Само во Македонија сите се експерти за секое поле и се тие си знаат а тоа што немаат допирна точка со одредена област не е тема на разговор. Македонија вечна.
Преубаво поминато попладне во кругот на најблиските. Муабет, гушкање и смеење. Ова ми е период во животот кога ми се заборавени сите проблеми и сите контакти кои ме гушат. Не се оптеретувам со ситници и оставам животот да си тече.Посветувам внимание на сопругот и мешето кое наскоро ќе почне да мрда. Стварно убави моменти кои не се враќаат назад.
Гледам колку ги малтретирам со киснење, миење, плакнење овошјето и зеленчукот, ми доаѓа да ги ставам у машина за перење на некоја кратка програма.
Не знам за вас, ама мене ненормално многу ми фали масажа. Цел ден чистев, средував, подредував по дома.... Готвев, се умирисав на јадење и уклучив перална да се преперат алишта. Се избањав.... Сега дремам како мисирка. А колку добро би ми дошло масажа Хахахахах, додека го пишувам постот , ми текна на еден шо праќаше лични пораки ( и мене ми прати ) дека имал фетиш за нозе , којзнае што се случи со членот. Друже , ако читаш, да знаеш дека те немаме заборавено И шо ќе правиме до вечер ? Да го почекам мојов , па ќе се чуеме на раат
Plot twist - Јас бев. Сфатив дека вака нема да можам да те ќарам лесно пошто си тешка мета - заузета, па решив да направам уште еден профил за да те придобијам преку тој наш заеднички фетиш. Изгледа утнав со foot категоријата, али ебе упорен не убав, хехехе. Затоа сега ќе направам нов профил и ќе те стартувам со прашања од типот каква долна облека носиш пред спиење и колку често менуваш хигиенски влошки. И ич нема да бидам creepy, чесен збор. Каде те наоѓаат бе? Будало.
Ти имам ли кажано колку те сакам интелигеннцијо ? Изгледа не си свесна. Те сакам Продолжи само така, нека те држи расположение
Луксузот не е шминка, ни ресторани, ниту високи штикли. Вистинскиот луксуз е да живеете онака како што вам ви се допаѓа.
Дали само мене ме иритира кога ќе видам родител со дете во маркет а притоа родителот заштитен со маска а детето не заштитено?
Кога веќе завршивте со скaрите, да кажам збор два. Мај е месец за подигнување на свеста за менталното здравје. Со оглед на тоа со каква ситуација се соочуваме моментално мислам дека е навистина битно да се посвети внимание на темава. Иако фокусот е на физичкото здравје во моментов, не смееме да заборавиме колку е битно да го негуваме и менталното здравје во вакви стресни услови. Редно време е оваа тема да престане да биде табу, да почне се повеќе јавно да се зборува и става акцент на важноста, да се сфати дека барањето помош за справување со стресни ситуации е нормално и секако пред се да си бидеме поддршка едни на други и да не осудуваме.
Си прочитав некои мислења што сум ги пишувала пред неколку месеци, скоро година и сфаќам колку мислења ми се променети. Добро е, секој пат е добро кога ќе се информираш повеќе, ќе разгледаш и други перспективи и аспекти на некој проблем, ќе научиш нешто ново. Полошо од догматско размислување и вечно инаетење нема.
Животот некогаш знае да биде многу суров,да дојдат претешки мигови,кој мора да сме силни да ги поминеме,тие моменти не прават она што ке бидеме денес,утре.
Се повеќе разбирам зошто многу почнаа да го напуштаат форумот. Во секоја тема постои експерт што те убедува дека не си во прави и тој повеќе знае за твојот живот од тебе
Нема матура thanks God Второ СДК преку више ама сеа е крај стварно. И ја иам душа. И СДК no3ни карантинов не помага да се наспијам..