Извинете што ќе ви се убацам во муабет но сметам дека таквиот менталитет кај нас нема да умре се додека не почнеме да работиме на себе околу тоа. Доколку прекинеме со коментарите од типот “Види ја како се облекла, види ја како се нашминкала, леле комшикава роди дете на 20 години, овој клошар 35 години уште не си најде жена“ поединечно тогаш мислам дека ние би се чувствувале послободни и би правеле што сакаме без страв дека ќе не озборуваат комшиите или луѓето по улица. Со самото тоа што ги озборуваме другите за најобичните работи и не си го гледаме својот пат, на еден начин создаваме страв кај себеси кој ни вели „Не го прави тоа, ќе те озборуваат“. Така да, сметам дека овој менталитет не може да се тргне се додека не почнеме да се ослободуваме од него поединечно со што најпрво ќе работиме на себе. Секако, ништо не се случува преку ноќ. Да додадам дека ова не се важи за општествените и стигматизирани проблеми. Тогаш, не сметам дека треба да молчиме. Баш тогаш треба да се обединиме како општество а и да не чекаме некој друг да зборува за проблем кој повредува некого и е најчесто игнориран, па тогаш и ние да почнеме да зборуваме за тоа.
Веќе е друг муабет во себе Човек да си оформува мислење.а друго е да се јаде што не треба по секој што ке го сретнеш во животот,не зборам за тебе,него зборам општо какво е Македончето,се му смета,све е он знае,и секогаш е најпаметен.
Види во случајов зборуваме за огорченост од потреба 30 годишни мажи да намамуваат и ловат тинејџерки. Значи конкретно за тој дел се однесува. И сосем на место е и во ред е да се изрази револт, осудување на такво предаторско однесување. Иако паричката има две страни како и примерите и јас спомнав за пример каде своеволно девојкава иако не малолетна носи таква одлука за брак и создавање фамилија со повозрасен, дури и од странство, буквално анонимус. Нејзин избор и нејзин живот. Дека е до Македончето да се критикува се и сешто, грешиш, секаде се критикува. Како луѓе послесно мозоците ни лепат негативна мисла и таа потешко се искоренува, брише и надоградува со позитивен мајндсет. Не е невозможно, ама како што ти пишав и првично треба многу мир во себе, љубов и верба.
30 јули е Меѓународен ден на пријателството Пронаоѓањето вистински пријатели е исто како животот да ни подарил среќна ѕвезда Чувајте ги и сакајте ги! Спојлер: . Ве сакам и почитувам мои бесценети реликти Можеме повеќе од 20+...
Не можете да го најдете патот назад кон личноста што сте ја повредувале и игнорирале толку долго време. Секому му доаѓа времето за да се разбуди од лошиот сон. Да се освести, навистина да почне да живее. Касно е за извини. Простувам, но продолжувам напред.
Кога се доселив во зградава, во блокот околни згради и во мојата беше штама, creepy дури, ама по некое време почнаа бебешки плач и гугање да се слуша Пополека бебињата пораснаа, стаса време да ги направат првите чекорчиња во дворчето пред зграда, падни, стани, насмеј се, поплачи си. И еве вечерва дојде време да ги слушам мајките како ги повикуваат по име, а прајслес е кога се истоваривме и носиме куфери, а тие трчкаат по нас и на мајка им велат мамо, мамо на кој кат живеат чичкото и тетката, а мама им вели деца тргнете се да поминат, а тие велат а не одиме да видиме на кој кат ќе покаже лифтот. Чиста детска мисла, дечиња во игра полни со живот и радост. Еден ден и јас ќе трчкам и викам по неколку такви, мали, слатки човечиња, деца на денешницата, луѓе на иднината.
Зошто си легнуваш доцна, зошто не си воспоставиш темпо со здраво спиење од кај полноќ? Океј, навистина супер би било порано да си легнувам. Ај ќе се пробам. 00:30 Стварно ми доаѓа сон. Еј си викам таман, конечно да си спијам порано. 02:07 Будење од топло. Ех еден базен во двор да имаше.. Неврмајнд, пиење вода, освежување и пак легнување. 03:16 Уште вртење и чекање некако волшебно да се излади цела соба. Тука некаде заспивање. 05:21 Се слуша cat fight некаде во маало. Уште е сто степени и уште и в сон ми е топло. И толку од спиењето. И после лето било убаво. Thanks, but no thanks. Есен златна само.
Егзекли. Затоа и не не сакаат. Примери имам еден куп ама поубаво е да осетиш на своја кожа за да бегаш од својот сограѓанин.
Вчера како ми ги стегнаа протезите, се осеќам ко некој да ми го стегнал од позади сув, без претходна предигра.
Чекам автобус и еден тип си џогираше, а на автобуската имаше пензионери па почнаа да го оговараат, буквално го направија ај да не кажам што!