MIR BOZJI! HRISTOS SE RODI. Na site clenovi od pravoslavnata veroispoved vi go cestitam najgolemiot praznik vo istorijata,imajte mir i spokoj vo srcata,kaj i da sve bidete blagosloveni. Sakam da se izvinam na moeto semejstvo so ne uspeav da go ispolnam svoeto vetuvanje i da bidam doma za Bozik eve veke 3ta godina za zal srceto mi e potpolno prazno. Se nadevam deka ke me cekate i eden den ke mozite da mi prostite i povtorno ke bidime zaedno kako nekogas. Tatko mi sekogas ke nedostiga,i bolkata nikogas po nego nema da zgasni (TE SAKAM TATO). Znam deka ova ke bidi najteskata godina za mene i ke treba da ja vodam najgolemata bitka,se nadevam bog ke mi pomogni. Trpezata na majkami nemozat da ja zamenat nutu eden luksuzen restoran ovde kaj sto sum,celiot ovaj luksuzen sjaj celiot ovaj raskos glamur i pari nikogas nema da go zamenat spokojot na mojot roden grad.
Напраила лепче со паричка, се паднала кај шо се паднала, испржила кременадли, све тоа документирала и објавила. Ако си праела нормална вечера, можело шпагети да си свариш и терај, уживај. Кои морони од луѓе постојат, не ми се верува. Е*ати професорската фела.
Многу значи да научиш да бидеш сам со себе. Да немаш постојано потреба од нечие друго присуство, да не си зависен од било кого само за да не си сам со себе. Да знаеш сам да си го организираш времето и да уживаш во тоа. На сите ни требаат пријатели, друштво ама исто толку ни треба и време со своите мисли и потреби.Факт е.Поздраво отколку беспотребно пополнување на времето со празни муабети колку да поминат минути.
Само во Мкд е можно тоа - Од 4 шалтери во пошта да работи само еден и тоа во невидена гужва. Наша чудесна Македонија.
Сега ќе одам на преврска за прстот...Да се помолиме дека сестрата ќе биде добро расположена и дека нема да ми го искорне прстот.
Да знае човек да си ги издвои приоритетите, да научи да не губи нерви за неважни, споредни нешта. Тоа е вид на уметност.
Џабе си верник кога се закануваш на луѓе што не прават се по твое и џабе си верничка кога носиш крст со разголено деколте и спиеш со секој втор.
Секој јануари правев чистка на луѓе од мојот живот. Во последно време го зачестив тоа и убаво е кога знаеш дека фекални ѓубриња нема да ти го сјебуваат денот. Кој не пробал, нека проба, убаво е. @"Zoki" изгледа му нема дадено па ја хејта.
Што и да правите, како и да се декларирате, воздржете се од осуди и етикетирање на другите. До мене веќе не допираат покажувањето со прст и шушкањето зад грб. Не велам дека некогаш не би било гајле, ми беше но ојачав. Не мора другите да ми берат гајле, си берам сама. Една од моите омилени изреки е дека на волкот му е дебел вратот зашто самиот си ја врши работата. Има луѓе што не се имуни на тоа. И тие ќе станат, еден ден, Но дотогаш, душегрижниците нека си ја гледаат работата.
Обично кога треба да купам некое предметче сакам само во една продавница да влезам и првото што ќе го видам да го земам. Немам живци да одам по милиони продавници. Па така прееска одам во еден дуќан, купив помало куферче со слики од Пекинг и си заминав. Тоа куферче прво во очи ми падна и одма го купив пошто ќе ми треба периодов. Мало, слатко, шарено...абе преубаво. Одам радосна дома и кога гледам на е *аново куферче има кратенка I love BJ. Fucking BJ... Не е кратенката за Blowjob, туку Beijing. иста двосмислена кратенка. Кога видов ми идеше да си се акнам од земја. Се праам наудрена, го кријам куферчево лево десно, ама сепак дечко ми го видел и ми вика: Ова е кратенка за тоа што мислам или...? Јас па му објаснувам дека е за Пекинг, а тој ме пукна од зезање. Ај постариве не разбираат кратенки, ама како ќе се појавам на патување со куферче дека BJ? Епа така ти е кога земаш без да разгледаш наоколу.
Еве ви Од 1975та, до 2019та, односно, за 40 години, дупло повеќе луѓе на планетава има. Колку ресурси се потребни за да се нахранат, облечат, напијат, вдомат, сите тие луѓе? Башка светска економија базирана на профит.. Рецепт за уништување на планетата имаме.
Што и се секираш, и онака ќе умреме или од загадување или од војнава у најава. Планетата гори нив таквото не ги боли