Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    35.165
    Дали сум јас единствена што сака кога спие, да спие на кревет полн со перници?! :D
    Се чувствувам како прваче. Спиам со 3 перници. Едната на која лежам, другата ми е зграпчена со нозете, третата со рацете. :rofl: И плус, имам до мене една огромна мечка, која ми ја подари дечко ми за Валентајн. :D
    Мајка ми вели -Абе Евгенче, што си се наоружила со тие перници, па и мечката е со тебе.
    А јас -Нее! Мечката мора да е со мене. Значи, мора. :!: :D

Треба да се вратам во прво, барем да не се осеќам вака. :nod: :D

На sweet-star, Lella, Mahidevranfan и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Не можам никако да разберам љубомора предизвикана од нечија позитивна енергија, особено меѓу „блиски“ пријатели...
    Едноставно не сфаќам, како може искрената насмевка на лицето на некој којшто со задоволство ја споделил со тебе среќата поради некој успех, да ти предизвика фрустрации?
    Се` е подобро кога ги прифаќаш позитивните вибрации околу себе, кога знаеш да се радуваш и на туѓата среќа, наместо да се труеш со бес и завист поради истата.
    Почнете да црпите инспирација од туѓите успеси, потрудете се и направете нешто за себе.

На julie77, Dog-lover, Lella и 10 други им се допаѓа ова.
  3. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Зошто понекогаш го губиме времето размислувајки за некој што не ни помислува на нас?
    Додека јас си мислам - Каде е? Со кој е? Како е? Помислува ли на мене? Нели му недостасувам? Помислува ли да ми се јави? Очекува ли јас да му се јавам? Што прави? Сите негови другари се шетаат него го нема. Сигурно некаде си го тера животот без мене и ич не му чуе за мене. Ах суровата реалност :D
    Арно ми кажа Psychic лекот е главата 24/7 окупирана со нешто друго и барем нема да му ја мислиш :D

Прикачени фајлови:

• large.png
      large.png
      Големина на фајлот:
      75,9 KB
      Прегледи:
      379
    На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    На моменти ми недостига ланското лето. 10 месеци го немам видено, а сеуште осеќам нешто за него. Уфф само немој пак у него да се заљубам. :nod:

5. WhatNow

WhatNow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    62
    Етее ја видоов, конечно ја видов личноста која нааајмалку сакав да ја видам. Зошто мораше да ми се појави пред очи бе зоооошто? Личноста која го имала или сеуште го има она што јас не успеав да го задржам. Личноста која ја сметам за сто пати поубава, позгодна и подобра од мене. Не ме интересира што е поголема од мене, што јас сеуште не сум толку развиена. Знам дека ќе дојде времето кога ние 14-15 годишните ќе пораснеме, ќе се разубавиме, ќе се развиеме, ќе се подобриме и т.н., ама секогаш ќе ја сметам за нешто подобро од мене. :( Зошто таа да го има она што јас не упеав да го задржам? Зошто да не ми се пружи уште една шанса и да му докажам колку многу ми значи и колку само јас наjвеќе го сакам? Ми недостасува се, секој момент поминат со него. Сакам да се врати тоа време..
    Всушност не, не сакам да се врати тоа време. Ова време е подобро, поблиска сум со другарките, поголеми сме, ама сепак нешто ми фали и ме копка. Нека си биде ова време ама со него да сме заедно, пак да се смееме на девојката која му ѕвонеше со скриен број, да се нервираме за другарката чиј татко не понижи сите во друштвото, да разговараме на секакви теми. Ама ааајде не можам веќе вака, тешко е многу. Зошто на овие години со вакви грижи? Вакви грижи на овие години, уф а колку ли е потешко понатаму. Беше се колку-толку идилично, ама се се смени тој ден кога мојата гордост го бутна срцето. А да можам да се вратам би го бодрела и охрабрувала срцето, би му кажала да не се предава толку лесно зашто го сакам, повеќе од се го сакам. А на гордоста би и удрила шамар толку силен да ја осети мојата сегашна болка и бодеж кој го чувствувам.

6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    На sweet-star и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.732
    јас секогаш си спијам со 4, а некогаш се случува и со 5 перници :tmi: :tmi: така ми е најубаво,арно само не сум била и јас сама :lol: Дома сите ми се чудат,а кога спијам знам и да ги тргнам понастрана и да паднат,и наутро изгледа како некоја битка да се водела во собата :geek:

:wasntme:

На QweenSM и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Ко трудна жена сум деновиве, еј. Не се тргам од кујна. Не е нормално. [​IMG]

Татко ми ме зеза: - Сеа шо ден ти е денес од диетата, шо смееш да јадеш?
    Добро бре мајката... Не глеаш дека цел фрижидер го изедов со све манџите од преквчера, (уште малку ќе почнам и решетките да ги јадам и сијалицата што свети) ти ме прашуваш за ДИЕТА? [​IMG]
    Ај ти се молам... остај ме на раат да си јадам. [​IMG]

Во состојба сум да го „здуплам“ списоков. [​IMG] Под здуплам, се подразбира да го напраам дупли, али да не бидат дупли продуктите, него уште толку нови да пишам (според некој мој речник, не ми замерувајте).

И сеа ми се јавува сестра ми: - Спиеш? - Не. - Е па ај почекај, ќе ти донесам нешто убаво.

Ја чекам. Што мислите? Што ќе ми донесе? [​IMG]

На Tiki-lolipop, julie77, Dog-lover и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Добро само јас имам проблем со комарциве? Не, не и не можам да спијам. Буквално се' ме чеша, почнувајќи од нозете до лицето. Се', во исто време, браво. Ми доаѓа да земам да :@ .

Озбилно, онаа горе реченица ја пишував 10 минути, во меѓувреме со чешање. Па една фаца што правам додека се чешам, кучево не ми е рамно.

Сега нема да спијам, само да го гледам изгревањето на сонцето. Утре треба да станам рано, кога ќе размислам подобро можеби и не треба ни да си легнам да спијам. :?: (sleep is for weak)

Гуд најт, или подобро да ви кажам Гуд морнинг. :hug:

На Dog-lover и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Си ја трескам главата од досада. Значи невозможното станува возможно. Дури и филмовите и книгите ми се досадни. Епа кај бе? Уште глупиот телефон ми фалеше да се расипе. |( Бравос, и тос успеа бе. И од досада, цел ден си правам некои салати, а една јадам три саати. Тоа е, досадата ми го достигна врвот. |(

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Јас разбирам прогресивни, модерни луѓе и сите тие ситни ствари. Ама, нели модерно е и да не судиш за туѓиот живот? Или тоа кога се прима реакција важи само, не кога се дава?

Добро, јас не знам колку луѓе само ми имаат фаца направено или грдо изреагирано кога сум им рекла дека сум неколку години во брак. Па, аман! Ај игнорирам, си викам „сфати си го Теси ко комплимент, дека си младолика ова“ :D , ама па не знам шо е со луѓево.

Што ми е најинтересно, реакцииве се исти и за луѓе кои стапиле во брак на 15 и оние кои стапиле на 23. А колку промени и ситуации се случуваат во овој период од 8 години тоа е друг муабет. Морало ли да сум трудна, да сум глупа, да не сум имала кај да одам за да се омажам на 23 години? Толку немаат поим од туѓиот живот, али се` ставаат во топ пет најчести можни ситуации и чувствуваш друг третман, поглед, начин на зборење. Aко не се правдаш некому за сопствените избори со кои тој нема никаква врска, автоматски истиот мора да ти ги категоризира во топ 5 најчести причини за брак?

Eпа ако гледаат реално на работите, дури треба и да ми се восхитуваат. Сум спремала испити, сум спремала трудови, сум работела, сум се грижела за домот и за маж ми. И тоа :!: во уредни рокови, без да заостанувам зад другите затоа што имам семејство. Точно, некои и со деца го постигнале ова, не велам дека нема и подобри.

И што? Пак не се вклопувам во стандардите? „А бе таа, млада мажена, многу знае од животот.“ Знам онолку колку што ми е потребно. Другото, уште поубаво ќе го проживеам со вистинскиот сопатник покрај мене.

И после се расправаме по темиве што ќе каже комшијата за ова или за она (посложени ситуации или феномени). Од устата на комшијата ни најдуховниот и најдобриот не успеал да избега. Никому не му чиниме, драги мои се` додека одиме напред и не се предаваме, освен на најблиските. Важно е, да не влијаат тие коментари на нас.

Ај добро утро. И ... од кафеџиката, кафенце нормално. :*

На Barbie20, bittersweet, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  12. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Дипломирав.. Пресреќна сум. Почастете се феминкиии :rock: :party: :party: :party: :party: :dance:

Прикачени фајлови:

• tortaaaa.jpg
      tortaaaa.jpg
      Големина на фајлот:
      16,8 KB
      Прегледи:
      544
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kate21, Barbie20 и 32 други им се допаѓа ова.
  13. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.866
    Утре ова време на плажа покрај море.Конечно заслужен одмор. :hai: :hai:

Свършвам работа и ДИМ ДА МЕ НЯМА,
    стягам багажа и ДИМ ДА МЕ НЯМА.
    изключвам телефона си и ДИМ ДА МЕ НЯМА,
    не ме търсете известно времееее.
    Дим, дим, дим, дим, дим да ме няма.

На Lella, Doozy, Elennaa и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Епа нели е забрането во СДК песни да се пишувале и слики да се ставале?

15. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    СДК заспав на терасата пишувајќи девник бидејќи сум глупа. И сега ме боли грбот бидејќи сум глупа. :D
    Важно, моментот кога се разбудив беше...прајслес. Првото што го помислив беше ова: „ Уау, колку е убаво небото. Можеби сум во рајот. Уф, колку е топло. Леле, грбот... Не, сепак сум во пеколот“.
    Знам, не сум нормална. Да не заборавиме дека сега целата сум напрашена и вкочанета, како да се враќам од војна. :lol: Одам сега да се убјам. Испод оне крушке. :emo:

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    За кого како...

17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сдк-Најголемата мана на луѓето: слушаат половина, разбираат четвртина, а прераскажуваат дупло! :)

На senza.parole, kate21, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Иц а најс деј ту старт аген,охууууу,иц а најс деј фор а уајт уединг!

19. Lavander

Lavander Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    Конечно ќе си одам дома и ќе одморам малку :)

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Го знаете она чувство кога, кога се чувствувате немоќно, засрамено, ниско?

Гледате дека работите одат во надолна линија, а ете сепак не реагирате.
    Не дека не можете, туку не сакате.
    Зошто?
    Можеби затоа што немате цели, приоритети, амбиции во животот.
    Можеби затоа што моменталната ситуација, не е баш онаа која сте ја посакувале за себе.

Засрамено, затоа што патите од комплекс на ниска вредност.
    Можеби затоа што воопшто не се допаѓате себе си.
    И притоа, низ главата постојано ви поминува мислата дека ги поседувате сите физички недостатоци на светов. Само вие.
    Чувството, кога мислите дека некој е неправеден.
    Кога сте лути на себе, на светот, затоа што не сте идеални.
    Затоа што некој обвинувате за се што се случува, а знаете дека единствениот виновник сте вие за се.

И седите во едно ќоше, плачете и ја трескате главата од ѕид, и пак не презимате ништо..

На Barbie20, eliesaab, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.