога се кршев и распаѓав на милион делови сеев надеж. Сеев надеж и додека љубев, додека се смеев дур стомак заболи и додека сонував будна.
    Знам дека по дел од мене остана во убавото исто толку колку што остана и во неубавото, а знам дека и нивни делови сеуште како сенка ме следат во чекор.

Ги собирам плодовите денеска. Ги заслужив оти бев добра девојка. Оти си ветив на себе си дека ќе преживеам и дека ќе успеам. Оти го положив секој тест пред кој животов ме турна.
    Денес живеам помеѓу две среќи. Едната ја најдов некаде на тој пат, а другата ја родив. Себично ги чувам од светот.
    Не ги посакав, а ги добив. Баш нив! Некој морал многу да ме сака за да ми ги даде најпрекрасните и најљубените битија!!

cresa-jagoda, Saraahh, M&M and 26 others like this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Она ми го кажува ова кога е љута на сите околу неа (зашто има проблем) и кога ми го кажува ова се осеќам како да ми посакува лошо само да дочекувам понатака во животот. А полошо и потешко да ме снајде од тоа што имам доживеано, нема.

ЕденЧлен likes this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

А не го велиш и ти истото, ама во поинаква форма: "Ќе родиш, па ке видиш како е..."?

16. mariz

mariz Форумски идол

Ова воопшто нема такво значење.

Она лошо мисли на сите околу неа. А не е лошо да станеш родител и да се грижиш за децата, иако не е лесно.

Rebecca_R and ЕденЧлен like this.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ме нервираат луѓе шо вака викаат. |(
    Ти си ја познаваш шо карактер е, можеби е од оние ептен "реалните" па у секоја прилика вака у негативна конотација за се зборат...

18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Не мора навистина лошо да мисли, зависи општо како се однесува личноста, но секако ништо добро не побудуваат вакви клишеа од постарите и воопшто не го поштувам муабетов. Иритантно, негативно и демотивирачки звучи. Затоа сите како што растеме и старееме, треба да гледаме да бидеме подобри од тоа во разговор со помладите :)

Oxymoron, Lella, Rama and 8 others like this.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ама ист ефект има. На личност која не е родител да и кажеш нешто такво, звучи како закана. Демек, ке родиш и ке видиш колку е тешко.
    Не звучи убаво, тоа сакавме да ти посочиме во темата.

20. mariz

mariz Форумски идол

Она најлошото ми го направила до сега, ме оставила кога највеќе ми требала, а ме повредувала кога највеќе не ми требало. Што полошо да очекувам од ова. Мене ми е убаво сега, убаво и среќно живеам, а она тоне и се уништува, помош не прифаќа, а сака и јас со неа да тонам и само ми кажува дека лошо може ќе ме чека, ке видиш ти, суров е животот. За убаво не ми направила муабет.