Она кога чоекот што си го сакал, поштувал и гордеел шо ти бил присутен у животот, решава (не)свесно да си го сјебе животот. И тоа иде под муабетот - избор, шо има да му се мешаме у живот. А он... јаде печурки, шири веганизам, и не мие коса веќе, заеба топ кариера, велам кариера шо не може секој просечен од нас ни да ја сонува. Што ти прави избор на погрешен партнер кој ќе те внесе и убеди во неговата лудост. И, не, нема врска со здрав личен развој, ни па стил на живот, ни па љубов, туку перење памет и тргање на опресијата на традиционалните родители. Или ти пуштено од ланец. Има нешто наречено будење и освесвестување, градење на емоционална интелигенција, ширење на мапата на гледање на светот во фигураривна смисла, свесност за тоа околу тебе. Ама да јадеш печурки за да доживееш себеспознание, да одиш праволиниски до имагинарна катарза. Гес уат, нема спознание без болка, нема катарза без болка, нежа развој без болка. А ти братче, треба да се испиташ и да трепнеш три пати ако си киднапиран. И сјеба успешна кариера, за ништо, не за сон, туку за ништо. Да сјебеш се што си направил од себе и да те вовлече некој во лудило, лично лудило... И не е важно што ќе речат другите, туку што ќе речеш ти самиот после х години... Криво ми е. Особено ми е криво што е резултат на лабилност, а не будење, што е резултат на олабавување после пресија, што е губење на контрола, а не фаќање на конците во свои раце, што е губење, а не пронаоѓање. Болен човек не може да ти е водач.
Среќата е насекаде околу нас. Ја носиме цврсто во себе, околу себе и со себе. Трикот е едноставен: за да можете да бидете среќни треба да сакате да бидете. Со среќата се раѓаме и со неа го живееме животот. Но за да бидеме среќни, треба и да веруваме дека сме среќни. Затоа сите убави мисли за среќата потенцираат дека таа е прашање на избор и волја, а не толку на судбината на животот.
Колку повеќе се трудам да игнорирам, да бегам, толку повеќе ме стигнува. Секогаш кога мислам дека поминува, дека се движам накај сеедно, се враќа двојно посилно. Ова беше она што велат дека никогаш не можиш да избегаш од чувствата, од она што чуваш во себе? Опседната сум со мисливе и чувствава, со сето ова што го држам во себе неискажано. Не сум поштедена ни дури спијам, бидејќи кога конечно ќе успеам да заспијам го сонувам. Не знам ни колку, ни дали е правилно да речам нешто во врска со ова. Знам само дека ме уништува одвнатре. Да беше пролазно ќе поминеше одамна, ама не поминува никако.
Тема која што секогаш ме расположува е Слики од вашите миленичиња уживам во темава, таква позитивна енергија ми внесуваат сите тие мали преслатки суштества што тоа е неверојатно. Се кезам од првата до последната минута додека ги гледам.
Пораснав во сиромашно Семејство,моите Родители немаа пари да ми допуштат луксуз,едвај им стигаше платата да ме облечат и нахранат,и сум премногу горд на тоа,затоа што не ме лигавеле,не ме мазеле,не ми купувале што ке посакам,не носев скапа гардероба,еднаш до два пати годишно ми купуваа патики било какви,некогаш и од 1000 ден,но пак сум горд на нив,никогаш не ме оставиле гладен,бос,скинат,или на улица,не него секогаш бев на топло и со поткрив над глава.Ме научија кога ке пораснам сам да се борам финансиски и да не зависам од никого,да си овозможувам во текот на животот што сакам,денеска сум изградена личност,благодарение на нив ,фала му на Бога здрав и жив сум,работам,градам иднина,и се борам со цела снага и душа,не сум зависен од никого,едноставно станав Маж,онаков каков што секое Машко треба еден ден да стане,јак,цврст,самостоен,борбен и грижлив за својата Девојка/Жена/Фамилија.Животот е борба без правила,мораме да бидеме јаки и само така ке ги пребродиме сите препреки што животот ни ги носи,секоја препрека е лекција повеќе во нашиот живот,затоа никогаш не се откажувајте од вашиот сон,само така ке стигнете до целта.
Мислам дека ова ти е многу погрешно. Жените не треба да бидат јаки и цврсти и самостојни? Друго, еден маж не може да се грижи за друг маж (ете, се засакале)? Или само за "правите" мажи е ова.
Кај се кажува фала за маж што кога имаш мигрена во пмс (а и без тоа) ти спрема наутро вода со лимон за на работа, овошје, то дава апче и ти вика и покрај тоа што не е на работа, јас ќе те носам?! Се расплакав од не знам што, како што вчера се расплакав по штрковите. Пмс брате, олабави ме.
Прочитав некаде дека според стара јапонска легенда, лицето што сме го имале сега, било лицето на личноста што сме ја сакале најмногу во претходниот живот. И помислава ми е крипи уба.
Она кога зборуваат за некого во твое присуство, а не сакаш да учествуваш у трач партито, а се осеќаш ко соучесник само зошто си присутен, а особено за човек што го сакаш -_- ЗоооЖДо... А не ти се должи од типот да држиш лекции за твојата професионалност и етика и мораш да издробиш глупа флоскула ко - искуството го прави своето и мењаш насока на муабет. Се осеќам глупаво.
Само Македончето неможејќи да ги издржи озборувањата се зачленува на форум да си каже колку пари му коштала облеката.