Со колегиве од работа ( со едниот не се мирисам ) бевме на курс за прва помош. Таму ни дадоа на лист хартија да напишеме што работиме и како безбедноста ја дефинираме како прва точка. Едниот не знае англиски добро и не знае да пишува, другиот знае англиски а не знае да пишува, третиот ( јас ) се знае и почнав да пишувам јас што мислам дека е важно и битно. Таман завршив инструкторката ми дава уште 5 мин да си го дополнам листот ( будалиот запишува, паметниот памти ) и му го давам на колегата и му викам презентирај го ти. Тој ми вика шанса нема. Викам јас нема шанси, мора малку и вие труд да вложите што сте научиле. Другиот со кој не се мирисам ко ми се испули ко да сум го фатила за врат. Е јас за тројца не се трудам. Доаѓаме на ред за презентација,колегава презентира и дојде до делот за пијани луѓе. Инструкторкава го прашува што правите кога ќе видите пијан човек дојден на работа и колегава ни две ни три па ништо не го пуштаме вика Се убацувам јас и викам ако е во состојба да не може да се движи и се онесвести, прво ќе проверам дали диши и потоа ќе повикам брза помош. И инструкторкава се врти кон колегиве и им вика Ете тоа е тоа што треба да го направите. Излегуваме надвор по некое време на пауза и колегава ми се пушти треба тимски, не така се убацуваш, не знам што. Јас си преќутев и по некое време колегава што не се мирисам збори индиректно демек некој што не е соодветен за тука се знаел, а јас си зборам во 21 век да не знаеш да пишуваш на англиски на 40 години е срамота. Кај помагаш, кај уште и се лути.
Утре сум на контрола за протезите. Што значи дека треба денес треба да си купам течна храна за следните три дена. Отидов да се дотерам.
Сакам да кажам само баба ко ќе ме праша дал имам некој друг и му речам: "шуќемие" се смеј и ми прај "и ти во право си".
Не си будала супата е најдоброто рехидратационо средство од храната. Ем е лесна ем те рехидрира. Посебно после напорен и активен ден.
Дистанца од луѓето кои ти ја цицат енергијата, те полнат со негатива. Кога знаеш што се случува, не седи на места полни со отров, се труеш и ти самиот. Тргни се, светот нема да го сменеш ти. Стоењето настрана и не е толку лошо. Барем мирен си и неотровен.
Замисли 40 и кусур годишен се натпреварува со помлада. Пред некое време на работа ми се пушти да се расправа и кажа многу тешки зборови, од тогаш нит му зборам, ниту го гледам, буквално ко да не постои и овие денови само индиректно збореше Нема друга работа со тоа се занимава
СДΚ имам пρеκумеρна тежина па, пρинудена сум често да вежбам. Малκу е. И со диетите и фитнесот ќе тρеба уште поголема упоρност и посвета. Пρед неκој ден возејќи со велосипедот низ оκолните села, онаκа занесена, видов една личност што ја знам од многу одамна. И κажав здρаво и таа мене ме пρепозна. Пρолепшана. Боледува од дијабетес.
Во многу наврати ми фали форумов и енергијата на луѓето што ги читав и мило ми е што доста се уште активни, па еве чат-пат отварам за да видам што се случува. Само ете, не се пронаоѓам уште во бременост и доење, ни во 40ка, нит турски серии и музика... Малку може треба да размислите за ребрендирање во Фемински Домаќински Муабети ор самтинг. Него, наминав пошто муабетот ми беше: ако забелешката за избришано мислење ви е, цитирам „Причина: Оф топик. За граматика во друга тема.“, логично е мислењата да се префрлат во соодветната тема, не одма бришанката. Нешто што е милион пати повторувано. Ама добро, ете бар некои работи никогаш не се мењаат. Слободно бришете и ова.
Многу ми е смешно кога луѓето се расфрлаат наоколу со зборот „хејтер“ или „непријател“, посебно помладата генерација. Никој не ве „хејта“ ниту пак сака да ви наштети доколку ви даде некаква критика, или пак има различно мислење од вас. Можеби и не му се допаѓа какви сте, каков живот живеете и какви одлуки правите. Тоа е нивното мислење за вас, а од вас зависи како ќе го сфатите. Секогаш е полесно да кажете дека некој ве мрази и да си правите нереални сценарија во глава дека сакаат да ви наштетат, отколку само да прифатите критика и да научите дека секој има различни мислења.
Ги клавам наочарите со диоптер. Разгледувам наоколу и си мислам: Wooooow колку прејасно гледам и колку е поубо вака. Исќефосана ги носам цел Божји ден. После то уредно си ги прибирам и не му се опулувам со месеци. Кој можи да ми го фати крајот и мене .
Сакам да кажам дека од супермоќи сакам да можев да читам мисли по цена да немам никој близок зошто ќе знаев шо мисли за мене, башка кој сака некој да му влегва во приватност? Не за друго, некој ми изгази мачето и сакам да дознам кој е да му дупнам гумите. Којзнај со таква супермоќ можи ќе станам како блек худ и ќе убивам грешници. A girl can dream.
Многу сум лајно станата за луѓе што немаат уште осет за personal space. Значи 2020 ја преполовивме уште не се научија што значи дистанца и што значи почитување на растојание. И да нема корона не му диши на некој уз врат на 40 степени, АМАН. Влегувам во аптека и зад мене застанува еден "господин" кој апла се гледаше дека е некој нафуран малокурест сељак кој мора да заврши работа пошто ај ме чекаат. У реду е копито, сите имаме обврски. Ми се споија жици и од инат на аптекарката и викам дај и еден парацетамол, нешто температура имам, плус медицинско лице сум и работам со заболени од корона (врска нема). Да видите како смени одма боја на лик и како нагло се повлече назад неколку метри. Одма ја намести маската како што треба, значи знаел дека треба устата и носот да го покрива, а не под брада. Значи можело, значи не е со ментална попреченост да не знае како треба да си се заштити. Кур ги боли за туѓо здравје дека шетаат и распрскуваат капки насекаде, ама кога е лично за себеси одма знаат како треба. Епа не бидете ко сељаков, кога имате контакт со друг човек или сте во затворена просторија носете правилно маски. А ова копито што денес сакав да го убијам се надевам дека ќе има грд ден, онака од срце се надевам дека ќе си ја чукне тоа тиквата што ја носи на раменици и ќе почне да пази на здравјето и на другите. Мрш.
@KateKane не знам зошто се чудиш, вакви ги има со лопата да ги ринеш. Кога велам стока од народ знаеме да сме, никој не верува. Сдк убаво е кога ќе добиеш комплимент за изгледот од машко. Уште поубаво е ако е од женско, знаеш дека е искрено.
Ми текна дека до пред некое време на темава се водеа расправии зошто одредени членови не сакаа да бидат цитирани. *не знам зошто буквите изгледаат како да вибрираат
Сега веќе ништо не е исто. Немам намера да допуштам сенки од минатото во секојдневието. Среќна сум со она што го имам сега... другото е неважно.