Не можеш да напишеш “Стоп за насилство врз жените” кога таа фраза се употребува кога има физички напад. Но доколку напишеш “сметам дека е извршено психичко насилство “ тогаш би имало смисол.
Не ни сакав кога видов со каков човек имам работа. Не знам колку на некого би му било убаво да има некоја што си се занимавала со цел град. Не сум совршена, нема ни да бидам
Го преболоив, одамна бејби. Сакав да го посочам ко пример за психичко насилство, шо го испуштив зборот во првиот пост. Problem solved. Forum femina, peace!
Вие сте го изгубиле разумот. Девојка е прошла цел град ајде да плукаме по неа. Да беше машко сите ќе замолчевме оти тогаш ќе беше за искуство. Така? Свестете се жени! Сами се брукате. Сами плукате една по друга. Што ти направила таа девојка тебе? Срам да вие!
После ова што го прочитав заклучив дека не е ни чудо што типот те користел и манипулирал. Ја бие глас дека цел град го прошла? А да беше машко океј ќе беше цел град да "го пројде"? Како си ти подобра од неа? Зошто и покрај тоа што таа "го поминала цел град" пак ја одбрал неа а не тебе?
Јас сум за тоа жените повеќе да се ценат себеси!! Има девојки што реално не се ценат себеси па дури некои и тоа го работат ете можеби ги исполнува иако не верувам од кол на кол не е некое внатрешно исполнување, али секоја си има право на избор. Сепак пак ќе кажам кога жените повеќе би се вреднувале себеси и својата женска енергија тогаш можеби не би дошло до вакви преголеми ескалирања. А манипулација е подла работа и ако е во голем степен за со цел да повредиш друга личност и нејзините чувства станува еден вид на психичко насилство и предизвикува трауми .. Жално.
Добар ден народе Добредојде назад на форумот и веднаш да те информирам, на никој му немаш недостигано, те немаат спомнато форумџиките оти повеќето сеуште жалат што Трендафилка не иде повеќе на форум ( или иде , но под друг ник ,ништо чудно, многу стари никови се воскреснати под друг ник ) Мене сигурно не ме знаеш, исто и јас тебе , освен што периодов сум заразена со читање стари мислења и копање по форумот.Стигнав кај @Nausicaa - леле како сум можела да те испуштам , ти спаѓаш во малкуте членки кои не се пронаоѓаат и не пишуваат во ниту едно катче , друга на листата за читање е @Elissa -брачед кај си ти ? ти текнува која членка ти се обраќаше со овие зборови? Да те вратам на старите добри времиња кога сте се дружеле на форумот Носталгија ве фаќа на дружењето од минатото ? . Еххх времиња Туку да ја повториме лекцијата по која се водам јас. Значи , максимално ценам искрени луѓе, па макар и искрени виртуелни форумџики и на секој треба да му е јасно дека не може сите да ве сакаат колку и да се трудите да им се допаднете на сите. Времето надвор за мерак , топличко И така, да продолжиме со читањето на форумската книга , зш такви се околностите, премногу слободно време во време на корона вирус.
Секако дека нема да беше ок. Не реков дека сум подобра, секој си има свој степен да достоинство. Откако бевме заедно после дознав дека била таква. Јас сум подобра од неа? Каде тоа? Девојче, јас бирам. Мене ми е пк шо ја избрал, му е можеби подобра од мене, ако.
SDK Posto imam poveke vreme za razmestuvanje plakari fioki I sum imala sminki karmini maskari a nisto ne koristam I na seto toa mi pravam cistenje odi vo kanta.boze da se nemalo merak da se nasminkam
Како перфектно сликовито им објаснија на жителите на Тексас да ги мијат рацете? "Мијте ги рацете како да треба да ставате контактни леќи после сецкање на халапењо пиперчиња".
Љубов е кога работиш од дома, само си се измил и си седнал на лаптоп, а он ти носи чорапи, ќебенце, полначот од лаптопот, кафе и смути. Епа!!!!
Friendly reminder дека карантин не значи собирање со 2-3 другари/ки по дома без разлика колку сте блиски, или со роднини и братучеди и не знам што.
Периодов сфатив колку уствари ми треба барем еднаш во неделата да излезам на пијачка, барем еднаш во две недели во диско, а мислев дека не сум ич друштвена.
Нов challenge на фб. Мојата бременост Мојата бременост Мама: на год Име: Качени: кг Желба за: Планирана дата: Дата на раѓање: Место на раѓање: Породување: Царски рез...... ⚖️Тежина: kg Висина: cm Пол: Час: Ако си мајка копирај и направи нешто убаво за спомен❤️
Карантин ден не знам кој. Од досада напраив тест за бременост, за да можам со сигурност да си речам дека барем не сум трудна. Невалиден испадна.