ОК, си имам реални грижи што не ме оставаат да спијам. Ама кога ќе забега умот, забега и крај. Откако ги обработив сите реални грижи до најмали детали, завршив со многу важно прашање во 5 утрово: - Што ќе се случи со Олимписките годинава? Тоа беше моментот кога сфатив дека нема да заспијам, па подобро да престанам да се трудам.
Сдк дека не знаев дека толку дебили имало по народов. Бегање од инфективно, низ прозори, ај ќе кажеме биле сме у Солун, а не у Рим.. и сигурно еден куп други случаи што не ги знаеме а и нема да ги дознаеме. Кретен до кретен. Па најмилите ќе си го заразите бе идиоти. Па муабети од типот леле што ќе правиме дома... па уклучете мозокот малку, а не само зјапање у телефон и мозокот на пасење. Имате книги, серии, филмови, онлајн платформи за учење, пробај некој нов рецепт, чисти, вежбај... Сеа сфаќам колку многу затупавел народов штом го страв дома со фамилијата да си седи.
Мислам дека најдоброто во ситуацијава е што ќе се забрза дигитализацијата во државата, а заедно со тоа и граѓанската заинтересираност и информираност за истата. Нешто што инаку ќе се случуваше со години, ако не и децении. Нема поголема сила од стравот за живот.
Sdk mene mi dojde ubavo sedenjevo doma iskreno. Ne pamtam koga posleden pat imav odmor, a i koga posleden pat si se sobravme doma site na dorucek, rucek, vecera. Zivotot ni se svede na rabota-doma, doma-rabota i se vo krug. Izmoren doagas doma i duri ne ti se ni zbori, a ne pak za nekoja druzba po doma. Ovie nekolku dena ne se frliv na cistenje iskreno. Se frliv na guskanje na, crtanje igranje karti.. Drustveni igri so decata i mnogu smeenje. Ne velam deka seto ova sto se slucuva ne me plasi,, samo nema seuste da dozvolam da me butne vo depresija. I jas sum zagrizena za moite (koi mi se edinstven rod - sestri), a se vo drugi drzavi ama panikata nema da me odnese daleku. Zatoa vremeto koe sto ste doma ne go trosete na 'dosadno mi e', nego guskajte se i smejte se poveke, batalete generalki po doa za toa sekogas ke ima vreme. Ve site i ve citam postojano, bidete hrabri i ostanete pozitivni . Posle , sekogas izgreva
Денес една "поранешна" другарка беше објавила една слика на Инста стори "People come and go, that's life". И риплејнав на зезање дали тоа славиме 3-4 години како не збориме? Инаку не сме се карале, само престанавме да збориме. Ете патиштата ни се разделија.. Разврзавме неколку реда муабет, до каде сме стигнале до животот, како школо.. Знам дека беше една од најдобрите другарки што сум ги имала во животот. Секогаш беше некои иискрена, мислам дека она ми беше првата вистинска другарка. Дури сите мислеа дека сме сестри. Ама ете.. Се надевам дека ќе ги исполни сите цели што ги има зацртано во животот, бидејќи таа заслужува се најдобро.
Најлошите денови, колку и да ни изгледаат долги, не траат вечно. Ноќта ќе помине и пак ќе изгрее сонцето. Сите ќе излеземе помудри и посилни од оваа состојба.
Денес се нагледав убави министри на телевизија Ама Димитров за надворешни ми е стар мерак Знаете како велат...за сида, рак и стар мерак-лек нема
Шо да правиме ние што немаме фамилија, маж, деца, дечко па ни симпатија? Шо ни прекисна од чистење, гледање филмови и серии, читање книги, готвење, излежување у кревет. Што никого не излегува надвор 2 муабети да напраиме. Монотонија и осаменост. И ако излезам сама да прошетам ме осудуваат дека кршам правила. Лесно ви е вас со фамилијата и децата дома.. да ги осудувате тие што неможат сами да седат дома и немајки ништо за правење да го издржат овој тежок и депресивен период. И јас да имав некого покрај мене ќе ми беше убаво и интересно дома. Ќе имав занимација. Сам човек за никаде не е, ќе полуди.
Како го преживувам карантин ДЕН #7 ? Љиљкови хулахопки, црно сукњиче со висок струк , црна блуза на долги ракави и црно капче. Си пуштив рок, македонски,српски, странски на најјаче ! Си рокаш, скокаш, пееш караоке. Да видите и корона и све. Stay positive !
Mnogu ubavo ve razbiram i vas koi nemate sto velis nikoj i nisto vo momentov vo zivotot. Imav i jas eden dolg period vo koj druzba mi bea knigite i seriite i nemav za kogo da ziveam. Teski misli mi odea vo glavata koga nemav kogo da sakam i da me saka, no ete se se menuva, sega imam semestvo za koe se grizam i se grizi za mene. No sepak i ovaa strana veruvaj ne e lesna, koga grizite ti se nasoceni kon decata, sto i kako ke bide, dali mozes da gi zastitis od se... I veruvaj potsvesno ne znam nekako se boram da iznajdam sila za da bidam hrabra za niv a i za sebe. Ti ja posakuvam na tebe i na site kako tebe da najdete sila i da ida istraete, se ke pomine, koa ne se znae NO KE POMINE. sekogas ke ima nekoj koj ke ima da te islusa, ne se zatvaraj vo sebe i zivej go zivotot najubavo sto umees. Mnoguuu ti prakam da ti go stoplat . Izdrziii....
Сакам да кажам јас од секогаш знаев дека ние не сме баш најнапредна земја, не сме баш најдобро во економија итн. ама дека немаме и добри новинари не знаев да прашаш прашање за реновирање на ќука на прес конференцијата за вирус е... Мислам мене тоа ми изгледало како лесна работа ама може сум згрешила човек сум... Јас да бев на местото на министерот мислам дека немаше ни да можам да одговарам, јас би прснала од смеа.
Затоа што не ти гори под газот да реновираш. Си реновирала можеби лани. А што да рече кутриот човек што БАШ СЕГА сакал да реновира?
Ќутете, времево ни се погоди. Пролет е. Да беше зима, ко ќе не маанеше една депресија, плус и анкс. Е тогаш ќе се чудевме.
Немам многу другарки со кои сум блиска, ама затоа си имам една која си ја сакам како сестра. Нема проблем којшто не сум го споделила со неа, нема глупост на која се немаме смеено заедно. Цели 10 години другарство, поддршка, тајни, совети, солзи, смеа, кафиња и шминки. Од деца заедно израснавме во девојки. Да не беше таа и јас немаше да бидам таа што сум денес. Се надевам дека засекогаш ќе останеме другарки.
Сакам да кажам на форумов не може да се пише мислење, а да не се протолкува погрешно изврти и уште да се карактеризира најлошо што може. Зарем ако некој има поинакво мислење од нашето треба да го осудиме? Аман веќе со лажен морал и глумење емпатија. Зарем треба да не изнесуваме мислење за некој со своето алтер его да си ги истресе нервозите врз нас? Зошто не се обиде некој да сфати малку подлабоко без да почне со лични навреди, одредување дијагнози на аватари недоследно однесување? Кога знаеме дека пишаното не може да се спореди со изговореното, со фацијалната ескпресија, говорот на телото и тн. Може никој од нас не е во право затоа и постојат разни размислувања може некој ќе го смени своето во текот на пишувањето на цивилизиран начин. Онака само да си кажам.
Сите се експерти. А и по битките се појавуваат многу генерали. Не верувам дека е лесно за кого било. Тоа што можеме сега е да се обидеме да го извлечеме најдоброто од ситуацијата. Освен физичкото, да го чуваме и менталното здравје. Исклучете ги телевизорите малку и размислете. Ситуацијава ни дава можност да осознаеме што ни е навистина важно.