Не ми се живее веќе, судено е животов да си игра кур со мене и да ме дупи како сака, па господе барем земи ме бе, што ме мачиш вака?
По повод Бадник, денот ќе го поминеме со главоболка. Бај д веј умирам за спиење ама убаво ми е. Среќен празник.
Главата горе и ќе биде во ред. Од животните ситуации учиме, растеме и созреваме. Никому не му е лесно, но откажувањето не е избор.
Другарче. Стисни заби,животот е како борба во ринг. Не се предавај и кога губиш,секогаш има пресврт,најважно е да имаш надеж,таа последна умира. Глава горе,стисни заби,среќно
Годинава паричката кај мене,да сум здрав и жив си посакав,и Господ да ме чува.Среќен празник на сите,да сте здрави и живи,за многу години нека е ПРАЗНИКОТ
Да си здрав и жив и да ти кажам само една работа, немој да жалиш веќе, биди среќен, секогаш ќе имаш врски таму горе кај дедо Боже од прва рака! Само убавини да те следат годинава и повеќе причини за насмевка
Фала ти многу,дупло убавини да ти се враќаат.Во право си повеќе не жалам,тоа што било за жал не се враќа,ке останат убавите спомени,и животот иде понатака.Имај убава вечер
Сдк, јас сум половично сама. И сум тажна. Татко ми, сестра ми и другите за прв пат се подалеку од мене и мама. А празници се. Јас мораше ли да настинам, и да не се вратам назад дома? Бдв, кога ги видов како луѓето продаваат бадникови гранчиња на овој студ, ми идеше да земам да ги извадам сите пари од новчаник и да им ги дадам.
21 век е и сеуште луѓето што гледаат турски серии и слушаат турбо фолк, етикетирани се како затуцани, необразовани и слично, како да на тие што не гледаат турски серии, умот им тече низ уши Оќеј