Твоето квалитетно и квалитетното на некој друг не е исто. Некогаш навистина се прашувам дали знаете што значи тоа дека секој си има посебен вкус.
Во телото здравје, во душата мир, во мислите радост, во срцето младост,во љубовта среќа. Сето ова го рекол Исус кога се родил.ХРИСТОС СЕ РОДИ!!!
It's Christmas time, It's Christmas time. Убаво ми почна денов. На менито денес планирам да експериментирам, би сакала здрава храна, затоа што претерав деновиве со тесто, благежи и месишта. Христос се роди.
Дозволете Бог да се всели во вашето срце, љубовта во вас да се раѓа секој ден, затоа што Божиќ станува видлив во секоја љубов помеѓу луѓето. Христос се роди!
Дечки оваа година почнуваме со едно Хумано дело,да го направиме Божиќ посебен за оние што немаат со кого да седнат на трпеза,за тоа во Четврток од 9 до 14 часот за сите бездомни лица,лица од ранливи категории,социјално загрозени семејства(без разлика на Вера),ке следи бесплатен оброк во еден локал.Бидејќи е забрането на форумов да пишам кој е тој локал,ке биде реклама,ке ве замолам доколку познавате некого од оваа категорија,контактирајте ме во приватна порака,па ке ве насочам каде.
Сакам да кажам дека најмногу сакам нови машки членови на кои прва категорија им е "Секс" и таму најдобро знат за женско тело и што е најдобро за жената.
Бизниси си разработија на форумот ти за хуманитарно дело ќе се плашиш име на локал да ставиш. Штом е бесплатно, пиши го, да се расчуе.
И стоки е мал збор. Немам зборови просто. А, овие што го направиле ова се најверојатно: 1) Цигани (пошто таму повеќе се цигани во тој дел) и цело време пукаат петарди, силуваат во тој предел се. 2) Оние што највеќе пропагираат за постење и "најголемите" верници 3) Дечурлана што мислат многу се јаки со вакви глупости и од дома немаат основно воспитување и немаат три чисти у глава 4) Пијани говеда Спојлер: Вознемирувачка слика! Ќе ве стигне злото кога-тогаш неизживеани луѓе.
Пуста љубопитност ме натера да отворам. Саде психопати. Штета сме во држава кај шо не им е доволно гајле да бараат сторителите кои се изживуваат врз животни па да ги гонат. Да ти се плукнам во луѓето.
@GirlRose, ако ми веруваш, од сабајле се мислев дали да пишам за оваа грозоморна случка. Нели, да не им го расипувам големиот празник на верниците, со неубави слики и лоши зборови. Но тешко ми е да се воздржам. Ако сторителите спаѓаат во втората група од горенаведените четири, тоа е доказ дека за жал, човек и да се пропагира за најголем верник, и цел живот да пости и само на леб и вода да е, и да се мава во гради дека ги почитува традициите и обичаите како темел на ,,здравото општество'' со тоа што постира слики од семејна трпеза, икони, гранчиња и парички, сето тоа паѓа во вода пред ваква монструозност. Каква гнаса треба да си, за само да помислиш да направиш вакво нешто... Сигурно било некое кротко и мирно кученце врз кое ,,коледарчињата'' си ги истурале фрустрациите и ги остварувале болните фантазии. И јас ќе опцујам, но нема корист од тоа се' додека не се казнуваат строго.
Значи не е возможно колку долна, гнидлива и паразитски држава сме. Македонија како земја ја сакам, но луѓето, луѓето ги мразам од дното на душата. Мразам мажишта дивјаци што ништо не знаат освен тепање, мразам жени што ништо не знаат освен озборување, мразам родители кои не знаат да си ги научат децата на вистинските вредности, мразам што се е со врски. Најмногу ја мразам нечовечноста, и глумење љубов врз животни само за реклама . Жими се треба сите животни да земеме и да ги однесеме низ еу, нека имаат асолен живот. Ние не сме народ што чува животни, ние сме народ што за чалам земаме расни животни и не водиме грижа за размножувањето, гледаме само како да се изживуваме врз нив и на крај ги фрламе по контејнери, и на крај се жалиме како имаме животни скитници. Епа извинете светци, тие сами не се создале, некој ги фрлил, и тие не знаат дали треба или не треба да се размножуваат. Срам ми е со каква џгљ категорија делам воздух, делам парче земја. И срам ми е од народот кој живее долго низ еу, САД итн.., таму цивилизиран, а во Македонија го покажува сељачизмот на ниво. Кутрите животни со нас
СДК за многу години!!! Среќни празници...мир,спокојство, благосостојба,здравје,среќа и љубов во секој дом!
Не е можно верник кој пости да е тој што онакво дело направил. Не иде никако верата со насилство. Туку, друго сакав да кажам. За жените кои на Фејсбук, штом се омажат, го пишуваат и името на мажот. Пример, Ивана Драган Станкоски. Зошто бе? Зошто? Абе да го сакам повеќе од се' на светот, нема неговото име да го пишам. Штом се омажам, не значи дека сум нечија сопственост и дека треба да ме знаат првенствено како жена на тој и тој. Океј, кој како си сака, нормално, но од многу работи кои една жена може да биде, таа да избере да е сенка на мажот, шта речи...
Никад нема да ги стигне, се додека некој не им ги искрши рацете или им начука петарди и нив у гзот... Или па евентуално да лежат робија. Затоа и просперираат таквите, ради таквите као тебе шо се тешат дека постои виша сила шо демек дели правда. Не знам кој е повеќе за жалење, тие или вие. Ми се гадите сите.
Прво и основно никаде не спомнав дека Бог ќе ги казни. Баш напротив. Нит верувам дека нешто вонземско ќе ги стигне. Ќе си ја добијат казната дали од органи што се одговорни, дали од здруженијава. Нека продолжи да ти се гади, што да ти кажам.
и после зошо сум се молела кучето да преживее на филмот, а не газдата... Секој ден.. Нема ден.. А да не видам куче повредено од човечка рака. Некогаш и по неколку на ден. Ама нема ден без тоа. Во март 14 год. Како тоа го гледам.