Ако не сакаш да ти реплицираат има СДК(без цитирање). Никој не ти даде совет само се надоврзам со твоето мислење.
И јас добив информации за типов денес од девојка на која апсолутно и верувам. Истото однесување буквално. Ја барал да се видат, ветувања за сликања без многу објаснување, покани за искачања и кафе, мешање на професионалното со приватното. Видела на твитер и ми пиша одма, ми потврди дека ова е вистина и дека ниту едно девојче не преувеличува. Да го направиме славен, џабе деактивирал и фејсбук и инстаграм. Тој што нема од што да се плаши нема зошто да деактивира нешто, освен ако не сака некој screenshot да направи од муабети со него. Еве ви го, повелете сосе слика. Ќе приложев и ss, девојчево се нафати да ми прати, ама штом тркна да побара, виде дека го избришал инстаграмот. По тоа што ми кажа класично подведување, среќа не се нафатила и го игнорирала, не сакам да помислам дали има некое девојче кое дозволило некако провокативно да ја слика. Неколку девојки се сега за сега, не може да лажат кога идентично ја раскажуваат ситуацијата со него. Сељачиште, УФ!
А јас мислев тоа што пишува без цитирање е без да пишуваш од некој друг како плагијат туку само она ти што ќе го напишеш тоа е. Не сум знаела дека е така.
Како поминуваат годините се повеќе си ги разбирам родителите, низ што минувале, а тогаш како дете не сум ги разбирала. Чудно е како се повеќе кога најмалку се надеваме наликуваме на нив и во лошото и во доброто однесување. Ама како и да е, еден од нив многу фали, ама мудростите и спомените се тука да потсетуваат на него.
Има денови како овој. Гледаш клипови уз музика, некаде по грчки острови, пиеш ладно макијато, читаш книга и гледаш лефтерни филмови како сексот и градот кога отидоа у Дубаи и се префрлаш на Стилинг Бјути, па на оној филмот у Тоскана. Балкон отворен до максимум, зајдисонце да влезе. Ќе го понудам сладолед.
Sta reci koju poruku poslati vejce ne znam, ce se obesam na vrvca od gotik cizmite so gi imam, zhimi se. Doagjame do situacija, kade prijatel negov se zapoznavame, mi vika so zakasnuvanje ti cestitam rodendenot, srekjen neka ti e itn. I tatko mi vika " eeeejj zaboraviv da ti cestitam rodendenot, srekjen neka ti e sine". (si velam vo um, cuti pokri se mene me zasrami pred covekov) Posle idi muabet, zosto ne go zapisa vo stranstvo, barem ti imas vrski (tatko mi skoro site gi ima zapisano vo Bugarija, ali za mene tesko), i vika... znajsh... zafaten so pomalio (inaku brat mi e autisticen,stvarno mu treba covek do nego itn, imam pisuvano i za nego, koga godina ipol jas mu bev kako roditel), epten go zapostaviv pogolemiov. (jas vo sebe vrijam, da ti ebam zivotot partalav)
И мојот сопруг не е вистински татко на ќерка ми,па и купува се и сешто и ја сака ко да е негова ќерка,ништо не менува тоа што не и е биолошки татко,она го нарекува тато.Престанете да си го ставате носот во секоја манџа и гледајте си за вас,не знаете на никого како и што му е во животот.Се срамам од вашата малограѓанштина.
Од сите места на светов некој да ми кажел дека ќе ја видам Антонија Гиговска на кафе на вакво невреме и нема да ја препознаам, туку кога фатија девојчињава да се сликаат со неа сфатив дека таа е навистина, немаше да поверувам. Ќе се наканам да излезам, ќе поплави, ќе се разгрми, јавни фаци ќе начекам друго што да очекувам додека се приберам назад?
Само да ги извадам протезите и ако се биде во ред, ја напуштам Мкд, ќе си заминам кај моите, би си нашла работа, овде ништо не ме задржува.
Вчера ми стаса нотификација на пост во кој имав пишано за врапчето што го најдовме. Ми умре за жал,го најдов така со отворена уста. Ден пред тоа си беше игриво,јадеше и пиеше. Како особа што брзо се приврзува за животни се изнаплакав и често ми недостасува,до сега ќе леташе. Судбина.