А не би можеле сега да бидеме? Само да бевме од ист град, ќе најдевме место, сигурно и тука ќе најдевме и други ортаци, еве три сме сигурни и барем за 5 кутриња ќе поможевме. Сите тука по 50 ден да ни праќаат месечно, рај ќе направиме за бездомните кучиња...
8 ден како ја нема мојата мадра @nightingale Уште 2 дена и ако ја нема, потерница по интерпол и S.W.A.T тим ангажирање.
https://tocka.com.mk/vesti/330186/j...evra-sega-otkriva-na-sto-ke-gi-potrosi-parite Исто би направила и јас. Тоа е најлесниот начин до брзи пари, е не ќе се мачи да дочека пензија, паметна одлука , а за тоа што ќе збореле , секое чудо за 3 дена, битно она си лапнала пари. Како и да е, не жалам за сите одлуки во животот, горда сум колку сум способна и со храбро срце , хехехех што вели маж ми, абе лавовско срце имаш ти епа затоа и го добивам тоа што сум наумила да го освојам бејби те сакам Единствена работа за која жалам е што ги изгубив живците , изгледа до годините е, многу слабо стојам со трпението, пример со маж ми идеме до маркет и ме фаќа нервоза ако почнеме да се мислиме за некоја работа дали да се купи или не , те до толку сум слаба со нерви. А колку мирно , трпеливо дете бев до пред некоја година , сега сум прав багабонт, абе руска мафија И пак ќе речам, ех да бев на тие млади години, нема да се мислам 2 пати, одма барам милионер да легнам за губење на невиноста, барем ќе ми се исплати Ко ќе рече некој, парите не се битни во животот , добро ај живеј од воздух. Ај да се спремам за на работа. Убав викенд на сите и искрен совет од срце, чувајте си го менталното здравје
Во првиот дел од постот мислев дека сакаш да посвоиш девојче без родители што си го видел. Вториот дел е навистина крипи Мене вака да ми се обратиш, ќе викам на цел глас: "ТАТОООООООО!!!!!" Сори
Пола месец јадеш што и како најдеш или во превод ПМС, следна половина храна не сакаш да видиш. Маѓепсан круг. Или крух?
Hahaha, ne se lutam, bitno da se nasmeeme. Toa "devojce" bese deminutiv, sigurno imase 25+ godini. Cuvanje vo smisla na vnimavanje na nejzinite cuvstva, interesi, pravenje da i bide prijatno i zabavno. Retko se slucuva da imas takov nagon za nekogo kogo prv pat go gledas, ama se slucuva. Ona koga ne pomisluvas na seks, tuku na ostanatoto.
Прекрасна вест ми го разубаве денот Сонце по маглата, сигурна прегратка и многу охрабрување. Имам јасна цел за да ја поминам секоја препрека. И причина зошто да се борам и во тешките денови. Знам дека ќе успееме и дека најсреќните денови допрва претстојат.
Чекам не еден, туку три мејла со денови и недели дури и плус една порака, абе толкаваа неодговорност многу ми иде на живци. Многу се нервирам вака кога нешто чекам. Како што сум перфекциониста и многу одговорна личност, вакви работи не можам да толерирам Сакам на време да сум за сè информирана и на време да можам да си ги завршам обврските, а не во 5 до 12 Ама на некои им е баш лабаво, уште си тераат празници, им се уарнил одморот
Смачено ми е да ми даваш совети и да ми кажуваш како сум донела погрешна одлука. Ти која поима немаш што се сум поминала. Ми кажуваш примери за Стојна и Трпана, двете во брак, едната седела и низ нос се му вадела на мажот, а на другата децата и се со психички проблеми. Баш заради вакви примери ни на крај памет не треба да ми велиш дека сум донела погрешна одлука. Јас не сакам да се правам како ништо да не било и да продолжам да живеам со некој, само за да му вадам се низ нос. Живот ли е тоа??? Не, не и не. Ме труете со вакви муабети, желудник ме боли, се нервирам. Ставам крај на се и толку, нема потреба никој да има мислење.
Не знам како ќе издржам една цела недела сама. Не буквално сама, ама кога недостасува некој што е стално со тебе е тешко. Најверојатно ке бидам поактивна на форумот.
Едно од нештата што не ги разбирам е зошто луѓево снимаат додека возат? Зошто попрво гледаш да ставиш стори на инстаграм од твојата прекрасна кола и музика место да бидеш фокусиран на возењето?
АмА тЕмАтА е СнЕгОт КлОшАр - вака ми рече еден кога прашав зошто снима дур вози. И од тогаш си прам пародија сториња пред монитор демек возам кола и темата ми е „природа, ропак“.
Деновиве имам многу што да кажувам. Дури се замислив, колку често смее да се пишува во темава? Најдобро можам да ги искажам чувствата вака, со пишување. Посебно кога сум обземена со емоции и во мене владее хаос, но за среќа, во позитивна смисла на зборот. Хаос што барем малку ме тера да бидам безгрижна, што инаку не е својствено за мене. Си ветив дека денеска ќе работам и ќе читам нешто корисно, успевам само да пуштам музика до даска на слушалките и да отпатувам во некој мој розов свет. Да читам зашеќерена љубовна поезија и да си се чудам сама на себе, па и да се насмеам на моја сметка. Соочена бев и со зајадливи коментари, и со целата негативност што на моменти се шири низ секојдневиево, но јас некако успевам вешто да ги избегнам овие несакани појави. И другите го забележуваат моето однесување. Извинете, не е до мене. Најблиските знаат што е, па не ме прашуваат многу и се надеваат дека ќе ми помине, дека ќе бидам пак продуктивна и сериозна возрасна личност. Како што ми доликува, нели.
Тачно. Треба да одиш во поход против Персија т.е. да си Александар за да бидеш вреден за внимание и Браво!, инаку не треба ни да си спомнат а не па величен.
Кога бев многу мала, моите родители си купија нова спална: вграден плакар, кревет и... vanity table. Секогаш мечтаев дека еден ден ќе пораснам и ќе имам своја таква маса, баш како таа на мајка ми. На неа стоеа сите најубави мириси, накитот на кој се воодушевував, кармините, чешлите... ја гледав мајка ми и се воодушевував на нејзината убавина. Пројдоа многу години, моите повторно купија нова спална. Јас одамна не сум дете, не седам да се воодушевувам на мирисите на мајка ми, купувам свои, а шминка јас и' купувам на неа. Накитот по кој мечтаев, одамна ми го подари. Имав своја vanity table, речиси дупло поголема, по моја мерка правена. Но... јас сепак таа ја сакав. Фрлете се' - им реков. Дајте ми ја масата. Се чудеа и двајцата - ама што ќе ти е? Стара е, башка е многу помала од твојата. Ако, ја сакам, дајте ми ја. Во неа се кријат многу соништа на едно мало девојче. И ете, кај мене во соба е. Макар за многу кратко, моја е
Замисли, јас чекам да потпишам отказно решение една цела недела. Молам да ми го даде бе. Ццц. Фала Богу се спасив. Газдата нз шо мисли, ама јас мислам побрзо да го потпишам. И после некој бил газда, одговорен.
Sledi gi vestite pred da mislish me spushti , ushte malku NATO kje odi vo pohod na Persija Mislam toa treba da ne zagrizhuva, ne rakometari shto igraat so topkata. Chao.
Седнувам да го гледам Honeyland со страв. Знаејќи каква плачка сум а и познавајќи ја македонската кинематографија имам претчувство дека ќе ми се сј*би цел викенд