Јас на бербер, кога ќе се видам во огледалото: "Супер е, одлично. Фала ви многу. Ептен ми се допаѓа." Во себе:
Сум приметила кога некоја на фориумов се чувствува лошо, уште 10 души ќе се надоврзат на моабетот. Како да сме душевно поврзани јас си викам.
Небитно многу ама сакам да го споделам.. Онака рандом бев до Велес и тоа не во центар, туку споредни улички онака на поминување и мислам... стварно го мислам дека градот ги има најубавите девојчиња и жени!!!
Сакам да се возиме, јас и ти, сами, да пуштиме музика до даска и да пееме како по филмовите. Ама јбг, вкусот за музика ни е многу различен. А јас слушам скоро се, ама ти само турбофолк. Една заедничка работа немаме.
Пола литро вино испив и ме боли и глава и кичма. Ако на 18 вака ми е, како ќе бидам the cool vodka aunt на 40? После ќе си купам бурек. И више немам апсолутно никакви очекувања од животот. Шо сака нека биде више. Негде слушнав when you’re expecting, you’re not allowing, па така нека биде. Ќе си бидам ко река од сеа. Веќе сум, уствари.
Од утре сум на одмор Конечно сама со себе малку да ги отворам интровертските порти. Плажа,лето,море Важна се правам,ми се може
Јао брате... колку го сакам! Сакам страстни луѓе. Се прават така... љубат така, работат така, немаат само површни идеи, имаат само занес и желба за креација, имаат идеи, имаат соништа. До година ако се одржи битен настан, ќе зборува човечево мое најмило, на истата сцена на која зборувал неговиот модерен идол. Се подмочав од радости, стигна мејлот што се чекаше. Човек идеја, ете тоа е. Без драма, без помпа, без грандиозност, не знае да зборува за себе, ама затоа па ме има мене хехенце. Љубов у време на корона и животни определби. Искчекуваме... Го гледам како сонува со отворени очи, ми раскажува, опишува... Помалку или повеќе, сите сме се дрзнале некогаш да кажеме збор два за некого, тој никогаш, никој пат за никого... и секој пат прави да мислам дека е најдобриот човек на светот. Без тронка лутина во себе. Како?! Го прашувам како? Па не размислувам за утре и вчера, се оставам сега и тука. И ај?! Оние отишле на Тибет да го сфатат животот, он без тронка таква насока, раскрстил со себе и луѓето. Бескрајно топло, мирно море... кога ќе пораснам сакам да сум како него. Јас сум уште мала, со од време на време со емоции на 5 годишно дете, а некогаш и со тежина на 90 годишен старец.
Гледам Ина го споделила видеото со случката во бараката 16. Боже мили каква некултура. Важно се издра,се истресе и уште на тоа се осмелува извини да бара. Срце, јас ќе те плукнев.
Сакам да има опција да можеш да замрзнеш некоја случка,и да ја сместиш некаде длабоко во себе и кога ќе посакаш да можеш да влезеш во неа да се присетиш и да ги осетиш истите чувства од тој момент... Сакам понекогаш времето да застане многу брзо лета
Одејќи накај Водно седнав пред полициската станица да видам што има на фб, и да си наполнам вода, но таму имаше еден дечко на кој му се насмеав од кога он ми кажа "Здраво", бидејќи на Водно тоа е нормално. Секој на секого кажува Здраво како спортски поздрав. За назат кога се вратив беше на скоро па на истото место т.е малку подоле и ми кажа, зарем толку брзо отиде и се врати? Јас го погледнав и само што сакав да кажам нешто он во истиот момент рече "Oh I get it, do you speak English?" И пак само што сакав да кажам нешто другар му му вика остави го девојчето гледаш дека не разбира ни англиски. Уште се смеам......
Сакам да кажам и потинцирам дека не е расистички, напротив за пофалба ми се црнциве или стрижени кусо или се избричени, можеби поради нивната афрофризура ама 80% од нив се со години узазад со такви фризеви, а овие другиве кромид фризура, гелови вака онака, ваму пострижено, овака пострижено дури на нерви ми идат со фризевите ..
синоќа видов Еже и многу ми падна жал...кај оди сирото бара храна бара сигурно место...кај ке најде од ова коливе и патиштава... толку е уништена природата офф леле... многу ја жалам природата, луѓето не се освестуваат и не и не...додека еден ден ке снема се тогаш ке се чудат и ке жалат за се ама ке биде многу касно...
Само што гледав видео од 18 годишно девојче кое избега од Саудиска Арабија. Очите ми се насолзија кога раскажуваше како ја третира нејзиното семејство. Дури и мајка ѝ ја тепала заедно со брат ѝ и татко ѝ. Мајка ѝ треба да и биде најголема поддршка, и таа поминува низ истото. Се измачи девојчето да избега и шансите да ја вратат дома беа големи, дури беше спремна да се самоубие, но за среќа се спаси и избега далеку од тоа токсично семејство и средина. Исто така раскажуваше дека жените таму ништо не смеат да прават без дозвола од маж, не смееле ниту до маркет да отидат без дозвола (веројатно знаете сите за guardianship системот таму). Буквално мажите им го диктираат животот на жените (може да е татко ти, сопругот, па дури и син ти). Мажите одлучуваат за нивното образование, работа, како ќе се облекуваат, а најчесто ги форсираат да носат никаб, ги мажат со сила со човек кој што таткото го одбрал, дури и ако сакаш да се разведеш или ти е потребна лекарска помош, мора да биде со дозвола од маж. Дури и мислат дека ваквиот пристап е нормален. Не сум сигурна за ова, но ако маж ти нанесе тешки повреди или во краен случај, те убие, ќе си продолжи да шета слободно таму, бидејќи нели тој е маж, така треба Болни умови Сдк, жално е што вака се третирани жените. Особено во Саудиска Арабија е така ненормално, но и во останатите арапски држави жените се безгласни букви. Зошто ги третираат жените како да се луѓе без чувства, робинки, на улица најдени? Зошто ги сметаат за лабилни, неспособни? Зошто мора да се водат по туѓи наредби и да исполнуваат туѓи желби, дури и ако не сакаат? Не смеат ниту да се спротивстават. Жално е како се омаловажувани само затоа што се жени. Ретко избувнувам, но откако го видов ова ми доаѓа да ги задавам тие монструми
Сдк - за џабе ме читаш и ми се обраќаш со "dear". Toa што е кажано, кажано е. И тоа некој друг што го кажа, ми го мати мозокот зашто е сосем спротивно од твоето. Вистината е, што би рекол god knows who, некаде помеѓу.
А уште пожално е што ниеден мејнстрим медиум не смее да писне за ова. Аххх чуда прави тој петро долар