Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Остај го ,, ненајаден ,, е , му фали духовна и умствена храна. Битно, господинот ќе бара непродуктивна син да му роди, нрли. Тажно е што еден куп мажи си мислат дека жени уживаат на породилно и спијат до ниедно време..

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ако имате потреба постојано да оговарате едни исти луѓе или личност, до степен да не може да пројде ден без да ги/ ја спомнете или за секој втор човек што ќе го видите да кажете било што лошо и зајадливо, ни сте интересни ни сте смешни.
    Искомплексирани сте, полни со несигурност што не си ја признавате.
    И не, никој не паѓа на вашите глупости. Освестете се за внатрешниот проблем.:l:

Amellie13 and No Makeup like this.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Никогаш не сум се почувствувала олку поразено. Читај, учи, трескај се од земја секој ден да постигнеш, за на крај да добиеш ебани 16 поени. А знаеш дека си дал сѐ од себе. Почнуваш да се сомневаш во себе, се прашуваш да не се крие проблемот внатре во тебе, да не си глуп случајно, да не погрешно ги сфаќаш работите, да не не се трудиш доволно... А всушност сфаќаш дека ти предава искомплексирана особа која ужива да гледа како некој се нервира, се мачи и не можеш ништо да смениш затоа што да немала врски немало ни да ја примат како професор и така се измачуваш себеси додека не снемаш нерви и не се отпишеш од факултет, или евентуално додека да дипломираш некако со последни сили...
    И на крај сфаќаш дека факултетите не се образовни институции, туку перални на пари и мозоци и си викаш, па поарно у конфекција да работев отколку да се запишев на факултет.

Last edited: Dec 26, 2019
    Purplelilac, Dahliaa, sierra and 17 others like this.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Да направиме некој клуб на разочарани студенти од нашиве факултети у државава и да се расположиме журкајќи се. (poolparty):rock: Знам дека не има многу. :D
    Не вреди да си губиме живци за вакви такозвани професори и за овој никаков образовен систем у државава, ќе го преживееме и периодот на студирање. :muscle:
    Поддршка од студент за студент. :l:(highfive)

5. piksooki

piksooki Популарен член

Таман ќе заспиеш ево го мачето на врата ,,Мјау мјау". Океј го пушташ внатре и пак легнуваш и после две минути почнува кучето да трча како лудо. Ехх :(|-)

И двајцата заспаа сега можам да спијам хух|-)

Last edited: Dec 26, 2019
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Не знам како ќе го протуркам денов.
    Сакам одмор, да спијам до утре;(

7. No Makeup

No Makeup Популарен член

Сдк дека среќата е во малите нешта, барем за мене. Исчистив по дома ,си ја направив омилената супа,и си седнав да уживам во тишината.
    Со мм сме пак во лоши односи,мн лоши. Безизлезна ми е ситуацијата,но ќе најдам начин да се изборам за себе. Сфаќам дека сум сама на светот,и дека сама ако не се сакам ,не очекувам други да ме сакаат...

8. irrelevant

irrelevant Популарен член

Оној што само се жали и бара и бара и замара и секогаш е жртва, секогаш добива посебен третман, а оној што бетер доживува и си ќути тој се злоупотребува. Секогаш и секаде. Баба ми ми вика тоа јагне што блее ќе јаде. Јас кутрата го знам тоа, ама не можам да се жалам. Лоши ситуации во кои сум била никако, ама баш никако не сакам да ги користам за да стигнам до нешто. Или, ако некој знае и се труди да ми помогне поради нешто, се лутам. Не сакам луѓето да ме ценат поради трагедии, сакам да ме ценат и да бидат тука поради мене и поради тоа што сум јас со нив. И бетер од оние што несреќите си ги користат за да одат напред се оние што им велат нив ајде доста срамота се жалиш, што да кажам јас и оп цела трагедија до најмала ситница раскажана. А не, разбирам да се искажеш кога ти е тешко, макар и цел живот да верглаш исто па исто, ама кај блиски, кај друштво, кај оние што се тука да те ислушаат. Кај шеф, директор да си плачеш над лошата судбина, тоа другар ти е смислен бизнис и стратегии не те сожалувам тебе.

1209, MeowMeow and lovestoneddd like this.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Напишал/а "Се‘ што сакам во новата година/декада е inner peace", а inner peace-от го бара константно во материјални нешта. Кутрите такви луѓе...

hermosa, GirlLove and Bitter-Sweet like this.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Сакам да верувам дека е заебанција, кромиТче некое.
    Иначе...
    FB_IMG_1577382699361.jpg

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не верувам дека е заебанција, исто како и ова
    IMG_20191227_130111.png
    Со какви го делиме воздухов, жалосно :|

12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Некој да и каже дека Ангела не е курва.
    Курва е маж и.

1209, oblace1, x.Daisy.x and 21 others like this.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас.... сакам да кажам многу работи, ама ќе ме банираат.

buba4e89, JollyGirl, Avery and 7 others like this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

И јас, ама се воздржав.

15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

А нивните мажи, жртвички, наивни душички, жртви на вакви магии што паѓаат од вакви жени наставнички.
    А, таа што го залепила ова треба да добие Нобелова награда за мир и добро дело.
    Уф, фала Богу што не извести сите :whew:
    А, вие што имате мажи наставници да му ставите камера во облеката. Може да потпадне под вакви црни магии.

oblace1, x.Daisy.x, sierra and 8 others like this.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Еден од поубавите подароци што една мајка може да му ги даде на чедото.
    За сите девојчиња, девојки, жени и оние кои се чувствуваат така. Ја заокружувам оваа година со овој силен поздрав. Бидете така!
    Среќна Нова!

„Ти ја оставам оваа книга тебе и на сите девојчиња од овие ограничено свенати меридијани, што сами себе се нарекуваат најдомаќински на свет бидејќи никаде не се помрднале. Никаде нема такви души кои во крв се побиваат, со геноцид – и никаде такви драги луѓе што подолго живеат кога некому повеќе ќе му наштетат, каде што братот со брата си не разговара за Божиќ поради граници.

Каде што влошките во продавница се виткаат во хартија, не дај Боже да се видат, каде што се повикува полиција ако во соседството музиката е прегласна, а ако соседот ја удира сопругата со шлаканици, се молчи, зашто тоа не е твоја работа. Ти ја оставам „Вреваџика“ бидејќи и тоа како е твоја работа. Сè што ти велат дека не би требало да се случи бидејќи си жена. Твое е да кимаш со главата и да молчиш, да изнародиш деца и да се изнаготвиш, да ја измиеш спермата од нозете и уште три машини за перење попатно.

Ништо не е твое и само твое е она што ти ќе одлучиш дека ќе биде.

Читај, образовај се и не запирај. Играј и учи јазици од далечните народи. Приближи го светот до својот двор, но и дворот никогаш нека не ти биде мерка. Шири ги крилјата и рацете, шири ги видиците и шири ги тангите како знаме на жицата пред соседите. Додека ти ги бројат љубовниците, ти број ја само љубовта.

Земјата во тебе нека го виори единственото знаме на слобода и нека ти биде дом она место каде што ќе го спуштиш куферот.

Гласот нека не ти служи само за пеење под туш и надвикување со пријателките на кафе каде што се озборуваат другите. Не озборувај за другите. Гласот твој нека одекнува над брдата, кој седум пати го повторува она што е важно, во крик, и седум е малку во слепиот мрак на глувонемите, малку за она за што се бориш. А бори се секогаш, со срцето на реверот и покрај сите неповолни околности. Затреси ја застојаноста, протечи со реките, бањај се во Требижат. Верувај во своите одлуки, не плаши се од своите соништа, надлетај ги фарисеите кои ќе навиваат да паднеш, секојпат кога ќе влезеш во непознато.

Стреми се кон облаците и не дозволувај човечката злоба во тебе да направи зло. Лошото не може со лошо да се исчисти. Слушај добра музика. Испрати му на тато разгледница. Измети пред својот праг. Прво пред својот праг. Со вистината.

Ти ја оставам оваа книга тебе и на утрешните девојчиња – верувај, не е доволно да ја наместиш поткошулата внатре за да се спаси светот. Напротив, искрвави и биди ранета, води битки, покажувај ги крадците и криминалците, освојувај врвови, седи на студен бетон и на работ на океанот.

Ти си му потребна на светот!”
    -Мартина Млинаревиќ-Сопта

Last edited: Dec 27, 2019
    Annath, 1209, Dahliaa and 14 others like this.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Сакам да кажам:

Накратко:

:rofl: :rofl:

Ambitious and CameliaMiller like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Решив да се покажам пред сите, доста беше криење позади Референтка.
    Доста време делувам под ник, ми здодеа па реков - доста беше!!!

Кој ќе ме познае на улица,нека ме поздрави

20191227_183859.jpg
    Рефо,Рефче и јас
    Седиме на тросед.

Annath, duffi, 1209 and 15 others like this.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Денеска се чувствувам особено енергично, па дури и хиперактивно, на позитивен начин. И покрај тоа што спиев многу помалку од вообичаеното.
    Му се радувам на денешниот ден а и на периодот што ми претстои.
    Не сум изморена, баш напротив. Целата енергија и мотивација како да се собрани во мене.

Затоа, да се обидеме да издвојуваме, секој ден, барем по малку време за нештата што ни палат искри во срцето:l:
    Да се грижиме за емотивното здравје исто онака како за физичкото. Едното без другото не функционира.

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Признај дека у срце те дирна цртежов :inlove: