Еве ке ти кажам јас како маШко,со Вереницата сме поделени во обврските,правосмукувам,џогирам,чистам,готвам,мијам садеви,пазарам,бришам прашина.Бидејќи она е поголем дел во текот на денот на работа,нема мн време да се посвети околу овие работи,па јас уживам све да средувам.Преку викенд,е друга приказна,делиме све.Јас никогаш ЖЕНАТА нема да ја гледам како СЛУГИНКА,него како ДАМА,фала му на Бога Здрав и Жив сум,па можам и сум способен да средувам све.А на Жена треба да и се пружа Љубов,Нежност,Внимание. И едно запамти,кој како ке се постави така ке си тера,ако дозволиш да си Слугинка,така и ке те третира Мажот/Сопругот,ако во старт ги ограничиш работите ке биде друго.
Јас од моја “прекрасна“ (NOT) вујна имам добиено сличен коментар, цитирам: Уживај сега док можеш после у брак ке бидеш цел живот магарица. Среќа сум со јазик па и одговорив кој како ке си ја нареди Мое мислење кое нема да се смени е дека тие луѓе се крајно несреќни брак и веруваат дека тоа е кај секого така и дека тоа ке остане така. Едноставно се токсични луѓе, луѓе кои не сакаат ти да бидеш среќна туку ако се потрефиш со партнер кој нема да те цени е тек тогаш си ги оживнала Такви одбегнувам а ти советувам и ти истото да си го праиш.
Не верува во вирус, ама верува дека некоја страна на фејсбук дава бесплатно 100 тенди ако споделиш нивна слика.
Значи колку се злобни и лоши луѓево. Ти му црташ дека не го сакаш дека не ти се допаѓа ни во изглед ни во карактер а тој само као затоа што е заљубен во мене се дрзнува да ме повредува. Види човече лично да ме повредиш не можеш но да, можеш да ме изиритираш со твоите игри со кои ми го разрушуваш испланираното време со мојот дечко. Ако нема врска продолжи па и да ме правиш злобна затоа што искрено реков не без да те влечам за нос ама личностите како тебе изгледа треба да бидат влечени.
Пост број два Ти му велиш да стави маска а тој на тебе ти држи 10 минутно предавање за пред 50 години како тоа јас не сум била свесна дека луѓето умирале тогаш од болест. Дека ова не било ништо па и ми се смее во фаца. Јас навистина ќе полудам од простотата. Ѓубре
Пост број три Мразам што сум толку заљубенааа и загубенаа... ПМС моод он Ајде да гледаме филмче и да јадеме чоколадо затоа што со диета се почнува од утре
Да, таму. До душа секаде има попусти. Ако отидеш до Сатурн , имаат ставено на акција Macbook Pro 2017 лаптопот за 970 евра , а истиот ја држи оригиналната цена од 1400 евра, но поради тоа што е производство 2017 е намален. Буквално на сите страни намаление.
Абре ме удави ало остај ме да живеам. Сакам да дишам слободно. Никој ништо не те праша, што осеќаш потреба да замараш недолжен народ со твоите мудрости? Дај оди таму покажувај сила кај што треба, не на мене. Ѓавол бре ѓавол
Зборувајте за тоа колку надворешен изглед не е битен. Колку едно розево фустанче знае да упали. Колку е битно да изгледаш претставително. Во комбинација со памет, јеп, знае да те претстави. Впечатокот, особено првиот, е најбитен. И никако не може да излаже. Или ретко. Вложувањето во себе дава резултати. Најмногу на самодоверба. А таа врати отвара. Уште работата некој да ја бутне, оти кај нас, се оди со буткање.
Сите врски фаќат она ќе бутка. Фаќај си врскички Џулкаа. Оти без врски можееХ и да си приумрам А на Хатиџе и Бенџамин ич немаше да им се чуе ни за мене ни за тебе Така да , Не биди прва која ќе почне од себе да го менува светот. Причекај нека се собере народче за тоа менувањеТО. Ние при крајта ќе стигнеме. Нели звездите последни доаѓаат
И тие врските мора да се правите, ако ме сфаќаш. А за таму, не знам што да направам веќе. Наивно или не, ќе чекам. Таква сум, не можам да се натурам и да "барам" само. Знам, луѓето грабаат. Буквално. Јас чекам, знам заслужив. Всушност многу работи сум заслужила до сега, ама...
Од неопислива нервоза ги издвојувам моментите кога несакајќи сама ќе видам major spoiler за некоја серија.