Морам да прашам: што си во хороскоп? Да не си девица? Сдк ајде на добар пат сум, полека се редат коцките. Малку ми се изместуваат работите од едната страна ама и тоа ќе се реши. Едно по едно, ќе си дојде се на свое место
Јас,мајка ми,тетка ми и моите братучеди само кај вујко ми седевме по цел ден,а често и преспивавме.Самиот ни велеше дојдете и седете колку сакате.Не моравме да се најавуваме.Арно ти е,лошо ти е,ти треба помош...Дојди кога сакаш,па нека е и по полноќ.Мојата врата е отворена за тебе,за сите вас 24/7,велеше.И тој самиот доаѓаше во нашите домови за да нè однесе кај него. Него го нема веќе 2 години,ама сè уште боли тоа.Секогаш ќе боли. Кај други седам 2-3 саати,а цел ден само ако ми речат да седам оти долго не сме се виделе или за да решиме некој семеен проблем,или пак за подготовка на слава,роденден или помен.
Деновиве, како средношколец пред тест. И тест е, ама далеку сум од средношколец бе. Не ми се учи, не ми се мисли. Имам друго за пишување, имам и работа. Како по сите предмети испрашување и тестови, а јас си јурам ли си јурам низ градов. Ми се вози точак, ми се спие, ми се излегува, све нешто ми се прави., на ова време убавооооооооо Што хормони се, ало опрајте се, важни се работиве. Не ќе чекаме , да се откажи тестот, или господова работа со мољакање, да се откажи проект. Не и не! Меѓудругото глупи нервози, за нешто што би го споредила со на пример со нервирање за другарка у тоа време, или симпатија....баш пред тест. Сосема дисктракцирана. Како ќе се извадам ? Ќе ми пишат неоправдан!
Тотално те разбирам ке те разберат само тие што размислуваат длабоко и суштински, некогаш мислам дека роботите се послободни од луѓето и своеволни...
Некогаш не ми се верува колку ми е сменет животот (настрана карантинов и коронава). А пак верувам и без резерва, уживам.
Денес имам онлајн полагање, а подобро да беше физички. Стварно неможам да ги трпам комшиите како се дерат по нивните деца!
Цел ден се смеам ко неарна на сликиве од #ДомаСиЕДома Многу добра платформа. Освен што откриваме нови тотално незапознаени убавини во земјава, смеењето е и добро за здравјето. Таман две во едно.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158587175807292&id=536927291 У НЛБ изгледа критериум за вработување е шуплив и арогантен, со дужна почит на исклучоците. У главната девојчињата на благајна се посебна прича, а додека колешката од нивна лева страна на бироата, повеќе писка и превртува очи, отколку што умее некому да објасни.
Во главата хаос, но во срцето безгрижност. Со мислите сум некаде далеку. Се чувствувам како дете. Подобро е вака. Денеска грижите не допираат до мене
Ај да се најадам 2 тостови, пред утрешното затегнување на протезите. Да уживам малку во убавините на храната. И ќе гледам фудбал, конечно фудбал, рај за очи, празник за душа.