Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Хаха,па кафичите не се баш за гледање фубал, повеќе за дринк се :D 8)

На GirlLove, sweet-star и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    35.164
    Се е кажано. :)

На ColoursOfTheRainbow, DoReMi и bumbi им се допаѓа ова.
  3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Јас кога сум нервозна, ја истурам нервозата на секој, само не на тој кој ме изнервирал.

И после ронам солзи бидејќи знам дека не сум во право. :x

На Snow-Star, Umbrella22 и Doozy им се допаѓа ова.
  4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Леле, ова ме потсети на нешто. :rofl:
    Јас на диета, прегладнета. Прв час - втора смена - географија. Мислам на храна. Доаѓа професорот носи КАРТА НА МАКЕДОНИЈА, онаква испапчена. Не ми замерувајте, не знам како се вика, онаква нерамна. :rofl:

Ја гледам картата, замислено ги гледам зеленилата. Ми се смешка зелка салата. [​IMG] После некое време, од кафеавкото никна пилешки стек, понекаде некоја издеформирана боја, што ми наликуваше на мноооогу ЗАЧИНИИИИ. [​IMG] Се топам. Оооп, го гледам Охридско Езеро - ќе има и сркање супа. :inlove: После ја гледам Пелагонија - КОМПИРЧИЊАААААА! [​IMG]
    Таква прекрасна текстура, то нешто невазможна. Mи идеше да земам, да почнам да ја гризам картата. :D Лиги ми течат. У себе си викам - дааај ѕвони, не можам више. [​IMG] У себе си викам: ЕЛЕНОООО, СВЕСТИ СЕЕЕЕЕ. Хартија ли ќе лапаш? :headbang:

Едвај се повратив у нормала. :whew:

Супер сум иначе, фала на прашање. :rofl:

На bittersweet, LittlePinky, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Верувам дека секој си има причина за своите постапки. :makeup:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Тој што ме е*е на здрав памет и ми брише мислења, а воедно и рашетува по темиве да се чудам како се нашле таму.... го поздравувам.
    Нека ми го премести сега мислењево во СП |(

На LittlePinky, Silver.E, Summerlover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.865
    Посебен круг во пеколот за оние кои викаат-Како не во кино ке глеам филм коа можам дома за без пари на компјутер да го глеам!
    Никад нема да успеете да го споредите чувството во кино со пуканките во рака пред големото платно со безживотното чмаење пред лаптоп у кревет.

На Dvolicen, glosipgirl, senza.parole и 6 други им се допаѓа ова.
  8. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Уф, конечно дојдов до воздух. :rofl:
    Одамна не сум се смеела вака. Со другарките како пијани се кезевме по улиците. Комшиите ќе имаат тема за разговор деновиве. Важно убаво си поминавме. Ме боли стомакот од смеење.
    Полека, полека се претворив во „големите“ кои од 1-во до 5-то толку ги презирав.
    Изгледа беше добар избор што го испратив старото друштво, кое сакам да го нарекувам МРО(Мрчаторска Револуционерна Организација), во станица последна. :D

Татко ми е тотално ненормален. Има хоби да шета по кровот на куќата. Онака, опуштено, со некој „фак оф“ израз.
    Денес се искачи на врвот од оградата на терасата за да набере кајсии. За малку не падна. А ако паднеше последно ќе му беше. Па си слезе весело со зрели кајсии во рацете. :D
    Мислам дека мајка ми ќе си умреше кога го виде.

9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Моментот кога си дома со слушалки во уши и цело време потпрашуваш „рече нешто?“ мислејќи дека некој те вика... :lol:

На sweet-star, Nana19, the-girl1 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Посебна песна се слушалките, особено кога некој ти збори, додека ти се на увце, па ти онака троа Паваротски му одговараш, мислејки дека тивко збориш :D

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Леле бе,прееска сум задремала на каучот онака ненадејно и сум си терала 2-3 саати |-) .Мајка ми иде и ме буди вика станубај ајде.И првото шо помислив е КАЈ СУМ БЕ,КОЈ ВЕК СМЕ :o оно 8 саат да ти биди.

12. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Љубовта испишува редови
    брише траги
    и одново создава
    крши и лекува
    боли и заборава
    трае и завршува

Попладне е,секогаш ги среќавам во ист автобус,тие не ни знаат дека им кројам приказна,таа секогаш е до него, стари се,ги измачиле деновите,ги троши времето,тој не гледа со едното око а таа му е две.Го гледа со бескрајна нежност и ми се чини дека некаде длабоко во неа се сеќава на времето,нивно.

Денес знам дека времето не успеало да ја избледи и потроши нивната љубов како што прави со нивните тела.

:f:

На hermosa, WarriorAngel, senza.parole и 11 други им се допаѓа ова.
  13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Се чуствувам премногу празно, деновите како да не поминуваат,секој ден станувам со мислата уште малце ке дојде, но тој ден како никако да дојде, најтешки се ноките кога малата ке заспие, најпрво се одмораш психички од целиот ден сите обврски и тишината ти се причинува како најголем пријател, но по некој час подоцна се чуствуваш толку празно во неа чуствуваш пецкање во срцето еден дел фали од тебе, како да бидеш целина кога тој дел е далеку.Посакуваш да заспиеш што побргу едноставно да не се чуствуваш осамена немајки некој да размениш некој збор, една прегратка, бакнеж....Добра нок феминки

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WhatNow

WhatNow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    62
    Само кога ќе пуштиш некој да замине, само тогаш ќе научиш и разбереш колку многу си го сакал.. Тоа се случи со мене.. Кога го изгубив сфатив колку всушност само јас сум го сакала. Сфатив дека никогаш порано не сум знаела што е љубов, ниту пак сум слушнала.
    Во моментот кога го изгубив, во моментот која му ја пуштив раката и кога го ставивме тој крај сфатив колку многу ми значи. Се се смени. Веќе го немаше неговиот глас, веќе немаше гласно смеење.. Веќе ништо немаше.. Во тој момент, кога првата ноќ ја поминав без него и неговиот глас сфатив колку многу ми недостасувал и колку многу сум била вљубена во него. Од помислата дека тој секогаш ќе е мој, не сум забележала колку многу сум го сакала. Во ноќите кога останував потполно сама, знаев да се загледам во празниот ѕид. Гледав и мислев на нас.. Мислев на него.. Каде е и што ли прави? Си мислев дали можеби мисли на мене? ;( :(
    А јас сеуште го сакав.. Секоја ноќ седнував така исто загледана во ѕидот и само ја чувствував болката во градите и солзите низ моето лице..
    Го сакав..
    Но јас не го пуштив да оди.. Еве го, во моето срце е.. Таму живее..
    Тој, неговите плави очи.. :$ :( ;(

На hermosa, SparkyAngel, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Мн мразам она кога се сликат по пижами, хаштаг уживаме (и 1000 срциња, бацовки и нз шо др) Ејј жими све? Ств уживате? НЕ! Чекај да разјаснеме некој работи! Уствари ви било супер дупер досадно и сакале сте да се исфалете дека сте на некое место или со кој сте или шо правете, демек повеќето мн не интересира тоа и после сликата не сте зуцнале ни збор, како повеќето “уживања“ шо јас имам мало учество! Или па една, по тренерки, сликана целата спорски спремана ова она, и кило шминка у суратот! Абе ајде! Да не знеш дали насвадба трча, или трча за да го намале тај стомак -.-

Бтв убаво ми почна денов! Таман се истуширав, иако немаше мн притисок, ама си ај измив косата и накрај со кафе ја полив бе |(
    И шоубаво ми е сама дома, можам да си се шетам само по пешкир, или по долна облека ]:) 8)

https://www.youtube.com/watch?v=X10xr96RzQI Немоам да и се инаслушам :inlove: Може за мене ќе да е тој наслов, дека јас сум таа шо не се шминка за трчање и не се чекира :rock:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.397
  17. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Ах бе ве нема наутро по форумов :D Сите трета смена :rofl:

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    Луѓе само сакам да ви дадам еден совет од мое лично искуство...
    Ве сакам сите и само сакам да ви помогнам...
    Психата ме разболе и психата ме излечи... Не верувајте и многу на вашата психа бидејки можете многу да страдате.
    Се случи да имам болка во одреден дел од телото може и од промаја било може и од било што и јас се внесов во тоа дека има нешто па затоа ме боли, правев неколку снимки ( се работи за рендгенска снимка ) и на снимкат имаше нешто се гледаше но не се знаеше што е , јас западнав во депресија , мислев на нај лошото и секој ден се повеќе и повеќе осеќав болки и имав и отоци и што веќе не.
    Отидов на специјализирана клиника ми направија целосна снимка.
    Кога ја погледнав внимката и кога видов дека нема ништо болката моментално исчезна од мене , отокот се тргна, престана да ме боли и знам дека сум здрава.
    Се е до психата и тоа е многу лоша работа. Кога ке осете некоја болка , ставете си во главата декка е од настинка , од удар од промаја од било што само не умислувајте се дека сте болни и болката ке исчезне...
    Од мојата психа многу проблеми си направив , многу патев.
    Ако некогаш имате некој проблем посете веднаш лекар , не дека мислите дека нешто имате туку да се уверите дека ништо немате , да се смирите самите себе а со тоа ке се смири и она што предизвикува да се осеќате така...
    Ова ви го кажувам од срце бидејки можете многу да си наштетие како што јас си го направив тоа.
    И ако се има некој проблем знајте дека секогаш за све постои решение.
    Јас сум среќна што мојот голем здраствен проблем го надминав , сега сум здрава среќна, весела...

Верувајте во она што сакате да сте...И сигорно дека ќе бидете

На SparkyAngel, eliesaab, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.618
    ^^ Научниците забегуваат дури до таму што тврдат дека психата може да излечи и рак, односно ако болниот секој ден се убедува себеси и другите дека е здрав, има позитивни мисли, си вели дека не е болен, дека му е добро и има енергија, дека ќе се излечи.
    Ова ми е веројатно кај некои помали болки, но кај тешки дијагнози не.
    Психата делува на се, а тоа се е нашето здравје.

Баш вчера накај дома, начекав еден разговор во автобус. Женава била сестра во некоја болница и некоја стара пациентка цело време се жалела на глава, на притисок итн. и една вечер и рекла - сестро дај ми апче ме боли глава ќе умрам, а сестрава бидејќи не смее на своја рака да и даде лек, и дала бонбонче, тик-так мислам дека рече, ама не е битно. И дала две ситни бонбончиња, бабава ги испила и легнала да спие. Утредента и рекла-леле сестро фала за апчињата, ноќеска спиев како бебе, друг пат па да ми дадеш. :rofl:

На bittersweet, Divinebutterfly, anggell и 7 други им се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Боже, што нема во светов...
    Водителката ептен невина, кутрата што мака ја снајде.
    Нема веќе срам за ништо, изумира и овој поим. :puke: :puke: :puke:
    http://www.youtube.com/watch?v=cd2thXCuCEI