Не сакам така со принуда Ама фала убаво е да се знае дека имаш некој од другата страна што ќе го фати фризбито..
https://www.crnobelo.com/zabava/eve...instagram-couplegoals-roditeli-imame-dve-deca Премногу слободно време, премногу анализирање туѓи профили, премногу мрчење. Зошто место да се пишуваат реферати и да чекаат аплауз за "генијалниов" текст, не си го гледаат својот живот. Немојте да следите профили на луѓе што ви се досадни или неинспиративни, толку е едноставно.
Последните денови се мота една ,,мудра изрека,, нешто во стил : ,,Немој да ми кажуваш колку си образован Немоја да ми кажуваш колку пари имаш и што си по функција Кажи ми само колку си патувал низ светот и се ќе знам за тебе,, Има некој да и каже на ,,мудрицава,, дека тропа глупости и дека е смешна??
Не е битно колку си образован битно е да си шетан секоја несреќа што ни се случува си ја заслужуваме затоа што сме прост и глуп народ, се давиме во простотилук и глупоќа
Во време кога родителите преживуваат за да ги школуваат децата, работат на нивно образование, се пишуваат мудри мисли дека најбитно е да си пропатувал
,,Немoј дa ми кaжувaш кoлку си oбрaзувaн, кaквa функцијa имaш, кoлку пaри имaш, кoлку си пaтувaл. Дaј ми мислењa oд фoрум дa прoчитaм и ќе знaм се' зa тебе"
Немoј дa ми кaжувaш кoлку си oбрaзувaн, кaквa функцијa имaш, кoлку пaри имaш, кoлку си пaтувaл. Дaј ми мислењa oд фoрум дa прoчитaм и ќе знaм се што сакаш да бидеш а не си...
Во 2020 шта се тиче форумов сакам да соберам сила и пак да почнам да ја читам темата 'на срце ми лежи'. Имаше еден пост од таму у гз ме еба (пардон мај френч) и од тогаш ја немам отворено. Too close to home ми беше, дури и чудно ми е како сум имуна на некои работи а за други сум бетер уплашена од мало дете.
Само јас можам преку ноќ,да отечам во забот како пчели да ме касале,и 5 дена пред Нг да ми се е*е све,ај у пм више.Нека завршува гнаснава скапана година,најужасна.
Се напив одма,знам дека на оток ништо забар не прави,ама отеков ко бумбар у пм.Сеа ми спадна малце од антибиотиокот.Фала
Имаш насобрано премногу негативности во умот и душата и од нив нема место за оние убавите. Прочисти ги на било кој начин. Негативно во животот е смрт и болест, другото е мед и млеко. Отекол забот, може и нему му се скурчило од се па отекол, термин на забар и решен проблем. Пет дена пред нова година е вечност. Па и непосредно да отече вечерта пред нова година е пак океј. Извини што те цитирам со добра намера е.
Зошто на многу луѓе, не само оние кои имаат висока функција во општеството не им е јасно дека не заслужуваат респект по дифолт само затоа што се на позицијата? Ако си професор, не значи дека треба да бидеш осипан со почит само затоа што пред името ти стои проф. Ниту пак затоа што си доктор, ниту судија, ништо од тоа. Други ствари, што не се диплома и висока плата треба да се имаат за заслужен респект. Но, ова највеќе треба да го сфатат “обичните” луѓе, кои ги полнат егата на овие од погоре.
Сакам да кажам дека обожавам да јадам торти. Денес и утре се е затворено па се задоволив со пет парчиња баклава од онаа со ф'стак. Со душа чекам четврток сабајле! Сама ниту знам да си направам (освен бајадера) ниту имам намирници ниту ќе е толку вкусна. Не дека не си купив резерва за деновиве туку ја смачкав. Си праам муабет сама со себе и убаво ми е. Ми се јаде тортааа...!!! Едит: Има тема кај што може да си прајме муабет сами со себе или Што би си кажале себеси? Не можам да најдам. А толку работи сакам да си кажам.
Сдк ако немаш добро друштво, тогаш најдобро е да си бидеш сам со себеси, неголи со некој кој ќе ти ги расипе моментите. Ако имаш друштво, уживајте во моментите кои ги имате и помалку чепкајте во телефоните. Ако имате друштво кое е далеку, тогаш одредете датум кога сите ќе бидете заедно и надокнадете за поминатите забави, родендени и празници.
Отсекогаш ме воодушевувала човечката интелигенција, и сум пружала рака за пофалба и признание, таму кај што било вредно, ама пак од другата страна постојат толку многу искомплексирани и самобендисани створови од луѓе, кои сакаат да се центар света и си замислуваат дека умот им тече низ ушите, и само гледаат да ти се инаетат, да те навредат и демек да те спуштат под нив, а кутрите не се свесни дека не вредат ни 5 пари