Ме заинтересира темава и истражив. Повторно се работи за народно извитоперено толкување на нештата како резултат на незнаење или суеверие. Хиндуизмот во неговата чиста форма односно veda го цени секој човечки живот независно од полот и воопшто не предвидува sati. Од друга страна уште 1856 е донессн акт со кој на индиските вдовици им е допуштено премажување по нивни избор или Hindu Widows Remarriage act, 1856. И да за жал сеуште во некои делови се практикуваат детски бракови меѓу буквално дете и постар сопруг, а обичајов се применува врз жената без охлед на возраста. Имаше и интервјуа со овие жени. Буквално избркани од сопствените деца, ги сметаат за лоша среќа и никој не сака да ги вработи. Страшно. Некои обичаи се погубни а луѓето ги следат слепо. Ако има соодветна тема слободно нека се премести мислењево, би настанала интересна дискусија.
Сe наканив да искочам да си купам нешто, па ај ќе се нашминкам малку одамна се немам шминкано сум заборавила како е иии..long story short, утре ќе искочам.
Две вечери со ред нема да излезам и одма моите дома ќе почнат да зборват зошто седам дома, зошто вака, зошто така. Младоста да ми ја имале.. Абе луѓе, можи да си гледате мааалце ваша работа? Мразам некој да ми се меша во вакви банални работи, уште понервозна ме прат..
Само хитове, Антена 5. Мажи, ако трудна ви е жената и ве фаќа паника, или ...не знам што ви е проблемот, не бидете копилиња да вртите по зафатени бивши. Ок? Немате 20 години и најважното - дете чекате. И не, не кажувајте дека ќе го крстите по бившата - ретардирано и патетично, долно, мизерно. Заслужувате таква жешка шамарчина... да ви пукне ушно тапанче. Шо би рекла мајка ми - мајка тражиш да се јавуваш. И да ве сака некоја, да и сокапат јајниците од вашата неверност. Нагон на гадење. И да продолжам, само хитовеее!!!
Како што стареам, станувам алергична на лаги, дури и на оние белите. Тој што ме лажи, не ме почитува и крај. Конец.
Останав без зборови кога денес се најдов во друштво кај што требаше да се зборува за пијанство. На 30 години да прам муабет како во средно, требало да се пијанчиш секој викенд. ' Сега брат. Ништо. Порано, кога пиев камен се праев, се сеќаваш? Ама па ти, каков беше? Сам си замина или пијан те носеа дома? Сега на шо си? На две ракии? А? Јас ти кажувам едвај на едно пиво сум Некој фраерлук ли е ова? Цел, постигната во животот? И шо сега оти кажа дека си се пијанел? Мислам, ми нема поента ваков муабет... Останав без зборови..... Кај ни се муабетите за иднината? Кол ми олд фешнд...
https://timesofmalta.com/articles/view/hotel-takeover-six-new-covid-19-cases.807063 Супер. И додека ги открија се имаат рашетано којзнае каде.
Четврти знак на патот на моето патешествие. Очи во очи. Како се појави тука? Прв знак: Презиме Доказ на првиот знак: Име Втор: Чорапче Трет: времетраење Јас сум таа и треба да останам уникатна. Јас ги следам знаците кои ме водат на вистинскиот пат кога не можам воопшто да забележам во која насока се движам. Ти благодарам животе. Ми приреди изненадување. Ме фрли на дното ама останав доследна да ти верувам дека правиш нешто добро за мене. Чудо.
Ме прашуваат што се случило, зошто изгледам толку среќно, зошто така ми сјаат очите. Ништо посебно. Само сум вљубена
Како стареам,така се помалце работи ме интересираат,дали е до годините,или искуство си го прави своето незнам.Све што ми смета и нервира во моментот ставам игнор,и тука завршува све.Избришав многу луѓе од животот,а тек и има уште многу да бришам.
Сакам да кажам дека брзо ми бега вниманието во нормален ден ама се снаоѓам. Ко ќе цел живот си изветреан се навикнуваш да работиш и со то во твоја корист некако. Во последно многу побрзо ми бега. Јбг.