Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Ево ги нашкола сиве...:mm: |(
    таман се навикнавме на одмор се од почеток :doh:

Superlejdi27 likes this.
  2. kuc

kuc Форумски идол

14 години исполнети со љубов,радост ,смеа и многу искушенија кои несомнено се дел од секој човек и заедно поминати и пребродени се сигурно полесни...
    Да не се множат љубави :l:

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Некогаш не ги разбирам Малтежаните. Кога треба да менуваш чекови тогаш или плаќаат сметки или прашуваат нешто. Само колку дома да не се.

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Сакам да кажам, утрово добив една идеја. Го учам кучето команди како седи, лежи, чекај, здраво и сега најново ќе го учам да враќа топчето кога си играме. И уште неколку вакви команди и ќе му сошијам капа како за дипломирање, ќе купам нова долга играчка и ќе ставам панделка и ќе му правам церемонија за дипломирање на кучето. [​IMG] Ми поможи другар со идејава кога утрово ставив стори дека кучето е „на час“ и дека научи колку толку да легни, па ми врати дека сака да присуствува на дипломската, кога ќе заврши дого со формално образование.

Шо ме интересира е, шо се други вака основни команди да го доучам, шоимало за шиење капа и купвање нова играчка. Битно да учи детето.

Purplelilac, Lella, Nausicaa and 20 others like this.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Човек сам најдобро ќе си ја најде мотивацијата. А често, и решението за проблемот.
    Друга работа е што за многу работи и не треба мотивација, треба само навика.

Сфатив дека колку помалку се жалам и барам поддршка, подобро.
    Некои не сакаат да слушаат, а оние што сакаат да слушаат, не можат да решат ништо.

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Конечно излезе сонце после две недели само магла и ништо друго. Депресија ме фаќа што не можам да излезам и да го искористам, поточно немам со кого да излезам.
    Ќе си гледам бледо од прозор.

Си сакам сонце, ама си сакам и дожд. Дождот барем не ме прави тажна кога немам со кого да излезам и седам дома. :smirk:

7. irrelevant

irrelevant Популарен член

Сакам да прашам и замолам за услуга.
    Пред некој ден бев кај другарка, ми ја пеглаше косата и се заљубив во себеси од толку што беше убава пресата и преубаво ме испегла. Одма бев во Сетек, од таму ја купила и ја нема. На нет стои дека е достапна во Ресен. Да знам дека вистина ја има во Ресен одма ќе тргнам, ама не сум сигурна џабе да не шпартам до таму. Ако има членка од Ресен што случајно живее блиску до Сетек може да праша дали ја имаат пресава?
    http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10147&product_id=71327&mfp=manufacturers[204]
    Цел ден ѕвонам кај нив не ми креваат, пишав на сите можни места за контакт и мејлови и на фб и на инстаграм никој не реагира, во овој тука Сетек не знаат да кажат, а не се сигурни дека се ажурира редовно ова на страната...

LejlaD and prominent like this.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Можат без проблем да ти ја донесат од било кој град во твојот. Мене така ми донесоа плотна од Охрид во Скопје.

9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Го имаш истиот модел и овде:

https://www.tehnomarket.com.mk/product/738488/rowenta-sf4522d0-presa-za-kosa

https://www.krusel.mk/rowenta-sf4522d0-presa-za-kosa

irrelevant likes this.
  10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Многу си ја мразам особината во мојот карактер кога е во прашање социјалата, сакам да сум што е можно повеќе невидлив за опкружувањето и избегавам контакт со луѓето што ги познавам.

Пред некој ден бев излезен и видов еден познат човек, иако не ми текнуваше од каде... Човеков дојде до мене и ме поздрави.
    Направивме муабет и го препознав кој и што беше кога ми кажа дека бевме на времето заедно во болница на инфузија.

Ме праша како сум? Сум се направил ли операција? Он се направил, добар бил, одличен, немал мака веќе никаква, знаете, стандард муабет... Ме поздрави и ми посака убав ден.
    Толку беше. Неколку реченици разговор ама ми го разубави денот.
    А да беше до мене, никогаш немаше да му пријдам и поздравам...

Не се сакам оваков, ама ИЧ, а не знам како да се променам. :(

11. teaiva

teaiva Истакнат член

Во Сетек можеш да си нарачаш од нивната страница,било каде да ја има ке ти ја достават на врата,нормално ти ке си платиш каргото.А исто и во самата продавница можат да го повлечат производот од градот во кој го има ,па за два три дена да одиш да си го подигниш.Јас имам купувано на двата начина..позз

12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Си уживаме со лепотанот мој, дека ги завршивме обврските порано:) IMG_20200121_172332.jpg

Lella, buba4e89, mula and 25 others like this.
  13. teaiva

teaiva Истакнат член

Значи едно зло никогаш не оди само,недај боже човек да го затепа малер,мава од сите страни...секој чекор погрешен ,биди паметен па реши се следен чекор да направиш....

Love 83, Rama and LejlaD like this.
  14. Superlejdi27

Superlejdi27 Популарен член

Многу ми се спие.. :yawn:а јас сеуште дремам овде

15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

16. bicycle

bicycle Форумски идол

Сдк предлог закон да се забрани правење на пивтија/пача.
    Oh God, колку грда работа е. |(

17. Rama

Rama Форумски идол

Секој ден си велам:Добро бе главо дрвена, кога ќе се научиш за сенешто да кажуваш НЕ?]:)
    И до кога главата ќе ја носиш само за стрижење:tmi:

LejlaD, Purplelilac, Love 83 and 11 others like this.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Ти ја разбирам нервозата ама наместо да се нервираш што донирале за нешто убаво, нервирај се што ги трошат парите за глупости додека децата се разболуваат и умираат. Нервирај се што изградиле милионски споменици додека болниците се муфлосани, нервирај се што потрошиле милиони на палми, и тако даље. Не се нервирај затоа што на некого тие 100 000 евра му помогнале. Огромните пожари што ја зафатија Австралија експерти проценуваат дека на цела планета имаат влијание. Така се градат добри односи со државите, и за Албанија се донираше кога беше земјотресот во Драч пред скоро. И за Србија кога беа поплавите пред некое време. И кај нас би донирале државите кога нешто би не снашло, не дај Боже...

Purplelilac and dayla like this.
  19. Shelea

Shelea Форумски идол

Сакам да кажам дека некогаш ми е многу жал кога сум нетрпелива со мајка ми и татко ми, а тие сѐ прават за мене и сестра ми.

Ме фати некој бран меланхолија сега откако заспа детето. Ги испратив прееска и некако не ми беше убаво што си заминаа ко набрзина... А мајка ми срце, вика ај ќе те оставиме на раат да си се одмориш.
    Кој црн одмор мајко со џагуре.

20. kukidi

kukidi Истакнат член

Многу мразам во оваа држава што неписмени критикуваат неписменост, неспособни урлаат по други неспособни. Ај гонете се барем во странство таму ширете негативна енергија. Кој треба да ви објасни дека вие сте државата никаква.

Lella, dayla, Sejfullai and 4 others like this.