Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    801
    Хаха истото и кај мене. Напушти го разговорот и рајат си

На M&M, Sejfullai и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Заради такви манијачишта го затворив сандачето за пораки. (facepalm)

На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    801
    Пиши овде или лп како да направам и јас така

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Ќе одиш кај никот. Кликаш на Приватност. Ќе го најдеш полето Започнат разговор со мене и ќе ја одбереш опцијата Само членови кои ги следам. Имаш и опции за да си го затвориш профилот. На мене никој не ми го гледа профилот. Сите други опции ми се отштиклирани.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mari-8

mari-8 Нов член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    3
    Здраво, можеби тука е најсоодветно да го споделам проблемот.
    Денес сабајлево со мајка ми се упативме со итен упат од синоќа во државна болница во нефрологија итно да снима некои канали од бубрезите, најдовме каде треба да се обратиме беше заклучено после некое време чекање дојде една сестра пред да влеземе со апарат ни измери температура се беше во ред ни даде да пополниме лист со неколку прашања, како се чуствуваме, дали сме патувале, дали сме имале температура и ред други прашања со потпис и име и презиме, после тоа не упати кај докторот, влеговме внатре добар ден и првото на докторот што беше со покачен тон што барате вие сега овде ?? покажавме итниот упат објаснивме каква е ситуацијата по што докторот ни се обраќа а не знам јас тоа немаме ние таков апарат за снимање овде се реновира не можам да ви помогнам вратете се и тоа е тоа, зачудени од докторот како ич да не му е гајле и тука продолжи разговорот како е итна ситуацијата и треба да се направи таа снимка но сепак не сакаше ни да слушне и ни велеше ајде излезете дојдете за 2 месеца кога ке помине коронава, во мегу време влегува сестрата и му вели докторе го припремив апаратот за госпоѓата да започнете да ја снимате (значи има и работи тој апарат али нас не лаже !), во тој момент почна докторот да се дере ајде излегувајте нема да има никакво снимање ви реков дојдете си за 2 месеца а не сега ми доаѓате во коронава со итниов упат, не избрка од канцеларијата и си отиде некаде.
    Докторот се вика Никола млад дечко, јас ова недолично и не професионално понашање не го разбирам, таму немаше апсолутно никој никој зошто не би направил снимка немаме ни температура ни корона ни ништо, што е со здравството некој им забранува од горе или што се дешава??
    Дали некој знае каде може случајов да се пријави, како да се реагира во вакви моменти и дали може некој да помогне? Ова ги надминува сите граници.

На christinnn, Cherry blossom89 и MeowMeow им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Морам да признаам дека во последно време слабост ми се ташни :inlove:

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Пријавувај ги пораките кои се сексуално вознемирување.
    Кога се зачленив, не знаев дека може и пораки да се пријават.
    Научив после врвот на сите вознемирувања: Еден ми испрати дик пик.
    Кога ја видов, револтот 'го преточив' во тема, која подоцна заврши во канта, а и воедно научив дека пораките можеш да ги пријавиш.

Имав една идеја, дооолго време.
    Да ги собереме сите дик-пикс што ни ги праќаат манијачињата и јавно да ги објавиме онлајн, а можеме и уметничка поставка да направиме во галерија.
    Под име: Фрустрации

Не го затворив јас.
    Пошто има и луѓе кои ми пишуваат проблеми и ми бараат совет.
    Нема шанса да си скратам слобода, заради нечие безобразие.

Секој го пријавувам, а и воедно му објаснувам зошто ќе го пријавам.
    Сега се скроз изретчени..
    Дали еднаш на 2-3 месеци некој се дрзнува да ме тревожи.
    Секогаш нови членови, кои сеуште не знаат со кого си имаат работа. ]:)

На hermosa, Biljarkata, black-angel и 4 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Ќе помислат сега лажеш.
    Џабе ќе пријавуваш, ќе се жалиш. Ќе ти речат, вонредна е, што сакаш? Или што сте барале во болница? Знаеш, ко да во болница на снимања, инфузии, операции и све идеш оти онака ти прднало. Или ќе ти речат ај уште малку ќе се среди, чекај. И само уште толку ќе се нервираш.
    А што е со мајка ти всушност?

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    801
    Ти благодарам

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сонував сме бирале овошни дрвја за дворот наш суден, али сеуште недостапен. Мислев до канцеларија да поминам и се успав до 10. И не ми дојде лошо.

Месецот е 5ти откако се немаме видено. Од една страна ми иде на шала да речам ете, нешто за славење, од друга страна знам дека тоа е само начин да се поттисне колку е сурова реалноста. Да, може и далеку полошо да биде, ама тоа не значи дека ова е лесно. Знам дека на крај секако ќе вреди, само ако може тој крај да дојде побрзо. Не дека корунче полесно прави, да не кажам дури оправдување ни дава.

Замислувам дека ми стигнува тој фамозен мејл едно три пати на ден. Само уште да стигне.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.640
    Допаѓања:
    161.564
    Луѓе што ти прават работи од типот "те/ја/го тестирам" "да видам реакција".
    Кој/а си па ти бе бате да тестираш/гледаш реакции?!
    Себе се погледна прво?
    Мене ми личи дека ти треба да одиш прво да се тестираш на едно место, ако имаш 18+ години и правиш вакви работи во име на било што.
    Соочи се. Прашај. Конфронтирај.
    Некогаш реакцијата од другата страна е реакција на довербата која ја имаат во тебе која ти во истиот момент ја изневеруваш.

Уморна сум од глупости. Уморна.

На M&M, Angie1432, Amellie13 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Не ми е затворено за сите. Може да ми праќаат пораки само оние кои ги следам.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.083
    Допаѓања:
    174.004
    Сакам да кажам дека еднаш си реков да напрам паметната работа и кажав на мајка да ме закажи на забар оти досега не можев да одам. И та ми закажа прво оти нејзина докторка, второ оти плачам на телефон кога се работи за на забар. Мислев дека пододраснав стравот, ојдов два пати само благо расплачена ама ете си плачам пак многу пошто ме закажа дирек за утре, а не барем преку еден ден. Не можеше од нешто друго да се плашам, мораше од забар?

На Amellie13, crimson, Peperutce1115 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.849
    Допаѓања:
    33.905
    Пробајте друго време да отидете кога тој нема да е таму .
    Прашајте некоја сестра кога има друг доктор штом му го знаете името, за да не се погоди пак.
    Со среќа(fingers)

Некој суштества треба да си останат во пештерите, а не да глумат доктори(facepalm)Кај нас прво треба предмет култура да се воведи па после се друго:x

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

Ко спомна забар, морам да се надоврзам на тебе.

Јас мојата докторка (стоматолог) не ја менувам за ништо. Толку професионално работи жената и од што ја сакам , а навистина немам ништо за поправање, освен обична контрола на 6 месеци, на секои 2-3 години одам кај неа и ја терам да ми менува пломба, од белите пломби секогаш ми става и ги лепи со посебна машина што во превод значи , ко излезам од ординацијата одма можам да јадам, да гризам, не чекам ништо оти автоматки ми е средено.

Една од ретките каде со песна идам и со песна се враќам дома. (poolparty)

На hermosa и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.083
    Допаѓања:
    174.004
    Абе и јас мојата не ја менвав, ми се пензионира. ;(

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.727
    Допаѓања:
    129.038
    @theowndemon
    Сестро,пробај да го минимизираш стравот фокусирајќи се на мислата дека ќе ти биде подобро по посетата кај стоматологот.
    Пред да појдеш,помини неколку минути со твоите мачки.Мачешкото предење е најдобар лек. :lol:

На piksooki и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    И јас како тебе имав страв ама од медицински сестри оти кога и да одев да ми проверуваат крв во МК абе една да се најдеше да знае да ме боцка добро, одма ми помодрее местото, буквало ја осеќав иглата ко ќе ми ја зарине.

За разлика од Мк, тука е друга прича......целиот страв кој го имав како дете, ми се изгуби. Овие тука изгледа имаат лесна рака, не се осеќа ко ме боцкаат , што се вели камен од срце ми падна што повеќе не осеќам никаков страв ко идам на боцкање, вакцинирање.

Годинава во Јануари и Февруари примав вакцина, таа се става на 3 пати, па во Ноември пак треба да одам за третиот дел.

И погоди што ? Без страв ќе одам оти знам дека не боли, оти имаат лесна рака сестрите.

Пред да идеш кажи си у себе : мечка страв - мене не ми е страв :D. ( знам, не е за смеење :| )

Последна измена: 13 мај 2020
    На Purplelilac, Biljarkata, Cherry blossom89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    37.127
    Колку е тешко кога некој е глуп и мисли дека и ти си глуп па ти објаснува како глуп да си.
    Полесно е да си глуп односно нискоинтелигентен.

На Purplelilac, Herrera, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.