Тој што ми го отру мачорот бел ден да не види, да фати 300 болештини и од кревет да не може да стане со години, да се мачи со години и тек тогаш да може да цркне. Ѓубриња бездушни. Да можам со голи раце би ви ги откопала очите проклети.
Така и ќе испадне на крајот. Како што мачето барало спас и умрело така и тој. Дури и полошо. Пошто нели се се враќа дупло во жквотот.
Да се задоволам со трошки или целосно да се откажам? Изгледа ќе го изберам второто и ќе ги го зачувам барем она парче гордост што ми остана. Касно е да се враќаш, успеав да се справам и без тебе.
Погнасно нешто од маж што оговара други како е "галантен" у кафана и троши "јас на пример, узо, грчка салата, со некое мезе, после пак салата, со риба и плодови, па пиво по пиво, а они шо пиеш ти пиво, епа јас сок, ти 2 евра, јас 3 евра, и една грчка ја мезат и со главно јадење", а како некои шо оделе со него у кафана се цефчеле и штеделе... Бате, што не ги частиш ако имаш? Какви луѓе...
Јас пред некоја година во Сити мол ескалаторите не можев да ги најдам за да се симнам и да си појдам дома.
Томе Саздов, пеш од Скопје до Крушево во чест на Илинденците и вистинските Македонци. Во здраво тело и здрав дух. Секоја чест на човекот.
Мислам дека само Балканец може ваков тип на прост муабет да направи. Па и да имам пари не на секој од нас highlight во животот ни е да се покаже во кафана. Мене па ептен глупо ми е тоа порачување на еден куп храна и фрлање...подобро да остави поголем бакшиш на келнерот ако нема попаметна идеја и толку сака да ги остави парите во кафана.
Жити диетава, жити здравата исхрана, жити све, ќе ги јадам. Денов убав ми е. Моите до мене. Сите на куп.
Во темата со дневни извештаи за корона кога ќе видите дека починал некој млад ви е жал, изразувате сочуство, ве фаќа паника. Во темата за образование за време на пандемија сакате децата да ги пуштите на школо, додека истиот тој вирус сеуште се шири и не дај боже е смртоносен не само за стари туку и за млади. Стварно не сфаќам.
Се преежив. Не сакам да помислам низ што поминала девојката и нејзините најблиски. А и тоа што излегле позитивни примероци од површина, страшно би било за школите и факултетите плус земајќи во предвид дека гооолем дел од ученици и студенти патуваат со автобус а некогаш менуваат и два. Едит: https://www.facebook.com/goce.burzevski/videos/10221580881338654/ Џабе се сите коментари веќе.