Лошо е испрограмирана апликацијата тоа сакав да кажам и смешно ми е што цел ден ми стигаат известувања онака безврска..
Прав кошмар е кога мала семка толку добро ќе ти се заглави во заб, што партал ќе ги направиш непцата од 3 пати миење и ќе се испобоцкаш со чачкалици, ама пак ќе си стои.
Знам, немам моментално, а не знам ни каде точно е заглавена, ама ептен позади е. И еве на загриз ја осеќам
Цело време ми труба во глава, не ми плаќаат кирија (тетка ти и тетин ти), немаме пари ова она. Денеска кај од работа ми прекипи глата и веќе при крај сум со нервите, и не можам само да му велам то е да да, а се има можности и решение. Дедо ми е газда во строгиот центар, има магацини за издавање вкупно 11, од кои само 2ца му се зафатени, а другите магацини така му стојат, затоа што господинот му сметало додека пиел во двор, да му се шетаат луѓе со робата. Им велам имате можности и начин да заработувате пари, а не само да плачиме како се немало пари, како ако оставале роба тука, ќе му ја украле. На се им ставив капаче и пак си тераат по свое. Јас разбирам глуп и смотан човек, али овие се со тапија затоа што имаат место вредно БОГАТСТВО, а живеат сиромашно.
Во последно време луѓето се толку несреќни..па го посакуваат туѓото.. Не..нема да ве направи посреќни..
Многу по среќно се чувствуваме додека нештата се одвиваат како во нашите глави. Ниеден филм не може да го долови нештото како што тоа ќе го направи книгата. Ќе го направиш ти, со твојата замисла.
Повеќе од четири месеци не сум ти го видела лицето. Ми фалат нашите разговори. Колку и да се правам силна, кога паѓа мрак сите емоции ми излегуваат на површина. Ми фали твојата пријателска поддршка, насмевката што знаеше секогаш да ме смири, кафето што го пиевме заедно, сега без тебе нема ист вкус... Којзнае кога ќе те видам пак. Проклетство...
После којзнае колку време ја слушнав мајка ми како потпевнува... Зошто некои работи поради Х причини се поретки и од Халеевата комета?
Ми се повраќа кога ќе ги видам жени начукани у партиска реклама кај што го потат курот за некакви промени и правдини. Зад едно девојче од Јавна соба да застаневте, зад една жена од Гевгелија хаб, зад претепаното девојче од Штип. За правда ќе зборат дека ќе делат додека нивни сопартијци ги пуштија тепачите да потат луѓе за да искочат на гласање. Ретко си дозволувам да кажам нешто лошо против жена, ама МРШ.
Мислам, мислам, мислам, главата ми пукна веќе од истите мисли. И уште не знам, не ми е јасно и не можам да разберам зошто баш најблиските се против мене и мојата среќа... Да знаев барем каде сум згрешила...
Сдк кога веќе престанав да сакам нешто ,тоа тогаш се појавува ,а не кога ти си замислила и што сега ? Се задоцнето кај мене
Ја би го прчела од сабајле негде на плажа. Ја би на кафе - шема. Ја би работела лабава работа за солидна плата. Ех, кога би живеела ваков лабав живот....
Има правда за Пино, ама за другите што им бил уништен животот а нивниот убиец добил по неколку години затвор нема правда. Како за кого, поточно кој каков адвокат си земе што ги знае кои се цаките за полесна казна, али во секој случај браво за пресудата, се надевам мајка му на Пино ќе има некаков си спокој барем.
Нескафе на тераса, свежо ветренце, црцорење на птици и мирис на липата оддалечена неколку метри. За момент се осеќам како да ги нема проблемите.