Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Ни јас не терам адети, ама денов ми даде инспирација да пишам два-три збора на темава...

Настрана од денешниот празник.
    Кога станува збор за простување, сум давала втора шанса на многу луѓе што мислев дека ја заслужиле.
    Можам да заклучам едно: Втората шанса нема никакво значење. Луѓето не се менуваат. 99% e веројатноста дека ќе ја повторат истата грешка, намерно или ненамерно.

Добра перцепција и интуиција имам. Оние што ми значат се до мене и правилно сум преценила дека се вредни да бидат дел од мојот живот.
    Се надевам дека интуицијата не ме лаже, барем досега сум можела да се потпрам на неа.

Срцето ми е преполно со љубов и нема место за негативни чувства кај мене.
    И кога сум била повредена и изневерена, раните сум си ги лекувала со љубов.

Оние што си отишле, среќен им пат. Не само што сум им простила туку и скроз сум заборавила дека постојат.
    Битно ми е најсаканите да се до мене. Немам време да се полнам со негативни емоции кога имам толку љубов за давање.

На cresa-jagoda, Nausicaa, tirkenbal и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Suhan

Suhan Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    657
    Potpolno te podrzuvam ..isto go mislam

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.091
    Сдк дека не е само традиционално денес да се побара прошка а од утре греши му свесно пак на другиот.Ако се бара прошка да се бара вистински ,и да е навистина покаено и простено.Што лично не ми се случило ,некој кој стварно ми згрешил да ми побара прошка .Денес само една личност ми побара прошка која не ми згрешила никогаш,респект за таквиот однос ,а другите што се прават на три ипол не ми ни треба ни денес ни утре барање прошка.Неделниот ручек е во подготовка ,денот ми е убав ви посакувам и вам убав ден а и добар почеток на март.

На cresa-jagoda, Herrera, Cutiepie1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    32.705
    Вртењето на нов лист од календарот секогаш ми буди посебно чувство. Чувство на надеж дека месецот што доаѓа ќе биде подобар од претходниот. Нови 30 дена кои чекаат да бидат исполнети со среќа и нови 30 шанси за поправка на се она што ми претставува тежина во моментов.

На cresa-jagoda и Purplelilac им се допаѓа ова.
  5. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Филмовите и сериите се значително мноооогу поинтересни за време на тромесечие кога имам upcoming тестови и испрашувања.:rock:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.723
    Сакам да кажам нешто околу прочка. Не сум религиозна, тоа го кажвам наоколу и ова го зборам како човек кој го гледа празников „од страна“. Како мала ич не го сакав овој празник пошто ме тераа да бацувам раце, гледав само на тоа дека ќе добијам пари и неќев да побарам прочка зошто не ми значеше. Неќев да давам прочка пошто бев тврдоглава. Скроз се согласувам погоре со @Bitter-Sweet не е воопшто важно дали некој заслужил или не, ама ако ти си дозволиш да простиш некому ТЕБЕ ти олеснува. Ете не гледајте дека прајте добро, гледајте како да го правите ова за најсебични причини. Многу ми е полесно од кога можам да речам дека некому простувам ама пример неќам да ми биди во животот ама му имам простено, би се позравиле другарски, макар и би испиле кафе every once in a while. Зошто краток е животот да бидиме огорчени, да мразиме, да не простуваме. Тоа шо се случи - нема назад. Ама можи да се одбери иднината каква ќе биди. Добра или лоша? Втора шанса, или не?

Јас можам да простам и да бидам во мир со себе и со тој човек да сум во коректен однос ама не мора подлабоко да одиме во поглед пријателство. Битно е јас да имам мир, нека има и другиот мир. Можи со мене згреши, со некој друг нема.

Многу често прајме грешка каде викаме дека некој не ни е вистински пријател и не простуваме некои глупи грешки кога уствари пријателството е еднонасочно. Не е крива другата страна дека не ви овозможила подеднакво пријателство, едноставно тие се чувствата.

Така да мој совет, во дух на денешниот ден е, простувајте и барајте да ви простат. Не за нешто друго, да ви олесни и вам и на другата страна и да продолжите на животот без отворени рани, туку само со мали лузни. Од некои работи нема ни лузна да остани.

Така да простете ми ако ви згрешив.
    Јас ви простувам.

На Snow-Star, MarigoldA и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  7. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Единствената другарка која бараше прошка од мене си фати дечко, па оваа година во потполност ме заборави. 8)

Сега сериозно...
    Сите знаат дека од најмала возраст сум против религија. Роден антихрист. Тоа го знаат сите мои поранешни, сегашни и идни другари. Традиција почитувам само ако е во чест на мои многу блиски роднини. Иако и тие го знаат мојот став по ова прашање. Мајка ми од време на време приговара, ама кога ќе ја конфротирам дека не е ниту таа голем верник поради недоследности, се откажува.

На Herrera, Nightwish11, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    15.987
    Дали само мене Коцев не ми е смешен??

На 1209, Amellie13, SofiMar_ и 3 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Не.
    Затоа не го гледам воопшто.

На 1209, Amellie13, SofiMar_ и 5 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Мислам дека луѓево на Бубамара од зор се смејат. Колку да не пропадне шегата и да не е непријатна тишина.:D

На Amellie13, tirkenbal, Herrera и 11 други им се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Секоја година истите избледени смешки. Не ги ни гледам ама претпоставувам во кој стил им се форите:D

Туку ај да не бидам мрчатор.

Зошто секогаш добивам најмногу енергија околу 22ч навечер? :D

12. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    У духот на празникот денес, проблемите не се простуваат, а се решаваат.

Не побарав прошка од никој, и официјално не ми побараа.

Не сум ни толку голем човек за да простам од срце и да заборавам, големи се шансите да извадам низ нос кога најмалку се очекува.
    Одмаздољубива сум по природа.

Но да, да држите граџ на некој е најтешко за тој кој ја собира лутината во себе. Најдобронамерен совет: ако не е важно нешто/некој, скроз заборавете дека тој момент се случил. Полесно е, а заштедувате време и нерви плус.

Само, жал ми е што ја изгубивме традицијата за празников. Пироманот во мене е тажен денес.

13. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    3.259
    Никогаш сум немал среќа...

14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Имаше едно време кога можев да ги следам речиси сите серии кои се емитуваа, почнувајќи од Есперанси, Росалинди па „Млади бунтовници“, „Ангели“, па на нешто пософистицирано од тип на Grey's Anatomy, па серии како New Girl, Ghost whisperer, How I met your mother, Ally McBeal, Monk, па смешки со „Како ќе каже Џим“, „Фрејжер“, „Пријатели“.

Е тоа време... да се врати.

На cresa-jagoda, Harper, Herrera и 9 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Шо ќе ти е?
    Не беше поарно, само поразлично.

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Ее каква си ... абе остај ме да си ги поплачам сите испуштени серии од изминативе години. :D ;(
    :hug:

На cresa-jagoda, emiliana и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    481
    Најголем впечаток од Златна Бубамара ми оставија Атиџе и Вардарци.:inlove::inlove:

На cresa-jagoda и smile:) им се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Огромно благодарам до пиратските сајтови и grey hat дечки кои ни ја овозможија егзистенцијата. Без вашите скрипти, кодови, загатки, линкови за онлајн серии, игри и филмови каде ќе бев(м)е денес. Фала што постоите. (highfive)

Последна измена: 2 март 2020
    На Scott Weiland му/ѝ се допаѓа ова.
  19. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Ма ни да простам ни да ми простите. Не сум човек кој држи лутина повеќе од неколку минути. Да, од неколку минити...веднаш простувам затоа што животот е еден зошто да бидеме лути. Ама ако до сега не сум му простила некому нема ни да му простам. И простувањето не е никакво ослободување за мене затоа што таа личност веднаш е прешкртана од мојот живот дали ќе простам или не се исто ми е. Исто важи и за другите личности кон мене. Не барам прошка.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Мила другарка имаше свадбуле викендов и криво ми падна што не можев да бидам таму, првпат да ми се оди да нечија свадба. Но се поклопи да свратам до дома крај на март, со мерак и испланирав поклон. Многу исполнува она кога од душа сакаш да израдуваш некого, чисто за нив да им биде убаво.

Жолта суќња од мајка ми од 90инекоја, кафето полу испиено и куцкаме. Поубава канцеларија да сакав немаше да добијам, со поглед, со кафе-машина која ми прави силно американо со слој пена горе. ДМ е веќе информиран дека добра кафе-машина е прва работа што зимаме за дома, кога ќе дојде моментот. На земја нека биде душекот, кафе добро да се има.

Многу брзо ми помина месецов. Пред некое време почнав со водење на еден вид дневник, чисто за мене за организација на месеците, мотивација и осврнување на што сум правела секој месец. Преубава работа, со душа си седнав вчера да си го испланирам март. Мартинка на рака, уште неколку спремни за давање и објаснување што е мартинка. Во четврток имаме журка на работа, денес рукола ми е на попуст во Лидл и се спремам едно curry со ориз да спремам денес или утре. Супер почеток на неделата.

На cresa-jagoda, emiliana, piksooki и 6 други им се допаѓа ова.