@GirlLove, ете гледаш Ти пишувам вака бидејќи знам отприлика низ што минуваш. За анксиозноста (и хипохондријата, особено), интернетот е додавање масло на огнот. Јас секаде читам дека на пример, кафето и чоколадото се лоши поради кофеинот, ама јас уживам во нив и на некој начин е иронично, пиењето кафе заедно со неколку реда чоколадо многу ме смирува. Ритуал ми е
Цитронот и анксиозноста сама по себе не, но околку земаш лекови, тогаш можеа иманегативни интеракции. Еве ти листа на лекови кои не смееш а ги земаш со цитрон или сок од цитрон: https://www.rxlist.com/grapefruit/supplements.htm
Овие што излагаат еуфорично на плоштад како прв пат да излегле од дома, ако може и ѓубрињата да си ги собираат после нив, убаво би било.
Многу лошо изгледа,кога гледаш од страна човек кој ја изгубил вербата во самиот себе и почнува со бламажи несвесен дека се бламира и уште повеќе се губи во немирот на душата мислејќи дека трага по нешто што ќе го смири. Се залажува во туѓи прегратки и туѓи погледи отфрлен од сопствениот сопатник во бракот заборавајќи на семејството и детето. Нажалост несвесноста го понесува дотаму што веќе наликува на безвреден партал заборавајќија и бламирајќи си ја интелегентноста која ја поседува.
Па жена и што? Дете возев со мене. Пред две недели на мм на автопат исто жена му се убаци од нигде никаде. Исто му пресече пат. И да, се ужаснувам од жени шофери што немаат поим од возење. И знаеш што најмногу ме изритира, што не ни крена таа дебилката рака ете во знак да се извини,туку застанавме и двете и таа избега ко о....... Уште па она беше нервозна и лута.
Поентата е: да беше маж,различно ќе реагираше? Шофер си е шофер, без разлика на пол. И мажите се лоши шофери. 2020 е утре. Барем можеме да престанеме со вакви стереотипи во врска со половите
Маж кога направил грешка во возење, секогаш дигал рака дека ете направил грешка, јас барем такво искуство имам. Кажав дека јас сум жена исто и возам, ама ме изритира бе такво понашање, ни да отвори прозорец, ни едно извини да каже, а направи грешка што можеше да биде фатална. И не се објаснувам повеќе.
2019 како за последен ден ми зададе многу јак удар. И таа мала еуфорија што ја имав за славење ми испари.
Јас сум жена. Така да со тоа маж вака прави жена така прави е исто како да го впериш прстот во мене. Премногу нагласуваш дека била жена смири малку.
Сдк дека не сум Гринч. Сакав убава новогодишна вечер. Ама нема ,мора да работам на проект. Немаат осет странциве. И никој не ми е крив,можев да трчам по партии,да фатам државна работа ,да спојуувам празници ама нема. Јас изигравав бунтовник со моите принципи и успеав,ама сум уморна. И нема да се жалам,никогаш не кукам на форум. Ќе помине.
Тоа шо ќе се деси утре се има десено 4.543 милијарди години до сега, ама јеј, ајде да се начукаме ко стоки пошто е стварно посебна ноќ.
Нова година низ мојот живот: До 12 години: сител новогодишна вечер со сите ѕвезди на естрадата со баба ми и дедо ми, ме оставаа со нив додека си се забавуваа по кафани, гнетев сарми, кифли и банани до полноќ и во 1 сите тројца во длабок сон. Сабајле ќе се разбудев дома. Тогаш се лутев што не ме земале по кафани на прослави, ама сега се би дала уште една новогодишна ноќ така да поминам. Средно:2 месеци пред нова година правење список за јадење и пиење што ќе се купува, луѓе се закажуваат дека ќе доаѓаат, откажуваат, се собираат пари, 500 женските, 700 машките, три дена пред новогодишната ноќ не се спие, со џепарацот се купуваат балони, украси, се снима музика, се украсува местото, се планира ноќта, се купуваат јадење и пиење, се собирате, сте купиле 20 вина од по 2 литри во пластика за 10 души, после првото испиено вино сите мортус пеете, се гушкате, играте, пеете, си честитате, после полноќ доаѓаат други непознати од други класови, некој ги викнал, некој од нив е симпатија на некоја другарка, а тој дошол со женската, два саати плачење и тешење во собата кај јакните, малце кавги, викања, демонстративно напуштање на забавата на некои, заспивање кој кај стигнал... Факултет: Последен ден купување што е потребно, кој колку си пие ќе си купи, нешто ситно за мезе, кај некој дома се собираме, седиш, пиеш, по некој виц, некоја досетка, некоја легендарна случка, си честиташ, после полноќ во некој ноќен клуб, те газат гужвите, чекаш пијачка пола саат. такси и дома. Спиеш другиот ден до 5 попладне. Сега и последните 5 години: 31 декември, сабајле, седиш на работа, сите те прашуваат каде вечер,сите дотерани, весели, ти искулирано, обично си дремиш, си одиш порано демек празнично, стандард досаден ден, си пушташ филм, па уште еден, па уште еден, паузираш, си честиташ со најблиските, немаш мрежа малце се нервираш, одиш на прозор гледаш огномет, се враќаш, проверуваш дали на сите си вратил што ти честитале, си го продолжуваш филмот и слатко си заспиваш....
Сдк: Не се пијанчете многу за Новава, за да не ви помине цела година во мамурлук уствари не сакав тоа да кажам сакав само да ви посакам среќна и љубовна 2020 година Чудна е бројката на годината, мислам во позитивна смисла
Минатата година на овој датум започна мојот кошмар кој ми уништи шанси за полагање испити спремани со месеци,шанси да си ја почнам годината со убаво. Но,фала Богу,тука сум. Го живеам истиот датум овој пат со надеж дека ќе доведе до нешто убаво. Доста ми е од негативности во мојот живот. Ми треба нешто добро и убаво поради кое 2020 ќе ми почне со насмевка. Сакам да осетам бар малку среќа.