Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Sdk do koga ke ne trujat so ovoj korona virus auuu strav me faka :sweat:

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.939
    @Bubce38 те молам пиши ми ЛП, не можам да ти пишам јас. :)

3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Од вчера ми почна одморот, 10 дена одмор(од 1,2 и 3смена) залудно ќе ми пропаѓа. Ми го откажаа летот за Виена. Затворија све живо, диво и брливо. Па згора на се и дожд врне. Неможам ни до планина да прошетам. Анксиозност левел оувр 900000...
    Не сум човек што седи дома и одмара, хиперактивна сум, или работам или шетам, патувам. Или одам теретана и пешачење. Па затоа сето ова што се случува сега ми натовари огромен стрес, мислам дека психички ќе страдам овие денови, ќе полудам дома бидејки ни друштво нема сите се исплашени. За 2 дена филмови изгледав, книга читав. Генералка дома чистев. Ма не оди, мисливе ме убиваат. Знам дека звучи клише муабетот, ама дека баш сега ми е одморот, а неможам ништо корисно за мојата душа да направам, ми е мака многу.
    Mood: Домашен притвор... море и полошо од тоа е. Јас како најголем антипушач почнав и цигари да палам од досада и пивце да се напивам. Жал ми е и за сите вас што така се осеќаат, жал ми е и за заболените од вирусот. Останува да бидеме психички и емоционално силни и да го пребродиме досадниот и анксиозен период. Иако за некои не е досаден периодов и имаат убави занимации, мило ми е за таквите, мене ми се скршија многу желби периодов и морав некаде да го споделам ова чуство што ме измачува. Посакувам да ме снема на 15дена, да паднам у кома и кога ќе заврши сето ова да се разбудам пак. На ништо да не се сеќавам. :(:l:

Последна измена: 16 март 2020
    На faye, FallenAngell, Jane.Birkin и 5 други им се допаѓа ова.
  4. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Јас мислам дека денот по утрото не се познава, туку дека утрото се познава по ноќта.

На Amellie13, Heavencanwait, Jane.Birkin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    3.256
    Иако си некое дете, реално..

6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Секоја чест за сите луѓе,кој гинат и даваат се од себе,во овие тешки денови,со овој грозоморен вирус,само бидете здрави и живи,ви се дивам :bow:

На marija305, pdb123, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Женски, може кажав може не, пред месец дена ме побара дечко ми за жена, сакавме се да се случи брзо, овие месеци (не сум, трудна) и сега нашево испадна љубов во време на колера.

Како и да е, регистрацијата ја презакажавме за мај, свадбата за септември, а веридба ќе има кога ќе стивне ова се надевам. Јас сум здрава и лесно ќе поминам, ама оние што ме пораснале и направиле човек не се ни здрави ни млади, не им треба ова. Ќе ги дотолчи.

Ве молам ако коронава ви е заебанција, или се надевате дека ќе продолжи за да не одите на работа, помислете на вашата баба, дедо, постар родител и замислете дали сте спремни да живеете со мисла што ќе ве јаде и гризе доживотно поради вашата неодговорност, несериозност и себичност. Ве молам.

И заштитете ги некако, старите, барем кај мене ептен несериозно ја сфаќаат ситуацијава, баба ми на пазар ќе одела, тоа се и се забрани, дома кај неа се направи дезинфекција, кога одиме кај неа не се гушкаме и бакнуваме ко порано, онака подалеку здраво, знаеме дека се сакаме и без прегратка. Јас, се трудам што повеќе да се заштитам себеси, повеќе би рекла да ги заштитам другите од себеси. Пазете, има време и за кафиња и за шопинг, ќе помине се ќе шетаме, ќе се собираме и ќе се забавуваме.

Кога сме веќе кај старите лица што ми беше и првата поента за постов, ама забегав со муабетот, јас обожавам стари лица, сите ги сакам, ги почитувам, помагам, кога сите ќе заборават дека постојат секогаш сум јас тука да ги потсетам дека и тие се битни и сакани. И тоа го правам не само за моите. Никогаш нема да ги разберам луѓето што ги отфрлаат и забораваат старите луѓе, душата ми се кине кога ќе ми каже некоја бабичка дека има само еден син и две внучиња, ама скоро и никогаш не доаѓаат да ја видат....

Поради тоа, дефинитивно решив и сакам на мојата свадба место букети и бомбоњери или уште полошо грепки боже господе па и да молам за да ми носат, сакам гостите да донесат нешто со што ќе можам да ги израдувам старите лица во старски дом. Бев, видов колку се осамени и тажни, и пресреќни само ако им упатиш поглед не па да седнеш да разговараш со нив... Мозгав цели неколку ноќи, ама не можам да смислам што би било тоа материјално нешто што некој може да ми го даде мене а јас нив за да ги израдувам.

Ве молам, ако се сетите на нешто пишете ми одма, ако имате добра идеја ако треба и ќе ви се оддолжам!

На cresa-jagoda, Peperutce1115, tirkenbal и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    @irrelevant Можеби наместо грепка да донесат нешто како картичка/честитка со посвета за старо лице. На пример, да напишат што ценат кај нив, колку им значат старите во нивниот живот, нешто такво.

Потоа можеш да одиш и да им ги дадеш или прочиташ на лицата во домот.
    Не знам што материјално, ситно и практично би можеле да донесат освен да донираат во некој старечки дом.
    Верувам дека и мало внимание можеби би ги израдувало.

На cresa-jagoda, irrelevant и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    3.256
    Се повеќе, се разочарувам...во чувствата и осетот на луѓето.

На cresa-jagoda, joy1, FallenAngell и 3 други им се допаѓа ова.
  10. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    @irrelevant, се согласувам и јас со @Bezimenka90. Можеби би можела да истражеш и да се распрашаш што им недостига на луѓето во старечките домови, па или тие пари од свадбата да ги искористиш за да им го купиш тоа, или директно да ги донираш парите. Сепак, како што сум скептик јас со нашиве институции, попрво би ти рекла да им купиш директно нешто. Како плус, може да побараш од гостите со парите да вклучат таква картичка како што кажа Безименка.
    Посети некој дом или зборувај со луѓе кои имаат роднини во дом, така најдобро ќе добиеш идеја.

11. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Pa neli e taka realno ? Btw mnogu golemo dete sum

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    СДК..
    времево колку е убаво ми се шета ми се плаче :|

На cresa-jagoda и jasbi им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    А Филипче да не упати нас со дијагноза Анксиозност и депресија?
    Ние што напротив треба да бидеме надвор на сонце на воздух??
    :^)

На MeowMeow, Nightwish11 и Demiii им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    оди на планина

На Stark и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  15. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Дечки, мислам дека ова ги надмина сите граници на нормала...
    FB_IMG_1584367863134.jpg

На cresa-jagoda, Nightwish11, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Па нели не треба да се мешаме со луѓе?
    Немам кола да одам со неа.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ако ова се случува при корона, ја не знам што ќе беше на колера да беше епидемијава:drunk: Тепачки ќе имаше за тоалетна.
    Мислам стварно уште не сфаќам што е фората со тоалетната.

На cresa-jagoda, Gosh, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    дома од твоите никој не вози?
    најблиску некоја алтернатива... рид... било што ...кај што ќе си на воздух?

На ЕденЧлен и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Се нервирам и немам каде да споделам. Ве замолувам да не злоупотребувате со цитати.

Имам мајка, близу 60 години работи во приватна фирма. Шефицата од дома им дава насоки и упатства за работа со изговор ,,јас сум хронично болна и во изолација, ама вие ќе мора да доаѓате". Иако од фирма вработените пола и више не доаѓаат, од денес нема ни еден.
    Мајка не е хронично болна но е пушач повеќе од 30 години, плус терапија пие за холестерол и притисок. Не знам како да ја убедам да си земе боледување бидејќи цркна од нервози и стрес периодов.

Од друга стана имам татко ,,херој", големаш, и тој си оди на работа со хронична болест за која треба да земе потврда a не сака.

Значи не мо жам! Живци начисто скинав со луѓево. Не можам да ги убедам, си се шетаат по маркети со изговор дека нема да добијат потврда од лекар за боловање...Аман веќе, аман.

На cresa-jagoda, Nightwish11, GirlLove и 8 други им се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Во локалните паркови шетаме. Немаме кола за жал.
    А баш ми се оди Водно.