Недела навечер. Проверуваш дали има нова епизода од твојата серија онлајн. Има. Решаваш да уклучиш лап топ, да ја спуштиш и да ја изгледаш. Таман пред спиење. Уклучуваш лап топ и... Getting windows ready Го чекаш пола саат. Бараш епизода, ја ставаш на торент, 52938h додека не се даунлоадора. Гасиш лап-топ и си легнуваш.
Јосипа Лисац заработи казнена пријава за начинот на кој ја испеала химната https://www.24sata.hr/news/kaznena-prijava-protiv-josipe-lisac-penetrirala-je-u-himnu-676921
Драга Фемина, плиз направи го аватарот подискретен! Не заборавај дека живееме во Макаудонија и сите што во моментот се наоѓаат до нас сакаат да ни ѕиркаат во телефон!
Уште да имаа сапун по институцииве и топ ќе беше. На ниеден факултет нема топла вода и сапун, во јавни библиотеки и читални е научна фантастика таквото нешто, згради со администрација, јавни тоалети итн итн. Тоалетна хартија може да се сонува, ако не си носиш палома си се заебал. У принцип секаде каде има највеќе гужва нема елементи за основна хигиена. Ама битно спремни сме за корона вирус тука, алармирани биле службите. Оф мори мајко мила, солзи сами капат, простете ми.
@KateKane, уште пожално е што многу луѓе не ги користат, и онаму каде ги има... Јас се запрепастувам од фактот што уште постојат луѓе што мислат дека ако се изнаоблечат и се завиткаат во џемпери, шалови и капи, ќе се заштитат од болести. Не зборувам сега за Корона, мислам општо. Не мијат раце, ама мислат дека ако стават ракавици - готово, непобедливи и заштитени се.
Убав ден да се искочи од групава https://www.facebook.com/groups/787942044967923/ Полна со партиски ботови, тенденциозни ширачи на паника и невистини со цел да се создаде чувство на загрозеност и опасност. Добро бе, како сте волку глупи и проѕирни? Од група со намена, да ја унишитите скроз.
Сдк дека многу ме нервираат дрски и безобразни персони. Значи може истото да се каже без дрскост и безобразно однесување. Се поретко среќавам фини и културни личности, ама среќна сум што се уште ги има!
Се плашиме дека еден вирус може да нѐ убие, а не размислуваме дека ако треба да умреме, ќе умреме. Не се трудиме да живееме до максимум, да го искористиме времето правилно, туку живееме во страв дека нешто или некој ќе стави крај на нашиот живот. Искрено, утре да умрам нема да жалам. Да, точно е дека сум млада и имам уште многу работи да искусам, но од друга страна сум направила се што сум сакала, сум пробала што сум сакала, сум кажала “те сакам”, но и “не те сакам”, сум успеала и сум оставила белег за моето постоење. И на 99 години сеуште ќе постојат работи кои би сакале да ги искусиме така што ако се прашуваме ние никогаш не е време за да умреме, затоа и не одлучуваме ние туку некој друг. Џабе е страв и паника, сѐ е судбина.
Чувството кога се прибирам дома по исполнет ден, физички уморна но презадоволна. Срцето ми е исполнето само со прекрасни емоции, очиве ми се затвораат, телото ми плаче за спиење, но сакам да останам будна за да уживам во оваа радост! Прекрасен ден, прекрасен понеделник, поубав почеток на работната недела е тешко и да се замисли.
Си плачам на глас, од болка. Да работев уште малку, ќе се струполев некаде. Пуста половина. Одам да спијам. Добра ноќ.
Од 100 до 200 денара тука некаде беше мислам,одамна немам купено. Незнам за таа маст прв пат слушам. На доктор оди најубаво.
Читам на твитер, ќе оделе жени во Италија за осми март, а таму моментално околу 70.000 луѓе се под карантин, има корона. Не знам што да мислам, дали не се информирани македонските девојки и жени или само сакаат адреналин и опасности.