Девојко дај прибери се и не дозволувај да примаш наредби на 30 год. Ако средиш ти маса 2-3 пати, следен пат некој друг нека среди, ќе си кажеш јасно и гласно, не сте странци. Друго, братучед ти има 35 години ти 30, ало, како постарите ти кажуваат каде да шетате и што да правите?Не сте тинејџери.Бркај си работа и остави ги нека си коментираат меѓу себе ако сакаат. Имаш нова работа, супер, посвети се на нејзе, не си му дадилка на братучед ти. И веќе прекини сестра ми ми кажа, мајка ми ми кажа, сфати дека со тие нивни закоравени ставови никаде нема да стигнеш, гледај си за себе и биди посебична.
Биди поостра, тоа е единствено решение за ситуацијава. Понекогаш, за жал, колку сме помеки, толку повеќе газат врз нас.
Кога сме мали ни ја полнат главата со тоа кој е лош, кој добар. Кога ќе пораснеме сфаќаме колку е тоа така или не. За жал, најчесто не е точно. За уште поголема жал, касно сфаќаме.
Кога ќе кажат колку пателе за море годинава...бич плиз. Не сестро, не знаеш шо значи болесник за море. Има љубители на море, уживатели на море, хедонисти и ете сум јас. Ван секоја конкуренција сум. Со дијагноза сум, да се отвори у шифри на болести за мене, со подточка хроничар. Иф дер ис а вил, дер ис а уеј. Да не си ги мериме, ама ова моево не е нормално, вие сте нормални, јас не сум. Тоа у моментот да седиш на плажа и да си викаш леле малку сум у вода, а од 10 (десет) часа на плажа, буквално 6 (шест) сум во вода. Ам шо сакаш пи*ка стопанкина повеќе да си во вода, да се соединиш со водата? Шо?! Кога ќе имам дете ќе вика - мамо искочи, ти помодрела устата. Еве сега у моментов сакам да сум на море до степен да заплачам.
Прашање до Основен суд Скопје:колку пари вредите? 10.000е, 50.000е? Прашувам бидејќи листата е долга, имам за убивање многу луѓе. Прво ќе почнам од судијката на случајот со Гоце.
Ретко убава вечер беше оваа во фино друштво и со чувство на леснотија. Колку полесно е кога по кажаното не уживаш во мир со себе и другите. Ете да, само едно не смени се' .
Податок: Некои од кафичите не сакале да им влегуваат луѓе од село. А зошто не опнат натпис забрането за селани, туку со вештачка насмевка ти кажуваат дека сѐ е резервирано?! СДК ова е дискриминација според мене, и баш ме заболе за аргументот дека сакале да привлечат незнам каква клиентела! Друг податок е дека дел од кафичите не примаат гости кои не носат соодветна облека. Луѓе мои, а што е всушност "соодветна"?! Го тупиме за прифаќање на луѓето, дека сѐ е во ред, дека сѐ е нормално, дека е сосема океј да сме различни, дека различностите се почитуваат а гледајте какви срања се прават, тивко ама, дискретно... "Извинете, во моментов сѐ ни е резервирано"
Некои кафичи сакаат да држат репутација на елитни локали. Затоа ако им отиде некој по тренерки или фармерки и обична маичка, тие не им дозволуваат да седнат. Пример за тоа е Лофт. Не дозволуваа да влезат девојки помали од 21 и мажи помали од 23, освен ако не беа деца на некои повлијателни луѓе или некои што оставаат впечаток дека се полни ко брод. Нека си прават така слободно. Мене да ме одбијат така, нема да сакам да стапнам таму, а воопшто нема ни да се обидам ако знам дека местото е такво. Од друга страна, има места што стварно држат резервирани маси од луѓе што знаат дека ќе направат профит и не сакаат да ризикуваат да ја дадат масата на некој што им личи дека ќе пие една пијачка. Како одредуваат дали некој ќе им донесе профит или не - не знам. Работев на едно место кај што не ми дозволуваа да седнам на маса млади луѓе со изговор дека ќе пијат кока кола само. Тоа си е политика на кафичот и ако го знаеш тоа, нема потреба да одиш. Затоа померачки ми биле обичните места кај што знам дека ќе сум раат, наместо тие попознатите кај што 90% одат за да се видени.
Немам многу накит. Но овој кој го поседувам е само мој. Моите брчки,сега веќе вечни како дијаманти. Моите обетки од плач. Малите прстени од среќа. Бразлетни од љубов. Светкави брошеви од надеж. И круната-моите деца. Мојот накит,мојот живот се е на мене. Се друго е ништо.
Се работи за помал град, претпоставувам дека си се знат луѓево кој од кај е и што е. @candy.cane многу убо кажано Целта ми беше, не јас дека пукнав да одам во такви кафичи и да се мешам со елитата, туку ова е дискриминација, на база на облека, на база на потекло и што ти уште не. Можи и фризури гледаат и дали некој има кал под ноктите 21 век сме, а толку многу заостанати сепак... На крај краева "елитните" ресторани сами ќе си ја издвојат клиентелата од проста причина што "елитните" јадења или пиења ќе си имаат "елитна" цена. Се нервирам многу на темава. И после оти некој ќе се к*рчи јас сум му на тој и тој, е од ваква поделба, оти се привилегирани да речам.
Жалам, немам намера да се враќам назад во минатото. Вака ми е подобро. Имав големи планови за овој период, но животот ме однесе на сосема друго место. Сакам да верувам дека има некаква причина. Му кажувам збогум на минатото... избирам да ги памтам убавите денови, а од лошите ќе ја запамтам само лекцијата.
Се уклучувам на консултации вчера и кога едно време слушам некој некого пцуе викам што е се случува сега, кога тоа колешката да заборави да исклучи микрофон и мајка и се пцуе со татко и а ние слушаме сочни пцовки. Професорот ја стави на мјут, и рече ајде колеги да продолжиме со прашања. СДК и мене ме фати срам....
Кога ништо не си погрешил и оставаш животот да тече... леснотија е мал збор. Мизери уантс а компани. Колку и да сте направиле нешто за некого, а не е одгледан да препознае, ќе препознае слично нему некаде таму - мизерија. И овој пат шејм он ми... но и лет ит гоу, сама сум виновна. Нека тече... Од себе си не можеш да избегаш. Ни на Месечината, ни во Америка, ни Тунгузија, ни во милијарда галаксии не можеш да избегаш од делот од себе си кој е празен, а особено не, кога со завиден и тежнееш да ти завидуваат тебе. И детето да ти го навредува какво било, и починатата мајка каква била, и мажот дека ја изневерувал, и за другиот родител коментари... и повторно.... ма батали, ќе се запрашам само дали на луѓето нешто им е свето, посвето од лицемерието? А ти си дал се и си им чистел образ... ма не вреди. Што би рекла баба ми бог да ја прости - ма пусти, будале. Сериозно луѓето не созреваат...