Од моето скромно дваесет годишно искуство со животот научив дека: „Не можеш да му помогнеш на оној кој не сака сам да си помогне".
Здравствуите Софија Зборуваш предобро македонски. Браво на трудот и желбата да го изучуваш. За жал имаме многу македонски јутјубери кои зборуваат правилно македонски и можат да ти послужат за едукација. Но, би ти го препорачал каналов кој ти ја нуди таа скриена убавина на Македонија, а притоа под видеата имаш и превод кој ќе ти овозможи полесно да го совладаш јазикот и откриеш некои убави скриени дестинации. На некои од нив дури има и руски превод, што ќе ти биде супер. Со среќа во учењето на македонскиот јазик.
Привет Софија , добредојде на форумот . Воопшто не се приметува дека не си од Македонија , одлично ти оди македонскиот јазик . Видеата кои ти ги предложи Били ќе ти бидат од корист за да го совладаш јазикот воедно и да научиш по нешто за Македонија . Се надевам дека ќе ти се допаѓа нашата држава , барем она што е прикажано во видеата , и ќе те натера да истражуваш и да откриеш повеќе убавини тука . Имај убава вечер .
Фала многу за пријатните зборови Многу ме бендиса Македонија и македонски луге. Се надевам, дека кога заврши пандемија можам да влезам во Македонија. Каква е ситуација со коронавирусот сега?
Мојата омилена утринска рутина за расонување: слушалки на уши (пуштени на така појако), пешачење 2-3 станици и пола литар кафе, кое го тегнам 2 часа.
Се уште расте бројот на заразени , за жал . Дај Боже што побрзо да се заврши ова зло , па да имаме слободно и неограничено движење повторно . Мило ми е што ти се допаѓа Македонија и луѓето тука , се надевам за скоро ќе можеш да ја посетиш и да прошеташ па и во живо да ги видиш сите тие места . Имај убав ден .
Луѓето не се среќни и ги жалиш. А има зашто не се среќни само не се трудат да се сменат за да можат да ги осетат благодетите на животот.
Сдк ја читам темата за диета и ми се слоши Браво за вас кои можете такви диети да издржите Јас еднаш јадам шо ке ми текне а повеќе грицкам нешто и пак сум онака слаба ,ама да јадам под саат и такви јадења ќе си умрам за јадење.
*ми излезе на инста Важи. Прати го дечко ти или брат ти или најблизок другар, небитно што не секој може оружје да ракува, а ти дома лади си ја. Утре ако избие војна пак нив прати ги онака со гордост за да умрат, а ти сити се на херојството нивно, небитно што никогаш веќе нема да ги видиш и гушнеш.
Што се случи со нашиот народ па луѓето станаа преполни со болна љубомора и омраза во душата? Зошто мораме нон стоп да плукаме клеветиме газиме и мразиме некој? Злобата и зависноста ви се како оган во градите се додека долевате повеќе никогаш нема да згаснат. Најлесно е да зборуваме лошо за нечиј успех кој ние недостижен за нечиј имот ,но зошто не ги засукаме ракавите и да работиме на себе? Сте се запрашале ли некогаш како некои луѓе ги заработуваат парите како се мачат,колку не преспани ноќи полни со солзи во очите имаат? Ме прашал ли некој мене како стигнувам на работа на 53 степени целзиусови? Какво ми е здравјето? НЕ сите прашуваат колкава ти е платата... Тажно е и мизерно ,Македонија ми недостига бескрајно но луѓето во неа не повеќе. Дојдете еднаш и видете како луѓето ги заработуваат парите а не само поганости да се збора. Дај ми сила Господе да продолжам бидејќи ментално на работ на лудило сум
Каква личност треба да си да си ги оговараш пријателите зад грб? Мене тоа воопшто не ми се свиѓа и премногу ми е незгодно кога некој ми збори за заеднички другар нешто... секој има мани никој не е совршен, сите правиме грешки но зошто тоа не можеш да му го кажеш во лице, од каде потребата тоа да се шири на сите други освен на него? претпоставувам дека и јас кога ке се свртам и за мене зборат исто...