Жалам што сум правилно воспитана. Знајш шо напраја оние невоспитаните?? Си заминаа од мк, или станаа тука кариеристи на мои години, си уживаат и си шеткаат ваму таму, налицкани, дотерани, навежбани, стросани. Требаше да тропнам со нога пред сите и да им речам дома бек оф, мој живот, мои правила! А не да наведнувам грб и да се покорувам, мора ова мора она. Мора жими....И на крајот, кој страда?? Јас. На кој не му е убав животот - мене! Ќе живеам со жалење дека можеше убав живот да имам, ама немам....
Го изгледав 50 нијанси, денес ќе ги гледам вториот и третиот дел Досега правев хамбургери, пржев, печев, нема врска што надвор е 40 степени. И вчера готвев, шо ти прави седење дома, главен готвач сум станала на пеколов Ова со пуштање мозок на пасење, во лер, е убава работа И помалку гуглање оф корс
Реалност е или илузија? Сон или јаве? Животот е убав, толку е убав што се плашам да не се разбудам во секој момент...
2020 година од раѓањето на Џизс. Најубаво годинава да се направи рестарт, сите да ја заборавиме и магично од 2019 да рипнеме на 2021. Фала лепо.
Сакам да кажам дека денес в пазар се загинав. Не е тајна дека пазарот кај нас ми е лавиринт, мислам цел, не само кај зеленчукот/ овошјето. На забар знам да стигнам само по еден пат шо го имам запамтено, и знам да си бегам од друга страна, ама не назад по истиот пат. И преѓе ќе ме носеше татко ми со колата да не одам по жешкото и ме остај „во близина“ ама ми идеше од страната кај шо бегам, а не кај шо одам. И се збунав, ме фати паника. Место десно, ојдов лево. Влегов во дел од пазарот шо не го знам. Ме фати поќе паника. И после заминав до мостот од кај шо знам да одам, и од кај шо знам одев и на крај пак истиот пат го напрајв. Џабе со кола. #ТежокЕЖивототКоЌеСиГлуп
Не во смисла невоспитани односно вулгарни, тука е повеќе во контекст да не гледаат како ги остваруваат своите цели, без оглед на средствата - лажење, мамење, пикање по партии за да влезат во некоја поситна категорија на мафија и тн.
Возете полека и внимателно... Ни Преспанско езеро ни Охридско нема да избегаат ТРАГЕДИЈА ВО РЕСЕН: Предмалку загина жена во страотна несреќа, повредените, меѓу кои има и дете,со болнички се носат во битолската болница
Само си завидна што они успеале а ти не , си се снашле не е битно на кој начин ама ете си се снашле и не се сите на 30 години со успешни кариери преку врски или со книшка или не знам ти што. Од државава тие што си отишле не отишле од убаво , без разлика зошто и да отишле до се снашле.
А најстрашното е што не треба само едниот да пази .. може и некој што толку пази да го зачукаат и да заврши кобно . Многу ми е жал кога ќе прочитам за вакви сообраќајки а за тие со мотори искрено не ми е жал сум ги гледала по автопат накај Охрид како возат.
Има голема фрекфенција овој период кон Охрид и Сливница... мора внимателно возење. Еве 40 годишна жена си го загуби животот а 10 годишно девојче е тешко повредено и префрлено во Скопје, исто така уште двајца мажи... Трагедија. https://sitel.com.mk/vo-soobrakjajk...zhena-teshko-povredeno-e-10-godishno-devojche