Ќе му оцрнела животот на мањакот ... После спомнува 14 годишни ... Леле гадно ... Леле со кој делам воздух ...
Ако сака некој/ја и гол/а ќе шета, ти немаш никакво право да го/ја силуваш. Нема никакво оправдување за силување.
ОБЈАВУВАЈТЕ ГИ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ не им правете услуга нивното мислење да остане анонимно. Не заслужиле. Плус на јавна објава е, тие го ставиле јавно, вие ќе им чувате приватност. Не бидете амеби јбг...
Не им било за верување како била силувана во хотелска соба... Што мислела штом отишла таму... Ужас, одвратно.Не ни знам што да кажам за тоа колку се неразвиени луѓево во мозокот. Единствено што посакувам е нивните деца да не го попримат истиот одвратен начин на размислување.
Ам шо?! Да беше тоа на фемина пишано, ќе ти извадеа аргумент - секој има право на свое мислење и верување. Страшно. Овој со коментариве има исто гласачко право како и сите нас. А такви ко него се многу. Демократијата од тие причини е најголемото зло и најголемото добро што се случило. Не можам поинаку да мислам дека секој со вакво мислење е потенцијален силувач. Како 27 годишна може да биде силувана... втф?! Имаше 80 годишни баби силувани. Не можам со глупоќава.
Имавме баш пред неколку дена на форумов дискусија на темава силување. Горе-долу истиве муабети се вртеа у смисла си го бараат девојкиве. И да знаеш дека ова мислење го делат и некои од нашиве членки иако се ете "жени, мајки, кралици". До менталитетот ќе да е.
Сдк не можам да поднесам да седам со луѓе на маса со кои треба постојано да пазам што зборам за да не се “навредат” и немаат смисла за хумор
Цел гρад е поплавен, не можев да си κупам неκои ρаботи сабајлево но, затоа можам да седам дома и да си слушам музиκа...
Во “нашава земја“ протестираат луѓе што најмалку плаќаат струја и сметки, а во Охрид и по кафичи го прчат тие што утре ќе им ја плаќаат сметката на првите.
Зошто многу нешта доаѓаат дури откако ќе престанеме да ги посакуваме? Дали е иронија на судбината, сплет на околности...? Сега ми е сеедно, сосема сеедно.
Си го програмирав мозокот како порано. Симпатијава работел со цвеќе претходно, не знам што точно ама за момент влегов во филмот на Росалинда. Колку ли е само нежен.
Живеам во место со исклучително прости и неодговорни луѓе. Место каде што медицински персонал работат без маски и ракавици, мајките ги праќаат децата со температура и симптоми на корона на курсеви и каде што луѓе со температура си шетаат без да се запрашаат дали можеби се заразени со вирусот и дали го шират истиот. А најголемиот врв на се е дека луѓе што имале контакт со заразени не седат во самоизолација, туку безгрижно излегуваат и се групираат со други. Колку само треба да бидеш себичен, неодговорен и несовесен за да ги правиш тие постапки. Се срамам и премногу сум изреволтирана од тоа што го гледам и слушам, од постапките на луѓето. Короната кога тогаш ќе помине, ама простотијата на луѓето засекогаш ќе остане.
Во Швајцарија се сончаме покрај река до центарот. Доаѓаат сами девојки или мајка со дете и се соблакаат голи па облакаат купачи. Или една мајка ги соблече купачите и облече фустанче без гаќи и прслуци. А ја се сончам со шорцеви. Јас сум затуцана, а не тие. Ама овде никој нема да рече дека сами си го бараат. Едноставно на никој не му е гајле за никого. Секој има свој живот. Ај соблечи се гола во Скопје центар до Вардар. Сите ќе извадат телефони да те сликаат/ снимаат и ќе бидеш луда или курва.
Невољите и с***ата во животот се пролазни. Дури и она безволно будење, без желба за нови победи е минливо.Секогаш не чека нешто убаво и не треба да е многу големо, можеш сам да си го пролепшаш животот. Додека уживаш во својот мир, семејство, пријатели, врска. Ако нешто не те задоволува, секогаш можеш да го промениш. Удоволи си и ослободи си ја главата од се' друго, оти другото е лук и вода. Важно е да не е тажно, туку да е весело.
На најубавиот ден и празник те родив тебе сине мој, 4 години ми го разубавуваш секој ден Те сакам многу, најмногу Среќен ти роденден
Толку ми е смачено од туѓата неодговорност.. не знаете колку многу. До степен што ми иде да земам да им кивам и кашлам во фаца на секој еден неписмен. Во центар на град си, знаеш дека има раздвиженост, знаеш дека има поголема концентрација на луѓе и пак си толку прост што маската или воопшто ја немаш или ја носиш на несоодветно место. Еден, значи ЕДЕН не видов да ја носеше ко што треба. Ја ставил првиот под нос, другиот на брада, третиот под брада, четвртиот на едно уво, петтиот ја пипка и мести на секоја секунда, шестиот ја носи на рака ко моден додаток, седмиот воопшто ја нема. Јас ко будала ќе се тргам од секој од нив, зашто господинот или госпоѓата нема грам мозок во глава. Уште на чело или тил не видов некој да ја носи, па да го сликам и направам популарен. И викате деца ќе носеле маски?! Добра шала, чиј пример само да земат? Од чичкото што ја вади кога сака да каже нешто, од мама што ја носи под нос или од тато што ја носи на рака? Влажни марамчиња, дезифициенти, палома или било што друго за хигиена/дезинфекција се скроз друг универзум. Непостоечка свесност и изгубени луѓенца. Тажно државиче.