Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    СДК..
    се чудиме на луѓето што купуваат со колички ама знаете ли дека ако продужи ова вирусов повеке од 1 месец дека ке почнат со откази по фирмиве не се будали да ти плаќаат ти дома да седиш...
    добро ке дојдат тие намирници за некој што ке изгуби работа а без работа нема пари без пари леб па ич...

На Summer16 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Осеќам дека ако стивне темава на фемина околу корона вирусот и ако престане да биде активна ко што беше ко да ќе се стиша се и за момент ке запре ширењето.
    Вечерни, изолациски небулозни мисли.
    Па дури и сама фемина ја рекламира. |(
    Живеам за денот кога вирусот нема да е светска главна тема.

На gjoker4e, НаталиЛили, nevermet18 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Сдк
    Карантин day 7 и веќе ми се јавуваат болки во грбот од лежење во формс на буквата чкљ за да гледам серии
    Господ напомош да ми е после 14ти ден..
    Неам ни кој да ме измасира, бегам од моиве дома

СДК 2: нешто ко да ме подзаболува грлцево, дали од цигарите дали се разболувам, не знам.И онака ради кроасанава не напуштам соба освен по потреба..

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Фемина форум рано наутро
    Корона вирус- дома
    Корона вирус -работа
    Корона вирус - образование
    ...
    Корона вирус - секс
    @WildMk Корона вирус - тројка

Па ова е нешто секојдневно. Не паничам повеќе. Корона насекаде.

Преживеанот од Корона ќе биде 'Феминка на 2020 година' и ќе добие Патување во Кина.

На honey.11, Bezimenka90, nevermet18 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    СДК дека првпат ми е драго што сме на дното на некоја листа:)

На boomsleng, vaterpro, hermosa и 11 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.677
    Сакам да кажам дека ми е карантин ден 6 и веќе почнам да имам одредени прашања. Колку високо можат да скокнат мачките зошто сме во конфликт? За да не врзвам Пес им ставам на највисокиот прозор храна и ги кревам горе јас. Кога ќе дојадат си скокаат долу. Е сега забележав секогаш оставаат храна што им е вишок, и во тек на денот ја снемва ама јас мачките ги немам видено да се качат. И вчера се инатев и им турив храна ама не ги качив и ми мјаукаа пред прозор и ги кренав пак јас да јадат. И така ме интересира колку високо можат да скокнат мачки. 8-|

На KateKane, boomsleng, bicycle и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Јас па ќе ви кажам дека сосема е океј да ви е тешко и да си се пожалите за *седењето дома* периодов (не велам во никој случај дека треба да бидеме неодговорни и да ги прекршуваме препораките, туку само посочувам на самите непријатни чувства ко такви, да се разбереме). Па океј е дури и да ви е криво и меланхолично за откажани настани кои ви значат, од лични до секакви уметнички што значително ќе ви донеле среќа.

Нормално е дури и на најголемите интроверти да им се стужи и да се даун.
    Не е исто вообичаено да седиш дома и да умееш да се занимаваш со indoor активности сам со себе, и ова што е сега вака принудно на неодредено време - со тензија, бомбардирани насекаде со информации за вирусов, растечки бројки заболени, па сѐ до потресни статии и видеа од жариштата. Context is everything, слободите, можноста за избор и консент ни се толку само клучни во животот и тоа е една од работите што треба да ги научиме од ова.

Не знаете во каков специфичен период од животот ги фатила ситуацијава сите тие што седат дома, со какви луѓе го делат кровот, дали мислат на некого подалеку каде што е покритично, итн.
    Сите сме кревки во ваквиве времиња, колку и да не сакате да си признаете, и тоа е океј. Не е океј, и не е кул и преискрено да споредувате и да изгубите осет за психичкото.

И за крај... :l:

IMG_20200320_130435.jpg

На Bezimenka90, Hellobeautiful, KateKane и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    3.256
    Секогаш е добро..да се помогне :handshake:

На gjoker4e, hermosa, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Да се цитирам .....Точно на 3 Март се жалев дека почнуват да се трошат рафтови по маркетите , па денес еден апдејт да направам

Среќа е да најдеш тоалет хартија , јухууууу :party:. Конечно почнаа да се полнат маркетите со производи и да можеме и ние останатите да си купиме нешто.

Сеуште има проблем со наоѓање зејтин, ама битно почнаа да ги полнат со се останато меѓу другото и со брашно. До душа сега за сега имам доволно брашно, ми даде форумџиката со која се видовме , стабилна, возрасна жена како мајка ми :hug:

Друго промена што забележав од денес е во секоја втора аптека има на вратата залепено лист дека секој што осеќа дека има некакви симптоми, температура да влезе да се провери внатре, си има посебен тим, па си имаше стари луѓе како баба ми и дедо ми пред врата во ред чекаа.....( не смеев да сликам )

Што се однесува до времето денес, топло е, како лето, ме загрижува што почнуваат да цветат дрвата , а тоа значи дека ќе почне сезоната на алергија на полен и ќе ми го намали рапсоложението :(

Имајте убав ден сите , јас одам да правам ручек :hug:

На piksooki, Love 83, gjoker4e и 9 други им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Јас значи не сум човек за во карантин.
    Морам да излезам максимум саат и пол да испешачам кај што нема мн луѓе.
    Анксиозноста и депресијата не поднесуваат карантин.
    И не, не ми е страв, знам дека ќе се реши ова за многу брзо, но една работа ме загрижува НАШЕТО ПСИХИЧКО ЗДРАВЈЕ.
    Секако голема благодарност до сиот на медицински персонал, со вас сме.

На MeowMeow, boomsleng, Elf и 4 други им се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Нека не те загрижува дома си побезбеден од било кај во вакви ситуации

На boomsleng и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. Demiii

Demiii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    541
    Безбеднoст дa нo не мoжеш дa се oпуштиш бaр нa еден чaс дневнo, мнoгу е тешкo дa се седи дoмa сo aнксиoзнoст депресијa и сличнo.

На MeowMeow и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Знам.. и јас пола саат барем прошетам низ малоото два три круга и така е празно дома цел ден не се седе барем на пола саат да излезам да ме фати воздух

На Cutiepie1 и Demiii им се допаѓа ова.
  14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Може ли жена еднаш да каже дека има cravings за одредена храна без да добива чудни погледи и алудирања од околината дека е можеби бремена?
    Или па макар еднаш да отиде на рутински преглед, а додека чека ред пациентките што доаѓаат по неа да ја загледуваат во стомакот на прилично очигледен начин?

На второво сведочев, ми се случи и мене и на една девојка пред мене. Излезе, со пациентката зад мене се познаваа, ни секунда не почека и одма праша дали има нешто ново. Девојката рече дека не одат на рутински преглед само бремени жени, а другава веднаш возврати како девојкава треба да оди и на второ обавезно, децата биле богатство.

Сакам да кажам, не ги има секој истите приоритети во животот како вас. Крајно невкусно е додека чекаш најнормално да те загледува некој и да дофрла со вакви прашања што навистина не се ваша работа.

На Mrs. Lovett, sleepingbeauty, Indiegurl и 20 други им се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Во овие денови кога принудно прибежиште ни е домот облеан со небројни издишки и натежнати мисли, да не заборавиме дека умот има и друга состојба, освен стравот, среќата^_^
    Побарајте си ги малите нешта, чувајте ги таа/тој, насмевнете и се на пролетта, продолжете да сонувате со здраво тело и здрав дух.
    Животниот тек е незапирлив, но полесен кога сме заедно и солидарни:inlove:

upload_2020-3-20_16-50-31.jpeg

На Dayanna, Someonespecial, KateKane и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    FB_IMG_1584726772123.jpg

На Herrera, CoverGirl10, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Уште Корона вирус - Модни критики да се отвори и комплет ќе е.

На Herrera, DAngel, sierra и 12 други им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Деновиве размислувам само за тоа колку нешта сум ги земала здраво за готово. Уморна сум од информации, од испаничени известувања на новинари. Уморна сум од заробеноста во четири ѕида и од заробеноста во сопствениот ум.
    Се чувствувам немоќна, како да сум во некој лош филм. Сакам да се разбудам и се' да биде како порано.
    Дали и кога ќе се сретнам пак со многу драги личности. Дали ќе ги прегрнам пак?

Се прашувам какви ќе бидеме кога ќе заврши ова лудило. Се надевам дека сите повеќе ќе ги цениме секојдневните нешта, кои очигледно се клучни за среќа.

На MeowMeow, ivi1987, KateKane и 13 други им се допаѓа ова.
  19. k3x

k3x Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    114
    Конечно дојде време, како голем интроверт да ми се јавуваат другари и да ме прашуваат што да прават во време на изолацијава.
    Да не неморам да наоѓам валидни изговори зашто не ми се искача.
    И така со недели не сум искачал, ова ми е ко гола вода.
    Да неморам нон стоп да зборам со моите дека не ми се искача, иако живеам сам во свој стан,а они се 2 спрата над мене.

На Cutiepie1, SnowWhite8, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.261
    Допаѓања:
    157.591
    У ек на Корона, они сликаат курје око на табан анонимно да им го објави некоја си Милевка на Женска група.
    Македонштина.

На *Amethyst*, Loretta и LiliBoz им се допаѓа ова.