Sakam da legnam i da se razbudam vo svet bez korona maski.. i da sum so istata energija so ja imav osnovno. Igrav lastik po cela den i pak neumorna hahahaha
Јас отидов со убав тен на Блу Лагун и се вратив со црвен нос и образи. Е ми нема рамен, имам темно лице.
Симпатичен, убав. Превиме муабет за планинарење. Му велам ми се оди на Шар Планина. Добивам одговор : Хаха ти уште за таму си, не можиш да искачиш. Едвај до онде одиш. Аривидерчи, чао, тути. Чао од мојот живот.
Татко ми, не знам како успеа да ги избрише сите контакти од телефонот. Се разбира, никогаш нема да признае: "Само се избришало, јас ништо не сум направил." Добро, ајде, среќа зачувани ми се на СИМ картичка, синхронизирав ама требаше сите да ги поминам, апдејтирам и ставам слики на тие поблиските, а тие се 250 луѓе. И сега пошто нема шанси да ги разбереш кој што е, сите му се потпишани како Зоки Молер, Гоце Мајстор итн. итн... И така седнав со него и секој како му го читам, ми раскажува цела историја за човекот, за роднини негови до 3 колено, кој што работи и каков живот води, ако јас луѓево не ги ни познавам, а некои од нив веќе и умрени биле. Битно тој уште си чува телефонски броеви, може ќе му требале, некогаш... Наидов на многу чудни имиња од кои ги издвојувам Сестра Талпа (висока била некоја), Љу Ма Шие, кој мислев дека е некој кинез, а тој да ти бил Љупчо Машина за Шиење. Имаше и еден Николче Погреб... Човекот на гробишта работел... Ми рече да сум го избришел, не му требал, немало кој веќе да закопува. Јас требало да си го пишам, ќе ми се нашол за него. Од сите, највеќе ме изнасмеа еден што го има пишано само како Компири... И како и минатиот пат, и сега му ставив слика од вреќа компири. Јебига. Како шлаг на торта беше еден, потпишан како Пени2, ама јас го прочитав пенис, и залипав од смеење. И тој го избришав, не му требал повеќе Пени2от. Се надевам веќе дека нема да ги бриши повеќе, т.е. сам телефонот да му ги бриши, кој пак ќе троши пола работно време за да ги среди. Комедии е со контактиве.
Пред некоја недела имаше њуз дека крадец преку прозор влегол и украл телефони на две девојчиња. Нејсе на некои згради на први кат терасите им се ниски, двајца да се качат ќе се качат. Јас се осеќам секоја вечер ко клукајдрвецот од Том и Џери кога правеше пресметки дали бандерата ќе го лупне по глава Том. Еее така, на Блу Лагон по 10 минутна пресметка како да се симнам од карпите во морето си ја изгребав петата. А требаше само да рипнам во морето дека беше баеги плитко. Не,јас со глава во ѕид мора пресметка да направам. Која и онака не беше успешна. Е сега околу крадецов, прееска си идам накај дома и гледам во мојата тараса и прозор правам пресметки дали може да ми влезе некој преку прозор. После некое време сфатив дека сме високо поставени да неможе ни двајца да се качат. Да не мора да се потам секоја вечер ко магарица во сауна Фино лепо ќе си отворам прозор без мисла
За грев ми се оние луѓе што патат за моќ. Ќе најдат некоја минимална моќ, како некое безначајно документче да потпишат, некој зависи од нив па ќе го маткаат, некоја тотална глупост која само им го храни егото за да се чувствуваат важни. Па онака и се фаќаат на таа малку моќ што ја имаат, што е далеку од тоа дека се некој важен фактор во општеството, ама се држат за неа како за сламка. Само не сфаќаат, сламка е мала работа за да ти ги скрие комплексите. Впрочем, ако ја држиш сламката толку црвсто, сите попрво ќе се прашаат што правиш со сламката, отколку што ќе ти ги скрие комплексите.
Иако срцето по некое време се навикнува на студот, секогаш е пријатно кога некој неочекувано се појавува и го стоплува. Затоа што, длабоко во нас, надежта за тоа никогаш не била изгубена. Чувствата се будат пак, пак и пак... доволно е да го спуштиме штитот.
Татко ми и контактите, 2 дел... Иде денес и ми вика дека не бил задоволен од изборот на сликите на некои луѓе што сум ги ставил, не биле истите како минатиот пат, ги мешал... Во меѓувреме се потсетив уште на неколку бисери од именикот негов. Тошо Дддттткккаааллл - Да, баш овака му ја има доловено говорната маана и така го пишал. Има два контакти како Кате Злате и Злате Кате. Едниот е број на Злате, а другиот на Кате. Кој е кој, никој не знае. Имаше и такви како Тони Татко, Тони Син, Тони Син Помалиот, Тони жена, Тони швалерка... И најакиот ми беше Ванчо Дилер. Си викам, на што е татко ми што има овакви контакти? Тој да ти бил увозник на коли од странство. Ги "дилал". Ако сте во потрага по добар дилер, пуштам бројче од Ване по пп.
Толку ми беше лошо денес, изврна и очи ми се отворија. Цел ден сонлив, заспан и низ мисли едно мало главче, убави локници и двор со прекрасна куќа. Кога се враќав по пат ја видов, се видов јас пред многу години и таа во иднината. Никогаш нема да ја заборавам таа слика. Некои нешта ги гледаш без да сакаш ама не можеш да ги заборавиш колку и да сакаш.
СДК Били мислењево ти е за во темата Што ме насмеа денес Цел ден ќе се смеам на ова . Компири бе Имам и јас некој такви чудни, на пр. ПерењеТеписи А од Ма Шие не си го меморирав бројот, кујзнае кај ќе го барам ако затреба пак Татко ти може и генерација да ми е, затоа таков мајндсетот
Решија моиве да прават летниковец самите. Ете го за пола саат цел комшилук со совети, како ова не треба вака, како она не треба така. Брат ми се изнервира и се откажа пред саат време. Ама забавни се бе. Експерти во сите области.
На сета мака се изнасмеав од @Billy Idol Пола саат како се смеам, душа немам веќе. Овде стварно е празник за душа со некои постови.
Она кога некој ќе рече "МЕ следува/следи", "ТЕ следува/следи" ова или она... I just can't, освен што звучи неписмено, туку одма знам дека следи нешто што не и следи. Најчест израз у ждм.