Денот ми почна со тоа што кога идев на работа, по пат ме пречека фрлена искористена влошка на 2 метри пред огромен контејнер за отпадоци. Немам ни сила ни енергија да пишувам колку ми иде да ги рокнам некои човеколики суштества во државава. Све се трудам мирно, полека, со разговор да решам, ќе видам нешто вакво и се буди оној дел од мене што највише го мрзам, кога сакам да задавам човек со голи раце. Пу да ви ебам тоа смрадовите од луѓе што сте, некој треба тоа да го чисти по вас, ебате тоа гнасите. Уфффффффффффф
И додека ми пулсира главата од 1000 прашања за работа, љубов, финасии, решив истата да ми пулсира од сонце. Си оптегнав чергичето за јога на тераса, си стаив едно за покривање и го закачив на јажињата за спружирање алишта. И да ви кажам никоаш порелаксирано не сум се чувствувала. И ми дојде желба за секс, еве нз од каде, а ми заврши пред 4 дена.
Се надевам дека била бар затворена... Неколку пати имам наидено на фрлени такви во корпа за ѓубре, ама отворени како лепеза се да се види. Гадотии.
Заврши периодот кога повеќе мислев за другите, се нервирав од другите, и за секоја ситница. Мозок пуштен на пасење. Што сакате правете, мува не ме лази. Убаво било тоа сеедно.
Сдк изгубеното време и пропуштените шанси не се враќаат.Ех, да можеше реченицава од време на време да ми одѕвонува во глава и да ме потсетува.
Ќе го земеш од улица, ќе го избањаш и средиш, ќе му покажеш како е да биде сакано, ќе го чуваш се додека не се појави некој кој може да му понуди љубов и дом за цел негов живот. И кога ќе дојде момент за да го дадеш во неговиот нов дом сфаќаш дека вредело. Па нема поубаво чувство на исполнетост.
Се навикнувам да не трошам енергија на нешта врз кои не можам да влијаам. Не можам се' да контролирам и тоа е во ред. Големо олеснување е кога човек ќе се помири со тој факт. Не сум должна да размислувам и за туѓите проблеми.
СДΚ κога човеκ се изразува, не треба да се срами, туκу треба да биде самоуверен. Неκој нема да го сфати, друг ќе го иссвирκа, трет ќе му помогне да не биде исмеан. Се што треба да се направи е да продолжи со својот теκст без разлиκа на κоличество сфаќање.
Колку почна да ме нервира ова 'жена, мајка, кралица, лавица...'. Ме интересира која година е произведен изразов? Јас прв пат годинава го читам/ слушам. Јас сум само жена и мајка. Круната не знам од кај ја порачуваат?
Општо сум против вакцини и целата работа со вирусов ми смрди, ама штом Русија прва излезе со вакцина против ковид очекувајте овие другиве од запад да го прогласат вирусов за непостоечки.
Што убава вест дочекав завчера, цел ден ми помина подмачкано! Стварно сум heppy и мило ми е што бидна така! Уште датумиве за испит да ми ги пуштат или во недела на полноќ ќе ги дочекам?
Понекогаш ми поминува прашањево низ глава, дали можеби две (или повеќе ) членки имаат пишувано за ист момак во Што би му кажале..?
Без секого се може, тој што сака ќе остане без молење и изговори. Важна лекција... за жал ми требаше време да ја научам. Сепак, подобро доцна отколку никогаш.