Овие што си ги сликаат бебињата, децата со шалови и бодиња со партиски обележја треба да се казнат. Не сфаќам што им е поентата демек ако му купиш на бебето што уште цица боди од ВМРО нешто ќе се смени или твоето его ќе биде на повисоко ниво? Ми нема поента тоа сликање.
Може за тебе нема, ама за друг има. Не ми е јасно зошто волку се секирате за туѓите животи, оставете ги луѓето да живеат како сакаат, немате право да им се мешате и да кажувате кој што да прави.
Сдк луѓето се полни со зло,огорченост,себичност и кажуваат другите што треба и како да прават со животот ,а незнаејќи со што се справува истиот.
Се сложувам со @нина122 дека стварно ми се гади од такви луѓе. А повеќе ми се гади од тие што ги тераат децата да гласаат за одредена партија. Детето не е кукла. Кога ќе созрее самото ќе си избере или немора воопшто да избира.
Се согласувам со членката скроз се користат бебињата за пропагадни цели. Еве типичен пример е твојата слика од добив подарок од татко ти.
Иди во СДК без цитирања. @buba4e89 Никој не ми наметнувал политичка определеност.Сама ја одбрав ВМРО-ДПМНЕ. Татко ми и едниот брат не се партиски обоени.Јас и другиот брат сме.Кога вака за време на кампања на улица некој од партијата ќе им даде нешто,тие на нас ни го даваат.Ни го почитуваат изборот.
И јас се сложувам со тоа дека ги користат за пропагандни цели, но нели е малку безвезе да коментираме за туѓиот избор и живот? Стварно мислам дека нема потреба од тоа, ако не и се допаѓа тоа на членката нека не ги следи тие објави, нека ги тргне од листа на пријатели.
Да се согласувам со тебе. Јас воопшто не гледам ниту ме занима. Ама ете има такви луѓе тоа не можеш да го промениш.
Кога кандидатот за претседател Г.С.Д беше предизборно во Детско село и делеше оброци на децата таму јас најостро се спротиставив на тоа и имав пост на твитер кој предизвика прилично бурни реакции што и беше поентата. Да се види дека децата се искористени за политички пропаганди и најостро тоа да се осуди што и се случи, твитерџиите ја "осудија" индиректно за тоа иако требаше и институциите да го направат тоа. Тие деца имаат многу добри услови за живот и државата секој месец за секое од тие деца одвојува 18000 денари сум била таму и знам. Тие деца беа искористени за политичка пропаганда бидејќи дотичната ниту еднаш после тоа не отиде да дели таму оброци. Исто и ова со децата кој се користат за политичка пропаганда строго сум против и мислам дека треба да има закон кој ќе го регулира и забрани мешањето на политика и деца во едно. https://www.biznisvesti.mk/mtsp-kan...ta-od-sos-detsko-selo-vo-predizborna-kampana/
Веќе кажаа погоре, ако не сакаат да бидат цитирани има посебна тема. Тука кој сака може да се надоврзе на постот.
СДК дека ми е жал за сите членови на форумов кои секојдневно се*ат за нешто. Буквално. Не постои ден а да не прочитам нешто негативно напишано од некои конкретни членови. Жал ми е што живеат еден живот исполнет со негативни ставови, мислења и желба за постојано потценување нечие размислување. Ако тука напаѓате се живо и диво, какви луѓе сте вие во реален живот? Зарем секој ден го почнувате со пиење негатива наместо кафе?
Тоа што човек го има внатре, се рефлектира и однадвор т. е. во однесувањето. Сакам да кажам, негативните чувства бараат начин да ,,излезат'' на површина, дури и на несоодветен начин...