Па види Лили, си постои некој кодекс како треба да се облекува за у школо. Нас порано со обетки не не' пуштаа на час, сеа не знам каква е состојбата
Тоа го велам и јас де. Само тоа го велам и за професорите. Општо за во школо е невкусно. Не само за едните или за другите. Само ме потсети на твојот коментар тоаш..
Ама не, тогаш беше друг муабетот. Ти рече дека не веруваш у стручноста на некој што има лакирани нокти, затоа реков така.
Исто е џон. нит е вкусно нит влева доверба дека може детето да ти го научи. Едното од другото зависи.
^ Што знам, не е дека ако професорката нашла време да се дотера тоа некако може да ѝ влијае на стручноста, исто како што ноктите на тинејџерката нема да ѝ сметаат во следење на наставата.Немаат поврзаност вакви ситници со карактерот.
Реално ако гледаме па и не личат нокти на средношколка. Ученик што оди во училиште треба да учи и да го почитува кодексот на училиштето. Се додека е културно, нежно и скромно е во ред. Ама средношколка нашминкана, напудрена, со цртани веѓи и интензивна шминка, со долги црвени нокти на настава јок. Надвор од училиштето како сака нека се носи. Некои работи мора да се почитуваат.
Сакам да кажам дека веќе и самите треба да сте свесни дека годината нема да ви биде целата онаква каква што ќе ви започне. Од кај ваква глупост? До сега ли сите години ви беа до крај такви какви што започнаа?
Конечно од прва си ги погодив пуканките, ај и уште филмот да ми се погоди има да биде петок вечер за мерак
Некогаш тоа беше земја на кенгурите, оригинално позната по тие животни. Изобилуваше со природната флора и фауна, со мегаполосите. Па да се впуштиш во авантура. Тоа беше мирна земја, дом на секое слободно животно,недостапна за секој човек. Денес веќе се е пепел, некој се борел за воздух, некој изгорел борејќи се. А некој... Ни pray не пишува. А некој си доволил ваква слика, седиш и гледаш како се пред себе голта една огнена стихија, а ти немоќен да спасиш се. И ништо не е битно освен животот. Земјата ни дава, а ние и го одземеме најмилото.
Сдк дека неможам да си се препознаам повеќе себеси. И дека ќе ми олесни ако се искажам тука... Не, ова не сум јас. Во рок од две години можам да се пофалам дека станав многу будала и поубаво ми е искрено не ме тангира ништо, помалку се замарам и немам пуштено солза за машко последниве години Би рекла дека е напредок секое лошо искуство ме учи се повеќе и повеќе и ме прави посилна личност. Порано бев многу ранлива и кршлива Се изнаплакав за будали особи но сега решив јас да станам будала Иии се ми е розово Не тагувам повеќе што сум осамена.. Се навикнав на тоа... Немам повеќе солзи за безвредни личности. Се посветувам повеќе на работата. Во случајов сум село гори баба си ја чешла ама морало така. Животна лекција, шта чеш Поубаво било во животот ако си посурова личност Спремна сум на секаков лош предизвик, повеќе не трпам никого и не ми е гаље што и да направам повеќе. Исто како што не им било гаље кога ми правеле мене. Учам од "најдобрите"
Не треба да заборави човек да се опушти, да научи да одмора, да не е под постојан притисок. Дури и да нема последици по физичкото здравје, по психичкото ќе има, и тоа како. А едно без друго не може. Едно без друго се распаѓа. Грижата за себе не е себичност и не треба да биде луксуз и реткост. Не смее да биде, би рекла. Кога почнува да ,,светка црвено'', а најдобро уште пред тоа, наполнете се со енергија. Наполнете се со радост преку нештата што ве тераат искрено да се насмевнете, наполнете се со топлина од вашите сакани.