Бла бла бла... глуп народ силна држава.. Или .. будали вработени за фирма полна пари Сеедно.. додека луѓето се прави будали нема да не биде.. Јас си кулирам..гледам дали ќе начекам некое дете во паркчето од другата страна на реката.. и заклучив дека само едно има.. значи што ти прави безработицата, ќе почнам и зрна ориз да бројам Поздрав од Берово во самоизолација, на прекрасново сонце каде што се седи по кратки ракави
Незнаете што е ИЗОЛАЦИЈА,зашто не сте биле во ДЕПРЕСИЈА,со години затворени во 4 зида,и во исто време да се бориш со АНКСИОЗНОСТ.Да тешко ви е дома,да јадете и пиете МАРШ У ПМ.
Опаааааа, мој човек Ние умираме од топло тука , џабе е ќе речеш седи под сенка, седи , седи, е до колку саатот да седам ? Цркнавме, жештини у пичку матер !!! @ЕденЧлен , друже ако ти е за утеха , јас сум нон стоп сама , ти барем си имаш личност покрај себе , а мене јака ми душа како издржувам сама, да немаш дома човек за кафе да се напиеш. Вие тука сите сте собрани фамилијарно по дома, кој во пар , кој со цимери, кој деца чуваат, значи си имате занимација , а јас сум тотално сама и затоа си правам интересно , трчам во природа, се слушам со мојов додека се ова не заврши. Ехеее , шансите мене да ме фати депресија се 99 %. отколку тебе, така да , трај си , си имаш личност до тебе, гледајте си животот Ај да ве читам сега.
Ништо полошо од човек кој постојано ги споредува неговите проблеми со твоите, односно постојано ги потценува твоите? Тешко ти е? Ќути, нишо не ти е, јас тоа и тоа и тоа и тоа.... Зимаш медикаменти против анксиозност или депресија? ЈАС се изборив против тие без ништо! Ти се деси нешто лошо? Не е тоа ништо, мене пред две години ми се деси тоа и тоа... Ќе научат ли некад да затнат муцките и да ислушаат?
Па не шетав.. ама бев до аптека па на враќање свртев до кејот и видов дека е празно па се попеков малку на сонцето.. Да имаше луѓе веројатно немаше да седам
И ние тука држиме растојание сите што сме излезени, само ми смета топлото ....блазе си ти, поднесуваш жешко.
Ноуп, не поднесувам Ама 20 степени не е жешко.. Како издржуваше кога беше на пожешко, онаму по југот?
Цело време под клима на 16 степени ,по дома, по хотели, на аеродроми, во такси, ем млади години , можеше да се издрже 1-2 минути додека влезам до такси, или излезам од кола и влезам во мол некој. Од ко сум дојдена во Немачка , ич не се издржува топло по дома ,ај на работа климатизирано, ама по дома морам со мокра коса, мокри алишта на мене да седам за да се ладам. Ко ќе ми текне дека тек треба да почне летото, аман боже И сега додека ти пишувам , скиснав на топло, ќе одам да се бањам по 4ти пат за денес , испив и една лименка кока кола оти осеќам пак ми има паднато притисокот од топлото. Арно си знаеш ти , најпаметно, на планина, свеж воздух, да се дише.
Па златна..луѓето измислиле климатизери за по дома за пари Се додека не е над 25 степени не е жешко Па температурата на телото ни е 36, што се 20 надвор На планина си е супер.. ветренце, сонценце, чист воздух.. Ама и јас не живеам на планина.. работам таму
Абе не е мој станот , да е на мое име па да ставам клима , никој нема во цело маало клими во становите. Зградата е под агенција и сите вселени тука си плаќаме кирии. Жешко е бе, 26 степени е тука времето До 20 се издржува , се над 20 ми држе топло, се саклитисувам најискрено ти кажувам. Да станам да се истуширам и таква ќе седам со мокра коса, како крава да ме лижала
Имам сега да,и не се жалам,само кажувам реално.Иначе и јас 10 години немав со кој да пијам кафе,дома со Татко ми (токсичен родител),бевме на здраво и чао во ист стан,и дремевме во 2 различни соби како странци.Али не се откажав паѓав и станував,и еве сум сега со ПРАВАТА особа до мене.И да карантинов на моменти ми е тежок,најлошо е кога ке му забраниш нешто на човек,поготово СЛОБОДАТА НА ДВИЖЕЊЕ И ГОВОР,ама тоа е што е. Али ке помине све,биди храбра како што си,и чувај се,ке дојдат убави денови со маШот ти
Незгодно е, особено во лето, преку ден, кога ќе излезеш по тесна облека. Еднаш ја правиш таа грешка и никогаш повеќе
Одбегнува да се шетам по жештини, освен кога морам порано излегувам, дури не фатило пекол Знам дека 90% сите сакаат лето, јас не Без вода не излегувам, вечно дехидрирана