Овие што делат флаери од партии не знаат друго ништо да прават. Само чекаат партијата да дојде на власт и да ги пикне на некое убаво работно место за коешто немаат никакво познавање, ниту пак образование. А некој со факултет ќе си седи без работа и на крајот ќе си замине од државава.
Више неам шо да кажам, нит па сакам да кажам нешо. Се спасив од ебанава полтронска вукојебина, уште од тука да се акнам. Не ми беше мило што се запознавме. Ајт сиктер.
Деновиве кај мене фати силно невреме и тоа два пати, едниот ден додека расчистував и санирав штети низ двор, дојдоа две девојки да ми го дадат "проектот Обнова", културно го зедов, и не им кажав ни збор, и баш во моментот почна да врне пак, и не им понудив да се засолнат, како па да не, тргнале да одат од врата до врата во време на пандемија и јас непознати ќе ги прибирам дома, море марш! Оукеј...имав малку грижа на совест, ѕирнав каде се, засолнати беа пред локалната продавница, си влегов дома, ја отворив обновата,и таму што да видам, прочитав ќе го укинувале повратот на ДДВ и слични куп мали срањца и обновата замина во ѓубре Не дека поверував оти се способни за нешто покул, ама овој пат нема да бирам едно од помалото зло оти поддеднакво исто зло се само ги жалам оние кутри душички кои очи си копаат еден со друг, и слепо им го постелаат со рози патот на клептоманиве диктаторски @bicycle
СДК положен и последниот воедно и најтежок предмет за оваа сесија и тоа со 10ка. Уште не ми се верува колку бргу помина прва година, ниту еден паднат испит, на што сум посебно горда, толку искуства собрани и пријателства склопени. Посакувам да не се случеше ова со ситуацијава, толку ми недостига сето тоа дружење, дискутирање со професори, нивните шеги, но и професионален однос, многу нови работи научени, кои ме потсетуваат дека го направив вистинскиот избор, и покрај одредени осуди во однос на факултетот. Моите најблиски ме подржуваат и тоа ми е најбитно. Љубовта кон тоа што го учам ме води, и не никогаш нема да се откажам.
Мене прва братучеда не ме покани на роденден кај нејзините деца и и кажала на мајката и ( на мајка ми, сестра) дека не ме канела бидејќи сум немала деца. Е ај. Не бе, не не бива ко народ, ви велам....
Јас па со никого од роднините не ни комуницирам ,освен со најблиска фамилија а тоа се само чичко ми и неговите две дечиња ,другите не ги ни сметам за роднини ниту пак за фамилија .
Исто, сега за август се спремам. Ова сесија ми беше најнеуспешна, али јбг тоа е, сега од септември ќе им се изнаебат на УСС!
Понекогаш, нема подобра терапија од разговор со добар пријател со кој се разбирате. Среќна сум и благодарна што имам привилегија да знам човек како него, од кој можи многу да се научи.
На сред распуст разбрав дека уствари ја сум немала "другарки" све било лажно.. Не дека не било лажно некогаш од секогаш е лажно сѐ кај мене. Ама ако.. Ахх бе животе ебеш ли нешто друго освен мене?!!
Абе додека чистев кујната, го отворив едниот шкаф и ивицата во мене, веднаш под окото, да бев поткрената на прсти, лом ќе бев. Ете имам малку оток и крв. Ама ок сум.
Здраво девојки, моментално учам макидонски јазик, и caкам да слушам повеќе македонски. Mоже да ми препорачате некоја youtube блогерка или некој блогер? Фала многу
Ситуацијава ме потсети на една моја случка пред неколку години, кога го стегав ластикот на едни тренерки, и не знам како, прстот право во око ми летна Ама право во око! Цела недела си носев крвава дамка внатре во окото. Не мисли на тоа, држи ги очите затворени кога можеш (одмарај повеќе)... битно се' e во ред
Ау, болно момент на невнимание или случајно. Си имала среќа што не било повеќе. Мене малку ме боли ама не е страшно. Гушки.