Добро е човек да знае да ужива во сопственото друштво. Не ги разбирам оние што не можат да поминат ниту миг сами...
Овој ми е еден од најтупавите денови во животов, кога сакам само да лежам сама и НИКОЈ да не ме замара.. И баш денеска сите одлучија да ми ги тестираат нервите.. Олку грди дешавки во еден ден е премногу..
Јас од завчера почнав пак на планина, чувството е прајслес Толку ми фалеше тоа чувство, убав замор, одмор од се, буквално почнав во 22 часот да се гасам од програмата, еве уште пола саат, сон, здрав, квалитетен и следен ден пак во нов поход на планина.
Каде ви одат душите, што ги притискате вработените за сами да си дадат отказ, на вакво време. НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ ТРКАЛОТО СЕ ВРТИ. РАСИПАНИ ДУШИ НЕНАСИТНИ ЗА ПАРИ И МАНИПУЛАЦИЈА. ЗОШТО ВО ЕДНА ФИРМА СЕ МЕНУВААТ ПО 6 ВРАБОТЕНИ? ЗОШТО СТЕ ЕПТЕН ГАЗДИ. ХАХАХ. НЕКА СЕКОЈ ШТО ЌЕ ДОЈДЕ НА МОЕ МЕСТО СИ НАЈДЕ ПОДОБРО И ДА СИ ЗАМИНЕ ШО ПОБРЗО. ОД ОВАНЕ БИВА НИ НАРОД НИ ДРЖАВА.
Планината е место кое те исцрпува физички но те исполнува психички. Чистиот воздух е извор на здравје. Срце, притисок, дишење се се подобрува. А да не збориме за одмарањето на очите во зеленилото. Планинарски поздрав.
Една од најзезнатите проценки дефинитивно е онаа кога треба да одлучиш колку паковки грицки ти се доволни за филмот според времетраењето. И врти-сучи, пак се' е изедено на сам почеток од филмот.
Кога некој се прави дека има повеќе знаење на одредена тема од рекла- казала муабети од тебе кој постојано се едуцираш на таа иста тема и веќе имаш огромно знаење од научно- потврдени студии и истражувања... значи .
Животните се многу попаметни од што ние мислиме. Седев во двор, читав книга, ја видов мачката дека е далеку и и кажав "дојди", продолжив да ја читам книгата, кога по една минута гледам таа дојде и легна до мене. Случајност или сепак не.
Душичка Паметни се разбираат премногу. Како што се навикнуваме со нив така и тие со нас. Разбираат што им збориме, имаат доверба кога го зимаш у раце
Значи ако девојка со големи цицки стави слика по бикини на инста одма е невкусно и добива етикета како лесна ама затоа ако е рамна како даска е ок и никој ништо не вика... Стварно не ми е јасно каква логика имаат луѓево...
Ма и јас си ставив пред една недела од бикини, онака дека ретко ставам, а си имам големи гради, па што..ми е гајле како ќе кажат, што ќе зборуваат и дали ќе лепат етикета. Таа со цицки и задник е лесна, а онаа што нема не е. Или кога ќе видам по облеката како ги гледаат Ми се може и што, да живееме ние ЛЕСНИТЕ
Значи можеш и со и без облини да изгледаш лесно, вулгарно, ефтино и сл. А исто така и културно, привлечно и со и без. Ама до стилот е, до позата, до се
Ко шо кажа и @Anie93 , едно е да имаш облини и да се сликаш пристојно па пак нема да изгледаш вулгарно и нема да те етикетираат како лесна, а друго е да се крши кичма на слики. Така да од авион се познаваат тие лесните, џабе ќе се објаснуваме тука