Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    СДК, кај и да е ,ќе се активира темата " Снаи и и свекрви" .
    14 дена карантин дома заедно не е на арно:D.

На Elf, Dust, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    Јок. Свекрвиве 100% шетаат надвор, а снаите се дома газдарици :D

На Feminka22, LejlaD, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    СДК дека тој до денес што шетал, ќе шета пак.Нема да го сопре ни полиција ни војска.
    Велат, само за итни медицински потреби.
    Да, голем дел имаат медицинска потреба-ги боли к*рац за се.

П.С.зачестив во темава, ама короната е крива за СЕ:D

На boomsleng, LejlaD, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Баш си помислив дека периодов, ситуацијава е плодна почва за кукачите. ПЛОДНА.И ете ти ги, не знам колку саати поминаа, па нив што ги снашло. Абе време не ми давате да се пожалам, ВРЕМЕ.
    И кога ќе намислам да кажам, само шо ќе земам здив и ќе ме прекине па со друг муабет. Како на кивање кога ќе запнеш:D

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Вчера си легнав во 22ч , па уште од 6ч сум будна.
    Јадев мусли , наполнив шише со вода и спремна сум за трчање во природа.

@Dust , фала на помислата и советот, ама дадо ако не излезам во природа мислам дека ќе умрам.

Мене вирусов не ме плаши, туку ајде да го наречам мојот проблем со здравјето кој се јавува неочекувано на периоди.

Доколку ме читаш , ќе приметиш ја имам прашано @Alishan30 во таа темата да ми каже за лекот кој ни го даваат докторите , а таа ме советуваше да пијам нешто за смирување.
    Проверки по 100 пати се направени , па дури и се вратив во форма ( нели бев здебелена во стомакот) , ама проблемот сеуште не се реши.

( не пијам, не пушам, не се дрогирам, моиве по дома сите се здрави, никој немаат проблеми , само кај мене ете ме мачи)

Тоа е таков проблем што не му знам име, се јавува еднаш на секои 2-3 месеци, а ова се симптомите : тешко издишувам и вдишувам, како пред умирање , се потам , главата ми тежи, се е црно пред мене , морам да легнам, се тресам во кревет и цело време дишам со тешкотии, цел ден ме држи истата таа омалаксаност.

Знам ќе речиш , абе ти паднал шеќерот , или низок притисок, ама не дадо, пробано е и кока кола по 2 лименки, и свеж воздух , на ладно да седам, ама истото тоа чувство пред умирање се задржува буквално 10 до 12 часа во денот.

Овој проблем се појави пред некои 4 -5 години. Значи се дешава да се разбудам од спиење, идам до ВЦ и во истиот момент ми се лоши и наеднаш сите тие симптоми.

Се е пробано, секакви лекови, но единствено што помага е идење во болница и да ме боцкаат и тогаш заспивам и се смирувам.

Никакво друго апче не ми делува.

Затоа реков , мене овој вирус и никаков друг вирус не ме плашат, редовно правам прошетки или трчање во природа , ме полни со позитивна енергија, ме релаксира и оп од никаде (таман поминат 2-3 месеца )ќе му текне буквално да ми се стемни пред очи и да почнам тешко да дишам и издушувам - тоа е бавно вдишување и издишување , абе исто ко на апарати да сум ставена и пред умирање да земам воздух.

Којзнае што ми е.

Ај не е битно , идеме да трчаме еве го 7 часот.

Вие бидете умни и имајте убав ден :hug:

На MeowMeow, boomsleng, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.088
    @Herrera ,да се надоврзам знам како се чувствуваш одвнатре.Сакам да се движам и јас,еве втор ден со добиено сум и место не ме фаќа,башка сонце надвор топло милина.За вирусот иако не стравувам нешто премногу,сепак пазам.Ајде луѓе,нов ден нова надеж.Убав ден на сите

На boomsleng, Herrera и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Ќе помине и вирусов.
    Ќе остнат блиските, роднините, пријателите.
    ...тамам ќе трае колку да видиме кој со какви очи ќе го гледаме понатака.

На 1209, Hellobeautiful, Billy Idol и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    Штом кркаш нешто за смирување, гледам дека се ти е рамно од нив..затоа коронава не те допира:D
    Сори на зезање, ти си убава и со меше и без:*
    Патем, нема да умреш ако не излезеш не се секирај..
    Се е во твојата глава, како и паничните напади што те гушат..

На Purplelilac, boomsleng и Herrera им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    И кога мислиш дека не постојат подегени од овие што воопшто не почитуваат мерки, некој тука ти коментира дека требало сите земји, меѓу кои и ние да постапуваме како Северна Кореја за да не се шири заразава. Демек браво за Ким хехе, паметен човек видиш.:angel::drunk:
    Последно нешто што сакам да чујам во животов е да го идеализира некој тој морон.

Мислам да ги знаат кои се заразениве, ќе бараат на плоштад да ги бесиме.

10. @ster@

@ster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    2.982
    Убав неделен ден и мене подоцна од твоено 7часот ме очекува пентарење до средно.
    Вчера беше средно мирно до умерено, коли 0,
    vodno2.jpg vodno1.jpg
    бусот не вози, фала Боженце, ама рекреативци ко мене чат-пат движат, кој со маска кој без, кој со куче кој без, важно се пази секој на растојание да се движи.
    Временцето беше пролетен сон:sun: како измислено за активности надвор, но со ограничено времетраење се разбира:mm:
    Алергии не ме мачат, сила во мене како вол, цела нива можам да изорам, а и слично како твоево ме мачи ама почесто ми следи (еднаш месечно) и не ме мава толку јако:muscle:

Кај мене е тоа најава за циклус и ме средува само добро испотување и после нешто благо.
    Вежбај, истроши вишок енергија и после препородени како бебиња ќе сме.
    Поздрав :hug:

Последна измена: 22 март 2020
    На Dadusicka и Herrera им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Abdominal hernia
    https://www.medicinenet.com/hernia_..._are_the_different_types_of_abdominal_hernias

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Седам и отварам Интернет читам земјотреси во Србија и Хрватска;(.
    Слушам многу поплаки некои не можеле да издржат дома, а што да кажат луѓето од соседнните држави што треба да се справуваат и со земјотреси и со Коронавирус:worried:
    Научете се да го цените тоа што сега го имате:)

На Dadusicka, boomsleng, hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Јас навистина не знам на кого му се смешни и интересни шегите во врска со вирусов.

На Emotional123, "Zoki", carangigia и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    3.256
    Никогаш..не се повлекувај од борбата.

На boomsleng, @ster@, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.517
    Мораме да се одржуваме и во овие услови, замисли сите од утро до мрак само да читаме статистики за заразени и починати без никакво тргање на мислите и разонода?
    Битно е и менталното здравје да го сочуваме, а на повеќето од нас правење шали на своја сметка и на тоа што не снаоѓа ни помага во справување со кризава.

На Amellie13, Billy Idol, pdb123 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Секако, само постојат и други теми на кои може да се шегуваме,а вирус кој секојдневно носи неколку стотици животи, нема ништо смешно.

На carangigia, boomsleng и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Искрено, секогаш при непогоди се гледа кои се најголемите души од нации у светов, Кина и Јапан...

На Yipman2, Amellie13, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Не знам за вас, јас до сега ги сушев плочките у нужникот.
    Лежев у када и не лежев цело време туку и мрдав , па вода се направија плочките, ќе си помисли некој поплава.

Преска паднавме на муабет на скајп со пријателка нешто у стилот, леле остаревме, годините си минуват и јас пак у мој стил :

Така де, ами како :emo:

Ај сега да ве читам и да се заблажам смокви .......ммммм оргазам ми се смоквите за душа :inlove: @Dust , дадо, ако ти се наоѓа некоја тегла слатко од смокви да ми кажеш , ќе ти ги платам :hug:

Време е за гриц гриц

Гушки за сите :hug:

На Yipman2, dayla, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Дали сте знаеле дека ако не сте се снашле да се пикнете у администрација ( не работи секој еден од на прабаба ти времето таму, не си му го пушел/а на директорот, не си се пикнал/а у партија од 7мо одделение, не си швалерка на министерот ), не си доволно амбициозна и образована, туку неписмена клошарка и ради твојот мизерен живот мораш у конфекција да работиш 12 саати секој ден скоро?!

Абе сите 80 посто што си ги држите таму шо нишо не работите и шо дремете по форумов да ве избркаат од работа, па да морате да поработите нешо у животот за парче леб, па и вашите деца да земат да научат нешо у тоа школите шо ги праќате и шо зимаат оцени со врски, па да си ја чукнат главата како живееле по дома од ден за ден, па да го искористат знаењето да ја оправат државата и сите да имаат леб да јадат.

А кога се пикавте по селски штабови само за да се вработите и да живеете у Скопје, неписмени без вода у очите, и коа ве исповработија сите, си ќутевте. Не прашавте од кај пари, па од кај пари за леб за тој шо уствари квалификуван бил за вашата работа, али не го пушел ова пардон не се снашол да се пикне у администрација.
    Па сеа уште ќе омаловажувате луѓе од кои плата земате, мме.
    Па да бевте писмени основна економија ќе знаевте, од кај зимате плата, колку плата зима народот, дека нема пари за вашата плата, дека у вакви услови нормално е држава шо нема пари, да ги намали платите, да сите да имаат барем малку, отколку мнозинството ништо, за да земете и тоа шо ви е малце. Затоа пропадна државата, од морони. И ако е, и малце е. Може памет ќе ви дојде сеа.

Ајт сиктер.

На An-na, Herrera, BORKA и 20 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.676
    Сакам да кажам дека гледам едни црни точки шо ми се движат пред очи. Една помина необично брзо. И тргнав наеднаш глава оти чудно ми падна, обично лебдат, не летаат. И била мушичка. Не можам да разликвам овие точките од мушичка.

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.