@Dream-Girl, не е за лајк ама ич сликава. А кога ќе видиш дека уште плукаат по улица, ајде да не објаснувам многу сликовито, си ги истураат шлајмовите по тротоари. Фрлаат ѓубре низ прозорецот на автобусот. Грицкаат семки и сончоглед и ги фрлаат лушпите ВО автобусот, внатре на подот. Има уште многу фурни леб да изеде Македончето додека да се вброи во цивилизираните нации.
Ма у пештера луѓето појше култура имале од нас. Стварно срамота е ова, значи секој втор-трет шо бил таму вечерта вака си фрлал ѓубрето.
Ме нервираат вртикапи и трчи лажи ликови. Денес едно, утре друго, па и невидена глума шта да ти причам. Денов убав, очекувам гости од далеку. Тој е на работа, еве уште малку ќе напушти па ќе му се кажувам на глава. Се е ко што треба. Животе, те сакам.
Сакам да кажам дека јас сум од оние што на никого не честитаа нова година (освен на симпатијата од фемина). Им посакувам се најдобро и не чувствувам потреба да им го кажам тоа. Тие што ќе ми се налутат само заради тоа што не сум им честитала (а во меѓувреме чекаат) не се мој тип, не се некој кој сакам да ми е блиску. За новата година јадев кашкавал, кифли, пченка и пиев вода и се чувствувам прекрасно. Не, немам да пробам од таа свиња и сето тоа месо и да ми биде тешко. Понекогаш имам многу да кажам, но молчењето е злато.
не бе,не,не е народот крив немало може контејнери канти за отпад во близина... Најлесно е така,фрли кај годе затоа постојат комунална хигиена...
Поривот да изедам цело парче торта, но и обидот да не го правам тоа затоа што не ми причинува никакво задоволство, некако ми се во трка деновиве. Шест пакетчиња од ќерка ми, предизвикот е огромен. Падна договор за викенд во Охрид, малку детево да гледа лебеди. А богами и да сркнеме чорба во Два бисера. Ми се спие со шум на езеро, ми се молчи заедно со него и неа, мојот мал космос во боја на печено јаболко.
Имало и нешто што и јас не можам да сфатам односно поднесам. Статусот 'Тетка' , 'Една е тетка'... Е де... *Еве што прави човек без работа (на одмор сум сеа), само мрчи! Кога работам немам време со ништо да се замарам. Работата го краси човекот!
Е една е тетка де Ко може #женамајкакраљица, оти да не може #еднаететка П.с права си, што би рекле браќа Бугари Работата го краси човекот, а мрзата го гнаси
Мене и тоа ме нервира. Рамо до рамо се тие две. Едно е жена. Друго е мајка. Трето е кралица. Па и 'лавица' кога ќе додадат.
Сдк: Се истурило средство за чистење на скара згора на машина, а многу е јако, јас фино лепо си го избришав со гзот. Така ми е кога не седам на столица, туку на машина. Сега ќе ме пече гзот, епа ќе пече. Втор ден од годината, некако баш на добро ми тргна.
Ви? Кој е тоа ви? Јас, и мојот социјализам, базиран на компири, ние не ја почитуваме нелегитимната институција кафана.
Заебот е во тоа што колку си попрост, толку поарно си проаѓаш низ живот. Кучињата лаат, караванот си врви, учителката ти го магепса мажот, свекрвата ти ја истури манџата, синот е крстен по дедо му шо го мразиш ал јбг која си ти па да се прашаш како ќе ти се вика роденото дете, јадеш бурече за се' остало "неморално" и "ненормално", ја оговараш кумата оти детето педер и' е, по сите прописи на тетка ти живееш и уште од 12 години си и' лика и прилика, остаруваш и и' ја истураш манџата на снаа ти, додека магепсаниот уште не научил ни на синот по татка крстен пелена да смени, а веќе напиња продужувачот на лоза да склепа и машко, јер првово женско, башка снаиштево модерно име бапнала, шо е тоа никаква почит се немало... И ти уствари вакви ги жалиш, мме, а и самите проблемите за кои драпаат мад*ња ги доживуваат како проблеми од денес до утре... Баш очајно. Очајно. Ама не знаат дека е очајно. Во ова патриотско библиско шупелче, нормално е. И скроз морално.
Благо се потресувам од 'луѓе' кои мислат имаат право да произнесат свое мислење за туѓ живот во кој не ни учествувале, па макар и индиректно, и си даваат за право проценка да кажат. Мрак пред очи ми паѓа. Ми буди нагон за повраќање. Во глава ми се вртат веднаш прашања од типот - свесни ли се на кое тло газам? Како стигнав до ова? Што се жртвував без глас да пуштам за да исполнам се што треба? Во најмала рака - за кого толку правам дали знаат? Вдиши... Издиши. Уште еднаш ама подлабоко. Отвори ги очите. И сѐ си доаѓа на место. Сфаќаш дека од себе ти се повраќа зашто во тие луѓе некогаш си се колнела а испаднале токмаци. Сфаќаш дека од свој ум патиме. Сфаќаш колку не вределе ни да ги погледнеш а си им дала значење... И само коа ќе се сетиш дека го оправдуваше нивниот сјебан живот кој на крај напрај да бегаат од себе за да си го спасат гзот, бракот, фамилијата.. Ти иде смеа. Па вие ли на мене бре Ајт. Ама ова ајт онака, со тапшање
СДК, почнавме Нова - 2020 година. Време е да се фрлите на филтрирање. Почнете од глава, стомак, па пријатели, спомени, настани, луѓе... ...селфито баш и не морате, нема да ви придонесе ништо во животот.