Sto e so lugjeto koi samo ozboruvaat, koi se mesat vo zivoti tugji? Zosto da sednam na kafe i da zboram sto se slucuva na Petko i Trajanka, a ne za nas? Koi lecat kompleksi na drugi? So manipulatori koi te ubeduvaat deka postojano nesto gresis? Zarem nemate sopstven zivot, zar nemate svoi celi, sonista? Bedno e. Imase nekoj period koga se trudev da smenam nesto, koga se trudev da sfatam zosto taka. No, ne veruvajte toa ne se menuva. Otkoga pocnav da rabotam na sebe,se distanciram od vakvi poleka no sigurno. No i sfativ edno, koga dozvoluvas pozitivnite misli da te vodat, navistina se slucuvaat pozitivni raboti. Ete na primer, obnoviv kontakti so komsika. I zamislete taa ne bila normalna, se slikala razgolena. Alo bre, mene ne mi e gajle so mislat drugive ako nekoj e korekten so mene. Rabotete na sebe, bidete pozitivni, trudete se da bidete ispolneti. Toa e najbitno❤️
СДК, чудно ми е, не можам да свикам дека во куќава конечно има мир. Или е само затишје пред бура? Се надевам не. Претходно цело време избегнував да си доаѓам дома бидејќи секогаш беше тензично, ама овојпат позитивно ме изненадија. Мајка ми само спрема некои рецепти (дури и од мене бара совети за во кујна), татко ми вчера дојде со вино во рака (да го отвориме за вечера), брат ми ми обрнува повеќе внимание на мене отколку на телефонот, дури е и решен да почнеме да спортуваме. Ме радува оваа сплотеност.
СДК, ве читкав во темата на срце ми лежи , па ми вратија спомени последните постови --- на денешен ден-- Ехеееее, ако се вратиме многуууу премногу години назад, на денешен ден го добив мејлот дека сум примена на универзитетот во Осло за мастер студии по софтверско инженерство Боже кои радости беа тоа за моите дома , одма си го враќам филмот , мајка ми муабетеше со кумата на телефон и она во нејзин стил "Вере, ќерка ми ќе оди Норвешка на Магистратура, ја примаја, дојди на кафе да те почастам" Не само мајка ми, и татко ми се осеќаше гордо , он и ден денес умира од желба да ја посети Норвешка, ама во нејзина замена постојано оди на гости кај чичо ми во Швајцарија оти е пензионер со бенифициран стаж па да не му е досадно по дома. И се си течеше нормално, се до моментот кога истиот месец дојдоа Qatar Airways во Македонија и сестра ми поима немам од каде слушнала дека ќе имале open day и знаејќи ја каква е , сака да шета, си тера кафе шема со другарки, па ми вика, ајде доаѓај со мене, ќе те носам Скопје. Јас и тогаш како и денес со мојот откачен ум : по ќе прајш во Ск? Најде ебач од таму ? Од ко ми објасни што ќе имало, ајде на смеа на шала направив CV колку да не сум со празни раце и во мој спортски стил појдов да видам шо се дешава Ќе ги поминаме деталите, јако беше 3 дена патувавме релација Штип - Скопје - Штип за да после недела дена ме известат на мејл да почнам да правам медицински контроли и при крајот на месец Јуни известена дека сум примена на работа стјуардеса во Qatar Airways. Е сега беше јако, моиве дома се со традиционални сфаќања , според нив требаше да си завршам со магистерските студии , да се омажам и да имам деца. Но, тука застана сестра ми и ги претисна да ме пуштат да го уживам животот додека сум млада. Систер, цел живот ќе ти бидам благодарна за се Имам уште многу за кажување, но ќе скратам ..... откажав мастер студии , зедов македонскиот пасош , еден куфер со мене и правец Доха- Катар. Се што се случуваше после тоа , скоро 8 години патување по светот , разни ситуации кои ќе ги паметам, запознавање на личности кои на интернет сум ги сретнала , буквално патување до тие земји за лично да се запознаам , да видам што фаци се во живо. После долги години летање во воздух , единствено што изгубив ми се живците , инаку иста сум со моите заебанции, позитивата во мене ја немам изгубено. СДК, да ги послушав моите дома , сигурно ќе останев да живеам во Норвешка оти тоа беше планот. Но, ете ме во Германија , не дека е лошо .....ама тие што ме читаат знаат дека умирам по Канада. Да јадам па ќе излезам во природа, топло ќе биде денес Чао
Сонував како сум правела сладолед со лаванда и карамелизирани ореви. Со години го мислам овој сладолед, комбинацијата на вкусови, белким летово ќе се направи конечно. Она кога ви е мило за некого, ама ќе се споредите со некого, иако нема споредба и не треба да има и ќе си направите сами себе глупав филм? Смотана, како што сама себе знам да се изнервирам никој друг не знае. Нов ден, нови мисли, белким помудри.
Ahhh скд.... После пауза ќе искористам ваква прекрасна ноќ да ги посетам моите омилени феминки и да видам што прават. Ок. Ќе поминам следниот месец.
Сфатив дека сите оние луѓе за коишто народот вика дека се ненормални, требало да се лечат или психички биле оболени, кога размислам поубаво, баш тие луѓе ги кажуваат најпаметните работи.