Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не пишувај жено @Herrera. Немаш право да кажеш ништо,нит позитивна мисла некому тоа многу му пречи. Ќе збришат пак со образложение “офф-топик”.:D

Мува не ги лази поединци,малку прст на чело да се имаше ќе беше светот многу подобро место.

Туку каде каде сме побезбедни на Малта,секој превоз е забранет,денес нема ново инфо за нов заболен.

И како што е совршен денов совршен е за нов фустан.:inlove:

На Keanu_R.Wick, Herrera и Queen Leah им се допаѓа ова.
  2. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    @Herrera, јас мислам дека добро се држам и не паничам, со оглед на тоа што борбата со анксиозноста кај мене трае со години. И тоа, анксиозност со тенденција кон хипохондрија и OCD. Идеална комбинација за сега, нели? :D А таман ми беше подобро деновиве. Ништо, борбата продолжува:)

Сакам да не читам и да не слушам вести, ама ај оди изолирај се од напливот на информации да те видам.
    Невозможно е.

Среќа па не сум некоја што е многу по шетањето, и деновиве со намалена активност и циркулирање на луѓе низ градов не ми се проблематични. Мора да се гледа и на посветлата страна. Деновиве имам време за многу нешта што ги одложував. Време за себе, за интроспекција. Брзото темпо што обично владее кога не се ,,кризни времиња'', не ни ја дава таа можност.

На tirkenbal и Herrera им се допаѓа ова.
  3. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    @buba4e89 , @prominent , мило ми е ко ве читам така смирени , животот си тече , ден по ден, без да се напнувате или стресувате што ќе кажеле на телевизија......ехееее медиумите се махери и од мравка ќе направат слон и одлично им оди со монтирање на видеа и режирање хорор филм :D

Јас се пробрав и сега во спојлери ќе ставам слики за да покажам дека тука во овој град е мирно и се најнормално си функционира.
    Никој не носи маски , ракавици и такви ствари , секакви генерации може да се сретнат на улиците и во јавниот превоз.

Еве да почнеме прво со тоа што пишале сабајле на форумот дека во цела Германија било забрането во автобус да се влегува од предна врата.

Друга работа , народот слободно се шета каде сака и во кое време сака , никој не се изолира да седи по дома

На некој му дошло да седење на кафе и шопинг

Кога сме кај јавен превоз, си има народ , секој во секое време си кива, си кашла слободно без другите да го гледаат чудно или да се плашат дали некој е заразен.

Некој си кажа дека во негов регион почнало да снемува пелени..... епа тука кај нас има

Некој на форумот спомна , во негов регион снемувало и тоалет папир ..... Исто и тука, тој дел приметив дека се испразнило

Што се однесува за брашно и квасец , за жал сеуште е многу тешко да се најде во продавниците.
    Пред некој ден се жалев на таа тема, па нема да пишувам пак.

Е така, да одам да правам ручек, битно си кажав дека ме иритира кога некој ќе рече ВО ЦЕЛА ДРЖАВА, каква црна држава, кај тебе у маало ако е криза, тука кај мене е мирно.

Е затоа не верувам на рекла казала муабети.

:bandit:

На Gosh, VoodooGirl, Elaine и 6 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас гледам на лајф камери и не верувам во рекла кажала муабети. Катедралата во Милан и околу неа имаше луѓе,гледав и за фонтаната Ди треви исто имаше луѓе. И се така, не паничиме.
    Јас сум си рекла ако се заразам и осетам симптом ќе се јавам на бројот.

На SummerGirl и Herrera им се допаѓа ова.
  5. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Е баш затоа што се' најнормално си функционира сте меѓу средноризични земји, а кај и да е ќе бидете во високоризични.
    Пак нека си шетаат по молови и шопинзи, затоа што нема друг ден кога да се заврши толку битна работа.
    Посебно кога ќе прогласат карантин на ниво на цела држава, дома најубави и најпроменети ќе бидат. (fingers)

Последна измена: 12 март 2020
    На Tajnaotrovna, cresa-jagoda, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Во ред, реков ретки сте вие на форумот, на прсти се броите кои сте стабилни, другиве се у паника.

Испаѓа дека џабе паничат на форум, кога на фејсбук се чекираат на кафе шема таму во Македонија, значи сепак се излезени луѓето, не се изолираат како што тука ве читам дека се затворате по дома. Изгледа таа изолација не важи за сите градови во Мк. Не живеам таму, само на нет ве читам и не можам крајот да ви го најдам , тука едно пишувате, а на фејсбук фрчат слики излезени на ручек, на фризер , по гости , значи сепак се дружете и надвор од дома.

Инаку јас реагирам на оние кои на нетот шират лажни вести у смисла опасна зона е цела Германија ,епа не сакам да лажат, нека си пишуваат за нивен град , не може за цела држава да кажуваат кога не е точно.
    Тоа што го гледам околу мене и го коментирам затоа сериозно реагирам.

Моментот кога ќе фати криза тука , тогаш ќе пишам , а до тогаш не можам да глумам паники кога се си функционира околу мене.

На Gosh, Alisa22, Elaine и 2 други им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    35.508
    Абе уживај си ти. Ти кажав и вчера. Живееш во Германија, здрава, млада... шо има да му ја мислиш.
    Од друга страна, ние кои "паничиме" повеќето живееме во МК, каде знаеме какво е здравството, условите и капацитетите и единствен разумен потег е да се слушаат препораките, да се седи дома (како рече вчера, ко исплашени зајци) за да не се рашири чудово рапидно и за да не се оптерети и така слабиов здравствен систем. Не сме ние Германија 8)

На cresa-jagoda, Dust, Elaine и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Не ми изгледа дека седите по дома, кафе шема си тераат некои таму.

Вие сте единствени на форумот кои паничите, таков впечаток добив , само на форумот се шири паника , а на фејсбук се дружите во надворешни услови.

Па нормално ќе ве викам исплашени зајаци, штом јас живеам во високоризична држава како што @Purplelilac рече , а нема паника околу мене, тогаш вие сте на сигурно и немате причина за потресување толку.

Во право си , не сме ние Македонија, високоризична држава сме 8) ( во твој стил ти одговарам како малите деца , е не ќе се заебаваме, не сте вие Германија, ние сме :rofl:, да си јадеш ушите, ме насмеа )

едит:::::

Така бе девојче, кажи им дека навистина се дружите , јас ако пишам дека на фејсбук ви гледам слики со кафе шема, не ме сфаќаат сериозно на форумот.

Браво, потврди им дека сум во право.

Останува да чекаме да заврши циркусот оти таков страв од вирусот осетив само на фемина форум.

Останатите си тераат шема надвор.

Шмрц кафенце :coffee:

Последна измена: 12 март 2020
    На Gosh, Alisa22, Elaine и 4 други им се допаѓа ова.
  9. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Убаво би било да има dark mode верзија на форумов, баш би било полесно на очи :).

10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    @Herrera на BVG автобусите предната врата е затворена од утрово.Сите се качуваме на средната и последната врата.Не се спекулации вистина е.До шоферот не се доаѓа.
    20200312_162048.jpg

На Dust, ocicka2014, Elaine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Сакам да кажам, здосадено ми е од негативни луѓе. Ми треба позитивна енергија, љубов, психички одмор. Сакам да се затрескам до уши. Сакам да читам книги и да слушам убава музика. Сакам да пијам кафе со најдобриот другар. Сакам да подарам нешто на некого. Сакам да дишам и да вдишувам мир.

На cresa-jagoda, Lella, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Со лаптопот на тераса, слушалките и кафето како што само јас знам да си го погодам и парче чоколадна торта за стабилни нивоа на серотонин. Досега уживав во сонцето. Плус бенефит, витамин Д :sun: Ми фалеше ова.

Завршив повеќе работа денеска отколку изминативе две недели :)

Ја искористувам ситуацијата најдобро што можам. Дури сум изненадена од сопствената смиреност.
    Брзо ќе помине ова и се' ќе си биде по старо.

На cresa-jagoda, MeowMeow, tirkenbal и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Elaine

Elaine Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    332
    Пред некој ден пратив порака за поддршка на пријателка која долго време живее во Италија.
    Одма стигна позитивен фидбек и потоа сама објави дека се добро.
    Убаво е кога даваме нешто, кога има фидбек па макар и негативен,а уште поубаво е кога сме сплотени во заедница, кога разбираме, сочувствуваме со другите околу нас.
    А најубаво е да сме внимателни кон секоја информација и да се придржуваме кон тие информации кои живот значат.
    Пријатен е денов:sun:
    Сите нека не грее едно мало сонце, не сме сами во сето ова и заедно сите сме посилни и постабилни со цалата разноликост што ја носиме и не прави препознатливи во целина(та).

На cresa-jagoda, Purplelilac, MeowMeow и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Ме лути малку тоа што само за работодавците се коментира дека се згнати за пари и дека не им е грижа за вработените и дека треба сите да ги пуштат дома за време на пандемијава. Баш ме интересира сите вие што ПЛАТЕНО си седите дома или барем го посакувате истото, како би постапиле да сте газди? Како на 1-ви ќе најдете пари за плати за оние кои не доаѓале на работа, пари за кирија која независно дали работел објектот мора да ја платите и уште милион други тековни трошоци? Ќе ги дадете од џеб? Да, да хахахах сигурно...
    Од друга страна би седеле дома, ама неплатено и без искористивање на денови од стар одмор? Секако дека не :D Многу е лесно да се суди за туѓи пари, кога твоите со сигурност ќе легнат на сметка на почетокот од месецот.

На cresa-jagoda, Dust, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Тоа кај ваш регион.

Тука не гледам измени. Се влегува низ предна врата. Сепак фала што сподели, ете да прочитаат луѓе дека не е исто во цела држава. (y)

@prominent , пу пу да не ти се уроци , продолжи со позитивната енергија, ептен ни годи на форумот :hug:

Ај да видам што ќе ми каже хороскопот :lol: стрелец во подзнак водолија :emo: ( затоа сум и толку комплицирана)

Доста беше хороскоп, да си пуштам некое видео да научам некој трик ко овие. :makeup:

На Gosh, Ava.84 и Elaine им се допаѓа ова.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    35.508
    Ај, да не се објаснуваме. Со сила се праиш глупа и не ми го разбираш муабетот.

Не е време за вакви невкусни шеги. Толку ќе ти кажам, па ти уживкајси пак.

Башка, со муабетов си контрадикторна, нели прееска рече дека не веруваш на слики и медиуми, како одеднаш знаеш дали има паника во МК или не? Според ФБ и форумов?

На cresa-jagoda, Purplelilac, Elaine и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Со цела почит кон тебе, повозрасна си од мене - се повлекувам од дискусијата. Доволно беше.

Моиве коментари воопшто не се шеги туку критики кон паничарките на форумот , дека без потреба се стресувате.
    Тебе уште на почетокот те сфатив дека се плашиш поради здравството таму, но не се за потценување, си има стручни лица кај вас и ќе се преброди вирусот како и секој друг вирус .

100 пати ви повторив да не се измачувате психички, но ете и ти си ме сфатила погрешно.

Немав намера ниту да ви се исмевам ниту да се шегувам. Ти реплицирав на ист начин како ти што ми имаш реплицирано.

Готово, не вреди да се повторувам кога обратно ме сфаќате во негативна смисла.

п.с. само да ти одговорам на прашањето : да , на фејсбук што ги имам другарки од Мк тие си ставаат слики , опуштено на кафе шема , а од друга страна ве читам на форумот цело време тука сте под стрес затоа таков впечаток добив.

------------------------------------------------------

Го изгледав филмот Соник и приметив некои наши имиња кои вмешале прсти во филмот.

А филмот си го гледав бесплатно онлајн тука https://lookmovie.ag/movies/view/3794354-sonic-the-hedgehog-2019

Оценка од мене 6 / 10. :~:

На Alisa22, prominent, An-na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.473
    Исто и луѓето.
    Што помало то појќе ти се сили. :D

FB_IMG_1584040280311.jpg

На Purplelilac, Billy Idol, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Сдк ...Домаќински и одговорно 8-|

На Herrera и Elaine им се допаѓа ова.
  20. Elaine

Elaine Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    332
    НајФкусна ми е домашната македонска кујна само уште есапот да ми беше Фкусен и еФтин како дома така и надвор од дома, ех ех нема од сите убавини;(
    Ај отидов да гледам Бушава азбука

Шантастична работа, нема што :bandit::hai:

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.