Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    На Alisa22, lovestoneddd и Mantub им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ама пресмешното во статијата е тоа што напишале "наместо девојка ја довел мајка му" ко да не можеле да напишат само дека со неа дошол, без споредби за девојката, па може сега македонскиве мамини мази да си ја оправдаат нескинатата папочна врвка со мама со, ко може Киану можам и јас :D

На Amellie13, Gosh, RosettaStone и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.240
    Допаѓања:
    40.069
    Лекции кои ги учиме на оваков или онаков начин во животот:

1. Не се самосожалувај

Со себе сожалувањето не постигнуваш ништо, напротив, се повеќе тонеш. Не се поставувај како жртва во секоја ситуација и не очекувај дека другите ќе те сожалуваат и ќе ти помогнат за проблемите низ кои минеш. Никој нема вечито тебе да те турка низ животот. Не ти оди нешто во животот?
    Промени нешто, направи нешто. Никој не му е гајле дали тебе не ти оди на факултет, немаш пријатели, ти раскинал партнерот, родителите не те сакаат, имаш проблеми со кг, итн. итн.
    Ако само кукаш, нема да решиш ништо.

2. Не очекувај од никој ништо

Само затоа што ти некому си помогнал/а во дадена ситуација, не очекувај дека истата особа реципрочно ќе ти врати во иднина. Не очекувај затоа што на некоја друга особа и оди животот како мед и млеко и има помош од родители, партнер, пријатели, роднини низ текот на животот дека ќе имаш и ти. Никој не ти должи ништо во овој свет. Се раѓаш, се грижат за тебе до 18 години (ако и до толку) и после си сам на себе оставен/а да се снаоѓаш.

3. Биди си доволен сам на себе

Ако не си доволен сам на себе и не знаеш како сам со себе да живееш и си зависен од други личности во животот, дали на финансиски, емоционален или било каков план, тогаш си нечиј "роб" и зависиш од таа личност. Не дозволувај никој да ти го контролира животот. Бори се за сопствена независност на сите полиња.

4. Да бидеш сам не е лошо

Самотијата не е лоша работа, да бидеш осамен меѓу луѓе е лошо. Научи се да си самиот на себе доволен и никогаш да не ти преставува проблем времето поминато со себе си. Доколку ти е досадно кога си сам/а, ќе ти биде досадно и со луѓе. А никој не сака досадни личности во своето опкружување. Внатрешната среќа, се отсликува и надворешно. Како зрачиш, така привлачиш.

5. Нема среќен живот. Има среќни мигови.

Животот е еден ролекостер кој те возвишува во небото и те турка на дното. Ултимативна среќа нема никаде. Луѓе сме, составени од емоции, од кои дел е тагата. Да се биде несреќен не претставува ултимативно зло. Само оној кој живее чувствува емоции. Успехот во животот е наоѓање на среќата во малите работи и балансирање помеѓу доброто и злото. Колку посреќни мигови, толку подобро.

Секој е кројач на сопствената судбина.

На Dark artist, eliesaab, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Среќа што постои игнор опција затоа што ќе повратам од очајноста на некои членови овде.|(

На Stephen Amell, RosettaStone, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  5. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    СДК моментот кога самите менаџери на фирми одат спротивно од нивните ''вредности''. Фирмата има констипација поради тоа што менаџерчињата нивни го затнуваат потенцијалот на човечките ресурси за кој имаат заборавено дека треба да го пронајдат.

Да не заборавиме колку од нив на сомнителен начин се стигнати на нивната позиција.

На Herrera, Bezimenka90 и RosettaStone им се допаѓа ова.
  6. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
  7. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Почит кон родител е едно, а почит кој девојка/дечко е друго. Разликата не верувам дека ќе ја воочиш. И да, кога може Кијану да ја поведе мајка си на некоја церемонија можам и јас мајка ми или татко ми некаде, наместо девојка ми. Тука нема ништо страшно нели?

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Почит кон родител е едно, мамина маза е друго. Нема ништо страшно што ја повел мајка му. Страшно е што споредуваат со "наместо девојка му". Ама не ми е чудно пишаното, со оглед на тоа што знаеме какви лиглиња се македонските мажи

На Amellie13, WildMk, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.172
    Допаѓања:
    181.140
    СДК го ислушав интервјуто на Ханилендците по оскарите
    https://tocka.com.mk/vesti/332681/o...odmori-od-kamerite-i-da-se-posveti-na-pcelite
    И грев и срам ме фати од новинарските прашања. Елементарна културолошка неписменост:x. Менталната матрица е друга приказна...
    Фала богу, затоа онакви луѓе како екипата на филмот ќе имаат успех, матрицата им е поинаква. На кој му треба статуета за да го препознае успехот, може во Аверс да оди да си порача|(

На SofiMar_ и KateKane им се допаѓа ова.
  10. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Не знам какви се македонските мажи ама знам какви се македонските мамини ќеркици. Со мал прст не мрднале, половина живот го трошат на форуми, инстаграми, фб, реклаказала, не знаат да запеглаат или да вклучат машина за перење, недајбоже да им спомнеш готвење, веднаш ќе се "бранат сиротите угнетени моми" со муабет од типот не сум ти слугинка, и слично. Кога од Кијану дојдовме до македонските мажи, ете збор два и за македонските "девојки на триесет четириесет и педесет" годишна возраст.

На gjoker4e и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    60.744
    Не знаеш.

На M&M, VoodooGirl, Amellie13 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    ^И двајцата што плукате по машки и женски,врска немате само лупате како празни канти.

На Dark artist, Angie1432 и RosettaStone им се допаѓа ова.
  13. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252

:party::party::party:

На WildMk и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Не можевме у неработен ден да станеме членка на пример? Цел град блокиран за дигање на едно знаме:yawn:

На M&M, Mr. Right, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Знам да готвам, перам, пеглам, чистам, цепам дрва, не се фалам.
    Само си кажувам, не ги ставај сите во исти кош.
    А сигурна сум дека на форумов ги има тие вредните.
    А ти знаеш да пржиш јајце или чекаш од мама?

На cresa-jagoda, "Zoki" и Keanu_R.Wick им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.876
    Да, лошо е ако се вели дека Кијану ја зел мајка си на црвен тепих место девојката. Пошто се дава помало значење на девојката. Да беше веста дека Кијану бил со мајка си на црвен тепих, и толку, никому ништо. Ни прв, ни последен ќе биди. Има многу славни шо на црвен тепих носат некој од родителите или браќа/ сестри.

Еве друг пример:
    upload_2020-2-11_17-10-11.png
    Никој не пиша дека Шарлиз ја доведе мајка ѝ место маж ѝ. Никој.
    Еве и други примери, низ слики:
    upload_2020-2-11_17-12-15.png upload_2020-2-11_17-13-1.png upload_2020-2-11_17-13-29.png

Поентата ми е, не се нешто особено специјални оти носат родител, нити пак е нешто лошо. Напротив. Убо е да се носи и родител, и партнер, зависно од пригода. Ама да нема споредби: „бравос, донесе овој место овој“ зошто тука веќе се влегва во многу, многу поинаква територија.

И жити вас, шо ви е денојве како vultures сте напраени. Штом некој кажи шо мисли одма сменвајте тема за нешто од порано за подобро да се осеќате и зато нема нахнадно да коментирам за мажи „жртви“ кои по секоја цена прават споредби меѓу мажи и жени мислејќи дека докажват поента без да се сетат дека се патетични. Ију.

На tirkenbal, Mrs. Lovett, Amellie13 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.172
    Допаѓања:
    181.140
    Следниот пат Киану мене нека ме земе(hollest) :D
    На крај не може да излезе кутриот, оти ја земал мајка му, оти девојка му не се фарбала, оти ова, оти она...
    Луѓе без работа |(

На M&M, DAngel, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Сингл си? :inlove:

19. Keanu_R.Wick

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Знам, дури и повеќе од нив самите, верувај.

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Да, а ти не ми одговори на прашањето. :D

На Keanu_R.Wick му/ѝ се допаѓа ова.