1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    5.505
    Остај го ,, ненајаден ,, е , му фали духовна и умствена храна. Битно, господинот ќе бара непродуктивна син да му роди, нрли. Тажно е што еден куп мажи си мислат дека жени уживаат на породилно и спијат до ниедно време..

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    38.616
    Ако имате потреба постојано да оговарате едни исти луѓе или личност, до степен да не може да пројде ден без да ги/ ја спомнете или за секој втор човек што ќе го видите да кажете било што лошо и зајадливо, ни сте интересни ни сте смешни.
    Искомплексирани сте, полни со несигурност што не си ја признавате.
    И не, никој не паѓа на вашите глупости. Освестете се за внатрешниот проблем.:l:

На Amellie13 и No Makeup им се допаѓа ова.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    13.182
    Никогаш не сум се почувствувала олку поразено. Читај, учи, трескај се од земја секој ден да постигнеш, за на крај да добиеш ебани 16 поени. А знаеш дека си дал сѐ од себе. Почнуваш да се сомневаш во себе, се прашуваш да не се крие проблемот внатре во тебе, да не си глуп случајно, да не погрешно ги сфаќаш работите, да не не се трудиш доволно... А всушност сфаќаш дека ти предава искомплексирана особа која ужива да гледа како некој се нервира, се мачи и не можеш ништо да смениш затоа што да немала врски немало ни да ја примат како професор и така се измачуваш себеси додека не снемаш нерви и не се отпишеш од факултет, или евентуално додека да дипломираш некако со последни сили...
    И на крај сфаќаш дека факултетите не се образовни институции, туку перални на пари и мозоци и си викаш, па поарно у конфекција да работев отколку да се запишев на факултет.

Последна измена: 26 декември 2019
    На Purplelilac, Dahliaa, sierra и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.310
    Да направиме некој клуб на разочарани студенти од нашиве факултети у државава и да се расположиме журкајќи се. (poolparty):rock: Знам дека не има многу. :D
    Не вреди да си губиме живци за вакви такозвани професори и за овој никаков образовен систем у државава, ќе го преживееме и периодот на студирање. :muscle:
    Поддршка од студент за студент. :l:(highfive)

На cresa-jagoda, blackpanter, Miss666 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    10.928
    Таман ќе заспиеш ево го мачето на врата ,,Мјау мјау". Океј го пушташ внатре и пак легнуваш и после две минути почнува кучето да трча како лудо. Ехх :(|-)

И двајцата заспаа сега можам да спијам хух|-)

Последна измена: 26 декември 2019
    На cresa-jagoda, SnowWhite8, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    21.260
    Не знам како ќе го протуркам денов.
    Сакам одмор, да спијам до утре;(

На buba4e89, cresa-jagoda и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  7. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.020
    Сдк дека среќата е во малите нешта, барем за мене. Исчистив по дома ,си ја направив омилената супа,и си седнав да уживам во тишината.
    Со мм сме пак во лоши односи,мн лоши. Безизлезна ми е ситуацијата,но ќе најдам начин да се изборам за себе. Сфаќам дека сум сама на светот,и дека сама ако не се сакам ,не очекувам други да ме сакаат...

На Purplelilac, cresa-jagoda, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Оној што само се жали и бара и бара и замара и секогаш е жртва, секогаш добива посебен третман, а оној што бетер доживува и си ќути тој се злоупотребува. Секогаш и секаде. Баба ми ми вика тоа јагне што блее ќе јаде. Јас кутрата го знам тоа, ама не можам да се жалам. Лоши ситуации во кои сум била никако, ама баш никако не сакам да ги користам за да стигнам до нешто. Или, ако некој знае и се труди да ми помогне поради нешто, се лутам. Не сакам луѓето да ме ценат поради трагедии, сакам да ме ценат и да бидат тука поради мене и поради тоа што сум јас со нив. И бетер од оние што несреќите си ги користат за да одат напред се оние што им велат нив ајде доста срамота се жалиш, што да кажам јас и оп цела трагедија до најмала ситница раскажана. А не, разбирам да се искажеш кога ти е тешко, макар и цел живот да верглаш исто па исто, ама кај блиски, кај друштво, кај оние што се тука да те ислушаат. Кај шеф, директор да си плачеш над лошата судбина, тоа другар ти е смислен бизнис и стратегии не те сожалувам тебе.

На 1209, MeowMeow и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.286
    Допаѓања:
    24.080
    Напишал/а "Се‘ што сакам во новата година/декада е inner peace", а inner peace-от го бара константно во материјални нешта. Кутрите такви луѓе...

На hermosa, GirlLove и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.701
    Допаѓања:
    266.122
    Сакам да верувам дека е заебанција, кромиТче некое.
    Иначе...
    FB_IMG_1577382699361.jpg

На cresa-jagoda, Lianna Anna, JollyGirl и 16 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.030
    Допаѓања:
    76.539
    Не верувам дека е заебанција, исто како и ова
    IMG_20191227_130111.png
    Со какви го делиме воздухов, жалосно :|

На oblace1, sierra, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Некој да и каже дека Ангела не е курва.
    Курва е маж и.

На 1209, oblace1, x.Daisy.x и 21 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.701
    Допаѓања:
    266.122
    Јас.... сакам да кажам многу работи, ама ќе ме банираат.

На buba4e89, JollyGirl, Avery и 7 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.030
    Допаѓања:
    76.539
    И јас, ама се воздржав.

На buba4e89, KateKane, Ambitious и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.077
    Допаѓања:
    26.845
    А нивните мажи, жртвички, наивни душички, жртви на вакви магии што паѓаат од вакви жени наставнички.
    А, таа што го залепила ова треба да добие Нобелова награда за мир и добро дело.
    Уф, фала Богу што не извести сите :whew:
    А, вие што имате мажи наставници да му ставите камера во облеката. Може да потпадне под вакви црни магии.

На oblace1, x.Daisy.x, sierra и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.586
    Допаѓања:
    173.434
    Еден од поубавите подароци што една мајка може да му ги даде на чедото.
    За сите девојчиња, девојки, жени и оние кои се чувствуваат така. Ја заокружувам оваа година со овој силен поздрав. Бидете така!
    Среќна Нова!

„Ти ја оставам оваа книга тебе и на сите девојчиња од овие ограничено свенати меридијани, што сами себе се нарекуваат најдомаќински на свет бидејќи никаде не се помрднале. Никаде нема такви души кои во крв се побиваат, со геноцид – и никаде такви драги луѓе што подолго живеат кога некому повеќе ќе му наштетат, каде што братот со брата си не разговара за Божиќ поради граници.

Каде што влошките во продавница се виткаат во хартија, не дај Боже да се видат, каде што се повикува полиција ако во соседството музиката е прегласна, а ако соседот ја удира сопругата со шлаканици, се молчи, зашто тоа не е твоја работа. Ти ја оставам „Вреваџика“ бидејќи и тоа како е твоја работа. Сè што ти велат дека не би требало да се случи бидејќи си жена. Твое е да кимаш со главата и да молчиш, да изнародиш деца и да се изнаготвиш, да ја измиеш спермата од нозете и уште три машини за перење попатно.

Ништо не е твое и само твое е она што ти ќе одлучиш дека ќе биде.

Читај, образовај се и не запирај. Играј и учи јазици од далечните народи. Приближи го светот до својот двор, но и дворот никогаш нека не ти биде мерка. Шири ги крилјата и рацете, шири ги видиците и шири ги тангите како знаме на жицата пред соседите. Додека ти ги бројат љубовниците, ти број ја само љубовта.

Земјата во тебе нека го виори единственото знаме на слобода и нека ти биде дом она место каде што ќе го спуштиш куферот.

Гласот нека не ти служи само за пеење под туш и надвикување со пријателките на кафе каде што се озборуваат другите. Не озборувај за другите. Гласот твој нека одекнува над брдата, кој седум пати го повторува она што е важно, во крик, и седум е малку во слепиот мрак на глувонемите, малку за она за што се бориш. А бори се секогаш, со срцето на реверот и покрај сите неповолни околности. Затреси ја застојаноста, протечи со реките, бањај се во Требижат. Верувај во своите одлуки, не плаши се од своите соништа, надлетај ги фарисеите кои ќе навиваат да паднеш, секојпат кога ќе влезеш во непознато.

Стреми се кон облаците и не дозволувај човечката злоба во тебе да направи зло. Лошото не може со лошо да се исчисти. Слушај добра музика. Испрати му на тато разгледница. Измети пред својот праг. Прво пред својот праг. Со вистината.

Ти ја оставам оваа книга тебе и на утрешните девојчиња – верувај, не е доволно да ја наместиш поткошулата внатре за да се спаси светот. Напротив, искрвави и биди ранета, води битки, покажувај ги крадците и криминалците, освојувај врвови, седи на студен бетон и на работ на океанот.

Ти си му потребна на светот!”
    -Мартина Млинаревиќ-Сопта

Последна измена: 27 декември 2019
    На Annath, 1209, Dahliaa и 14 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.179
    Допаѓања:
    162.163
    Сакам да кажам:

Накратко:

:rofl: :rofl:

На Ambitious и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Решив да се покажам пред сите, доста беше криење позади Референтка.
    Доста време делувам под ник, ми здодеа па реков - доста беше!!!

Кој ќе ме познае на улица,нека ме поздрави

20191227_183859.jpg
    Рефо,Рефче и јас
    Седиме на тросед.

На Annath, duffi, 1209 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Денеска се чувствувам особено енергично, па дури и хиперактивно, на позитивен начин. И покрај тоа што спиев многу помалку од вообичаеното.
    Му се радувам на денешниот ден а и на периодот што ми претстои.
    Не сум изморена, баш напротив. Целата енергија и мотивација како да се собрани во мене.

Затоа, да се обидеме да издвојуваме, секој ден, барем по малку време за нештата што ни палат искри во срцето:l:
    Да се грижиме за емотивното здравје исто онака како за физичкото. Едното без другото не функционира.

На Purplelilac, Dahliaa, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.038
    Допаѓања:
    225.179
    Признај дека у срце те дирна цртежов :inlove:

На cresa-jagoda, CameliaMiller и referentka им се допаѓа ова.