Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Sakate da znaete kako se cuvstvuva nekoj so depresija hronicna kako mene?! Bas kako vie site, ama jas 21 godina veke, blizam 22, a samo na 12 i nesto imav dijagnoza. Kako grom od vedro nebo - nema lek, ke si teras nekako! Sho da vi recam, sestra mi placi bezveze a majka mi pobudale...jas sum najjakata sega! Mene cel zivot mi e vaka. A imam samo 34....jbg, prvo prezivejte go ova, posle plukajte me! Posle pokazvajte ne site psihiski bolni so prst! Gonete se so vasata panika - jas gi iskoristiv ovie 34 godinj do maks, i ke odam volonter ako treba. Da, pikaci pod masa, ili rogozina. Ke ve najdi kaj i da e koronata,nema izvini ne znaev. Od ko ke pomini panikata - a toa e za 30 godini, ke ve prasam - arni ste?! Kako mene sekoj den sho mi e, vie nekolku meseci ne mozite bez kontola a? Jas barem ziveev, vie???

На beauty&beast и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  2. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Сакам да кажам многу работи ама не можам со секој кажан напишан збор па дури и прочитан збор чувстувам како тонам, како полека но сигурно се губам себеси. Секој ден се повеќе и повеќе.
    Се се случува со преголема брзина. Светот се движи со преголема брзина за мене.
    Не јас не сакам да кажам, јас сакам да викам најмногу што можам.
    Сакам да им кажам на луѓето колку себични, сакам им кажам дека светот не се врти околу нив.
    Сакам да им кажам дека луѓе се откажуваат од својот живот за да спасат живот на друг човек, кој не го ни познаваат а вие не можете да се откажете од своето кафе, кое го пиете надвор. Луѓето се откажуваат од своите родители за да спасат друг живот ама вие не можете да се откажете од патувањата. До кое ниво стигна човечката себичност, едно кафе ни е повредено од еден или можеби стотици животи, ама кому му е гајле, кафето е поважно. Да не е опасно сега, а од нас зависи дали така и ќе остане.
    Ама се разбира која сум јас со кое право ви зборувам.

На hermosa, Stephen Amell, Nigredo Odor и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    2019 мац врати се, повлекувам сѐ лошо што кажав за тебе.
    2020 не знам кој што ти згрешил, ама шо кур???

Последна измена: 16 март 2020
    На cresa-jagoda, Amellie13, piglet1 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.683
    Сакам да кажам дека ме пресмеа татко ми. Ставаше чај за сите и ме прашва каков сакам и му велам "за добра ноќ". Па зеде и ми се налути оти сум била несериозна, немал тој цел ден за да кажам каков чај сакам. Па станав и му дадов чајот за добра ноќ од Good Nature. Сега си враќам филм, неодамна му реков дека немам чај за добра ноќ ако можи да ми земи и ми рече ќе ми згрешел сама да земам. Oh well.

На cresa-jagoda, Purplelilac, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.319
    20200317_005757.jpg

На Purplelilac, Alisa22, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Сакам да кажам дека претеравте со купувањето на тоалетна, брашно и зејтин! Нема да истрошите ни 10 проценти од тоа шо го купивте за едни скапани 2 недели дома! Одеднаш сите станавте домаќинки, демек знаат тие да замесат нешто.
    Башка тема е шо не размислува овој народ рационално. Не ти треба само тебе брашно па да го однесеш цел рафт дома!
    Срам ми е веќе да влезам во продавница да земам тоалет или брашно од вакви глупости! (додуша и шо ќе земам, сите рафтови се празни).

На Amellie13, MeowMeow, @ster@ и 6 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Ја бев фрикот у маркетот шо стоеше со една тоалетна, т.е оние 4 што идат заедно и едно брашненце од 2 кг.
    Ме судеа со погледот.:D

На Herrera, Amellie13, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  8. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Сигурно те сметале за сиромашна:). Глеј ја сирота можеби нема пари да си купи повеќе :):). Или...за волку малку мори влезе само?:)

На Stark, Принцезичка1, @ster@ и 6 други им се допаѓа ова.
  9. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не си свесна, ќе се нема за јадење и ќе се нема тоалетна хартија, се стопира производство. Троши додека можеш, потоа ќе се навраќаме во праисториските времиња, ќе се враќаме во дивините (facepalm).

На @ster@, SummerGirl, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да изгледам токму како девојчето на аватарот ;(:l:

ПС... Многу чудно чувство е кога ти недостигаат другарите кои исчезнале и веќе ги нема.

Последна измена: 17 март 2020
    На @ster@, *Amethyst* и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Искрено не знам колку би ни помогнаа таа линија што е бесплатна за Анксиозноста.
    Од сабајле прво што чувстувам се гушења, паники, неправилно дишење, нервен стомак.
    Затворена дома со 1001 мисла.
    Имунитетот ми паѓа.
    Ајде да не мрчам.
    Ќе исплачам и ќе ми помине
    Се надевам дека за брзо ќе помине и ќе бидеме поздрави, посвесни како за нас така и за постарите лица.
    Држете се борци.
    Во меѓувреме, реге музика, тераса, сонце, комедии, закон на привлечност, вежбање по дома.
    Ја ширам мојата позитива која ја има во многу мали количини.
    sending-good-vibes-decorative-type-lettering-design-53485026.jpg

На Dadusicka, jasbi, Nightwish11 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.683
    Сакам да кажам дека ако снема брашно и тоалетна ќе биди ради оние кои си направиле резерви за 80 години. Пошто ќе помини пандемијава и постарите ќе остават тоалетна и брашно во наследство. Ќе биди 2100 година и тие сега помлади Karens, тогаш веќе стари, ќе користат од резервите. Поќето фирми за тоалет ќе се распаднат и ќе се преотворат по цел век пошто нема да се има работа и секогаш ќе ја пцујат Короната за својот неминовен распад.

Поентата ми е, свестете се.

Последна измена: 17 март 2020
    На Amellie13, piglet1, Someonespecial и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Sdk mi treba podrshka samo

На DevilGirl212, Herrera, Mantub и 3 други им се допаѓа ова.
  14. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    :hug:

15. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Ti blagodaram :hug:

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Едвај чекам да заврши оваа хистерија, да почнеме на факултет, да живнам малце. Ќе ми се смеете, ама освен книгиве за факултет, се осеќам како да немам ништо друго во животот. Па и професорите ништо не кажуваат, барем да ни даваа насоки за учење, материјали... Како целиот живот да застанал. Страшно.
    Ја полудев у самоизолација. Отидам до продавница еднаш во три дена и после не мрднувам од гарнитурата. Нит ми се јаде, нит ми се спие. Малце фали очите да ми излезат од екранов. Ни серии ми се интересни веќе,, ни ништо. Само зјапам у екрано и ги слушам истите 5 песни како некоја ненормална. :headbang:(facepalm)

На MeowMeow, Принцезичка1, @ster@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    СКД мислев ќе им биде досадно од цело тоа седење дома на феминките од форумот и ќе се решат да пробаат нови модни комбинации и ќе ги постираат во модните критики.
    Ама тоа е.... ќе си се занимаваме на други начини...

На Bezimenka90, Amellie13, Stark и 21 други им се допаѓа ова.
  18. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Не очекував дека дојде време јас, како прилично слободоумна да го напишам ова, ама навистина на некои типови треба им се забрани/исклучи интернетот или било каков пристап до него.

На ku4ence, Asparagus, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    http://www.femina.mk/новости/шоу-бизнис/актерот-идрис-елба-преку-видео-сподели-дека-има-коронавирус

„Во ред сум, Сабрина не е тестирана и таа е ОК. Немав симптоми. Се тестирав, затоа што дознав дека бев во контакт со некој кој исто така е позитивен... Ова е сериозно. Сега е време да мислиме на одржување на социјална дистанца, на миење раце. Има луѓето кои не покажуваат симптоми и лесно може да се распространи... Сега е време за солидарност, сега е време да мислиме едни на други“ – вели тој.

На pdb123 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.907
    Допаѓања:
    272.578
    СДК дека после ова сериозно треба да се размисли дали вработените по маркетите треба да земаат минималец.Ако барем не им се даде по една плус плата навистина застрамота за општеството.

На Quuen, LejlaD, Purplelilac и 12 други им се допаѓа ова.