Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Смешни се споредби на војски и козметички салони |(
    Работава испаѓа дека овие депилофобиве не се депилираат зашто биле мажишта, а не зашто едноставно не сакаат. Тука се гледа трагедијата на ограниченоста, а потребата за оправдување е само дополнителен зачин на тоа.
    Секој може да шета како сака, па дури и како captain caveman, ама нека не мислат дека тоа ги прави повеќе мажи од останатите. А уште помалку треба да мислат дека сите жени копнеат по нивните љубовни теписи и јамболии.. :wasntme:

[​IMG] - http://www.youtube.com/watch?v=6Whgn_iE5uc :lol:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    понекогаш имам толку многу различни планови за иднината , како во главата да имам се подредено и си замислувам дека еден ден ќе бидам таа моќна девојка што без страв ќе излезе пред светот, што ќе направи нешто во животот и ќе биде горда со себе, што може да им покаже на другите дека љуѓето не се така како што изгледаат надворешно , дека секој еден има своја дарба , свој гол што се обидува да го оствари. Детето што го виде вчера со искината облека и нечисто лице може еден ден да биде најпознатиот научник, или човекот за кој цел свет зборува. Или истото тоа дете може да биде никој и ништо затоа што нема инспирација, нема некој што верува во него, нема услови. Понекогаш сакам да бидам личноста што ги споделува своите мислења и емоции, што барем малку инспирира други луѓе да се најдат себеси и да имаат надеж.
    ~ сепак на крајот на денот јас сум таа на која и е срам да стави своја слика на фејзбук.. :o

3. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Мадам-А, не ми го чепкај колегата капетан. :shake: :muscle:

Туку, го знае ли некој оној момент, кој од нигде-никаде ќе излета додека јадеш еурокрем или додека соблакаш чорапи... оној момент кој гласи „Ова не сум јас, не планирав ваков да пораснам, требаше да бидам пилот кога ќе пораснам или барем возач на камион, ама нешто по ѓаволите требаше да управувам кое е машина!!! Не сакам човечки животи да управувам и да бидам управуван од истите...“

Не сте го доживеале тој момент? Сте го доживеале? Епа ја го доживеав пред малце... не е прв пат, ама е пак, еве го, тука е уште, си седи. Му викам да си оди, да се тргне од мене, ама не сака да оди никаде, како маче во зима ми се пика во ногавица за да се стопли. :?:

И сега, кај да свртам? Кому треба да платам да го искречи ѕидов и да почнеме да цртаме од почеток? Ништо, не цртам, очигледно за цртање не ме бива. Од денес ќе пишувам, на пост-ит ливченце ќе ги создавам ликовите, на друго ливченце настаните, на трето темите. На крајот, ќе ги изгорам, а пламенот ќе создаде книга. Книга која никој нема да ја купи, ама сите ќе видат. Некој... можеби и ќе прочита што има во огнот. 8)

На marama, XstrongerX, imelda и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Го доживуваме врвот на сопствениот идиотизам кога не ги поправаме грешките за кои и самите знаеме дека мора под итно да ги поправиме. Си подзамижуваме де со едното, де со другото око, демек тоа ќе ја намали грешката.Епа не, грешката не се намалува. Си постои таа. И ќе расте се‘ додека не не‘ опколи целосно и се‘ додека ние самите не се претвориме во нашата сопствена најголема грешка.
    Никој не ни е крив за работите кои сами ги избираме. Не може да се вадиме на тоа дека нешто не‘ понело и дека не можеме да го контролираме. Тоа го прават животните. А ние... ние сме само човечки битија... и имаме само разум... ништо повеќе. Ама не секој знае да го искористи тоа.

Прикачени фајлови:

• the-ring.jpg
      the-ring.jpg
      Големина на фајлот:
      31,6 KB
      Прегледи:
      298
    На Valerin, Barbie20 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  5. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Што има толку мајка ми против мене? Што сум и направила? Зошто не ме остави на раат со мојата депресија?
    Кога бев помала ми требаше нивно внимание, ама таа и татко ми беа преокупирани со работа. Е сега ќе ме молат за внимание, ама нема да им го дадам!
    Никогаш нема да ја разберам. Божем не гледа дека цели денови само кмишам и гледам да се расположам со филмови и едвај чекам да дојде време да испаднам во чаршија, па и ми доаѓа над глава да ми вика да испаднам надвор со нив на тараса? Зошто? За да има со кој да се кара, а не ми е дојдено до карање.
    Знаете во мојот клас имаше едни девојчиња што не одат на родендени никаде, никогаш не излегуваат, ама мајка ми сака да бидам како нив. Ги видела како возат велосипеди. Да и јас ќе возев да ми имаа посветено малку внимание и да ме научеа, зато што сама неможев и го знаеа тоа. Ахам исто сака да бидам и како едно девојче што се мува со секој втор во градот (ама таа не знае за тоа), ама многу убав муабет знаело да прае девојчето, а јас само сум ќутела и со слушалки сум седела во темница.
    Секогаш сум била одлична на училиште, не пијам, не пушам и правам се на што родителите би требало да се гордеат. Ама не! Зашо они да се гордеат кога можат да ме критикуваат? Пфф.
    Е ми скисна веќе, од сега правам како што на мене ми одговара!

На Golden, Emilia.Attias, Valerin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ве молам игнорирајте ги троловите, продолжете си со муабет како да не постојат. Не дозволувајте да ни` ги уништуваат темите со навреди и офтопици.

Koj e за кафенце? ^_^

На Elennaa, cresa-jagoda, kala21 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Пишувам тука бидејќи сум очајна и веќе не знам што да направам. :(
    Ве молам не ми го префрлајте или бришете мислењето бар во наредните неколку часа.

Женски, дали некој/а од вас кој/а живее во Скопје би сакала и би се нафатил/а да причува две маченца во рок од два месеци? Сите трошоци за ветеринар, храна, и се` што е потребно ќе ги покриваме, само бараме некој кој би се нафатил да ги причува и потоа да ги земеме, значи не барам некој кој толку многу ќе се приврзе за мачињата и после нема да сака да ги врати назад, сериозно прашувам. Премногу се грижев и се грижам и за двете, и само ми е потребен некој кој би одвоил некои 8 недели за да ги причува сонцињава. Доколку има некој кој би можел да ми помогне нека ме исконтактира, како што кажав сите трошоци ќе бидат покриени од наша страна, под услов да ги причува на два месеци и потоа да ги земеме.

Благодарам од напред!

8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Може за мене едно :angel: чекај да не идам со празни раце :f: :d: :hai:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Ма, здодевно е летово! |(
    Кој ќе каже спротивно или е уште under 16 или има пари па се журка по плажите во странство.
    Трето нема. ;)

Особено за нас академските граѓани и оние без работа кои секако се во огромен број, нема живот под ова поднебје. Не дека има во другите годишни времиња ама сепак...
    Како да им соопштиме на нашите ,,контролори'' дека сме млади и ни е потребен квалитетен ноќен живот? Живот кој не беше замрен пред 10 години?
    Вака некој од страна да ме гледа ќе помисли сум се мрднала :rofl: ...
    Сум се затрупала со едно тенко сино фротирче на креветот и буљам во компјутеров и само се мртшам и смеам во кратки интервали.
    Чат-пат одам до библиотека за да земам некоја добра книга, и во две недели - три пати кафе. И тоа би било се од мојот летен ,,забавен'' живот.
    Ама, доста мрчиш Валерин. Си помислувам во себе... :!: Можеше да биде и мошне интересно ако посакав.
    На пример да оставев некој испит па да морав преку лето да учам, наместо да седам дома да читам книги и гледам серии и филмови. :)

Поздрав до вас, останете ми ведри, cause Winter is coming. :D Aко се лажеме, ама пошто утехата е мелем за душата.

Дигнете ги чашите и Cheers! :d: :ninja:

Ве поздравувам сите. :hai: :*

На eliesaab и Barbie20 им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Ремек-делата навистина вредат за мачењето во нивната изработка.
    Еве дефинитивно вредеше што си го скршив ноктот, исеков прстот, скршив нож и целиот неред во кујна. Салатава е убавини. Другпат пак ќе ја правам, па за последиците не ми е гајле.:sun: ^_^

11. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.287
    Мој совет не вреди да се нервирате за ништо. :)

На CharmedGirl, eliesaab и Camellie им се допаѓа ова.
  12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Кругот на пријатели ми се намалува, не поради тоа што се мразиме, туку поради различните мислења и карактери. Многу пати пријателите сум ги ставала на прво место, сум гледала нив да им биде угодено, многу работи сум премолчела само за тие да не се почувствуваат навредено, а зошто кога јас ќе се ставам на прво место, тогаш сум била себична личност?

На hermosa и mynameislove им се допаѓа ова.
  13. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    aye aye captain!

На Srckata28, Hipica и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Најпрво да кажам дека супер е тука, времето ми се погоди, а како што ми кажа братучетка ми и во Македонија се стоплило, ви го пратив сонцето. :D
    Ширам познанства, веќе неколку другарства склопив, а си имам и еден најдраг другар, да се „пофалам“ изгледа ми се допаѓа. :$
    И така денеска со најдрагиот другар отидовме на плажа, се беше во ред се смеевме, се додека не слушнав плачење, една мајка плачеше и викаше по ќерка и, која што одеднаш се изгуби, ја снема, сите одма паника дигнаа и другар ми ми вика е види таму изгледа тоа е девојчето, девојчето се давеше.
    Другар ми ми вика ај ќе им кажам и јас какво кажување бе секунди се во прашање, живот или смрт и ко будала земав да пливам до девојчето, мислам најбрзо до сега во мојот живот пливав.
    Другар ми се дере по мене Дрииииим, Дриииииим...после тргна по мене, а и други луѓе по мене, ама стигнав, среќа во несреќа што стигнав, не знам како изреагирав во тој момент, во такви моменти човек едноставно се губи. Стигнавме со девојчето, беше преплашено, траума голема и беше, мајката ја гушна, скоро сите на плажа аплауз, ми се заблагодари мајка и, бев центар пажња, а другар ми, па ми вика свака ти част си го ризикуваше животот, ама не знам зошто, но сигурна бев дека ќе успеам и успеав спасив, спасив живот, а се беше премногу филмски, прво мислев дека сонувам, но не било сон.
    Сфатив дека човечкиот живот е многу битен, а чудно е како можеш да го загубиш за неколку минути, еден и вреден ни е. :)

Инаку да ете денес ден за паметење ми е, лани на овој ден се зачленив на форумов и денеска ми е првиот роденден. Многу научив од тука, имаше и некои расправии со некои членови, но добро воглавно супер форум е само да продолжи вака. :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, love11111, Golden и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    Проста раја :x

Хахаха.... Недостаток на култура и то на НИВОУ

16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Посакаувам некогаш,барем НЕКОЈ (било кој) кога ќе ме праша како сум и му кажам добро,да ме прегрне и да ми рече знам дека не си
    Не сакам никој да ме жали и сожалува/понижува, затоа станав горда и цврста ,но не и камен ... ;(

На Hipica, makedonkamak, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Фино ги испружив нозете во дворот на топлото сонце по долгиот ден. Со ведра насмевка задоволно ги земав едно по едно и ги носев до лицето, ги бакнував и ги враќав назад. Соседот ме праша што имам таму. Реков кутија полна среќа. Три мали мачиња чии очиња сеуште не се отворени за целосно да уживаат во убавината на денот.

На Elennaa, ines.h, Elichka и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    23.755
    Ола,луѓе! :hai:
    Па,како сте ми,што има ново?Да варам турско ? :rofl:

Јас,пусти рачиња мораат да напишат,уживам на плажа.Да,сега ноќе.Нели е најубаво?Најубаво е сабајле,и ноќе.Кога си сам.Кога нема никој.Кога мислите ти одекнуваат во тишината.
    Да ви речам право,овдех се шири некоја позитивна енергија.Дал е до мене не знам,важно постои некоја позитива наоколу која струи и низ мене.Додуша,имаше некои ситуации,не баш пријатни, во кои главни ликови беа млада женичка,со така подолг јазик,со епитет „проста“ од следнава,„свекрвата“ која е со уште подолг јазик и уште дедичкото,верен придружник на сопругата. :rofl: И,тијах,главните ликови го разгламија автобусот,не расонија,а рано сабајле беше.Срамотах де,се караа за тоа под кој агол,„снајката“го навалила седиштето во автубосот...автобусот де!Комедии беше,комедии...ама ние сиротиве,во аутоб'сот што бевме најмногу настрадавме...слушај,слушај,де божемската свекрва,де божемската снајка!Тука и дедето...важно,преку глава ни дојдоа,стварно!
    Нејсе,овде ми е много убано,много џиџано!

Појздрав до сите,љубох до сите! :D :hug:

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Помина времето кога им угодував на сите.За сите бев тука и секогаш спремна да ја пружам мојата помош,поддршка и како ти возвраќаат?Боли тоа,навистина боли.Луѓето што си ги сметал за блиски и за кои секогаш си бил тука да ти возваќаат така.Не верувам во другарство, се е интерес неможам да го сфатам сето ова но ова проклето е точно:Луѓето ќе ти простат се само тоа да си поуспешен не.Шо да правиш ограничени умови на кои најголем успех им е бројот на машките што ги однеле в кревет.

20. Emma4

Emma4 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    67
    Среќна тргнав на пат, а се вратив потажна од кога било. Болна сум. Треба да одам на операција. ;( ;( Не знам дали ќе се излечам. Голема подршка се моите родители и баба ми. Тешко ми е многу. ;( ;(