Не е возможно, а да не те замислам како седиш покрај камин со шапка, дрвата тивко пукаат од температура, со луле во рака и Ози Озборн диоптер наочари, седиш на винтиџ столица, изработена од полно дрво, со спор говор и јасен акцент како го изговараш ова. Мислам барем јас така го читав и те замислував Интересно е како можеме самите да дадеме живост на текст.
Реков дека од некое друштво имам зијан. Си прам муабет со една другарка и ми вели ' Ете вака, ова стави, хеланки, а не цело време во фармерки' И после се лути не се дружиме. Е па нема поќе DACK YA ALL! Доста е еднаш неделно со некои луѓе. Не сакам да си праам фотосесии. Подалеку од луѓе што се жалаат дека немаат шо да облечат, не виделе одмор ( а одат во најскапите вили, немале работа, мажот не ја пушта да оди.
Така е кај нас. Имам јас неколку познати кои шетаат по одмори и после кукаат дека немаат пари. Нека шетаат. Нивна работа. Ама нека не се жалат на други и нека не бараат пари на заем за сметки да платат.
Најтрагично е шо многу ретко се јавуваат и само титкаат. Јас оваа не ни ја барам. Еднаш и кренав нарочно и ми вели : Леле ме заборави дека немам кредит. Хухуху Ахаха Ајде за убо да е денов. Да бегаме од вакви луѓе.
Никој не ја разбира туѓата мака и болка дур не му се случи истото.. Каде ли исчезна сочувството во ова чудно време.
Mногу е глупо кога си седнат со некој во кафич на кафе/јадење да ти рече: Сакаш да те частам? Што треба да одговориш на ова? Сакам/неќам? Ко...ако ти е ќеф да частиш, речи јас частам. Па ќе се договорите пак кој ќе плати. На првиов начин повеќе изгледа ко дека неќеш да платиш ама ај да испаднеш културен демек.
gresno e da gi brisheme tragite od greshki vo minatoto sekako nekoj gi videl,da sozdavame novi tragi na koi ke bideme gordi -rekov jas i ostanav ziva
Народот нема за леб плакат ставиле на возило која чини повеќе од 400 просечни македонски плати... Епа нема, во право сте...
Вицето и Заев да ги продадат Мерцедесите (Maybach 2020),Македонија 3 години леб ке јаде. Ме боли уво и за Вмро и Сдсм да бидеме одма на чисто,исти лај*на друго пакување ми се сите Политичари.Затоа и Македонија е дојдено до дно дна,кој стигне на Власт гледа што е можно повеќе да краде. П.с извини што те цитирав
Отсекогаш ме фасцинирале боите и начинот на кој истите ги има во природата, и колку е шаренолик универзумот. Уште од рани тинејџерски години, кога не сум го разбирал целосно научно концептот на боите, ме воодушевуваше призмата на албумот: "Dark Side Of The Moon", од легендарните Pink Floyd. Можеби и тоа беше причината што започнав и да ги слушам. Боите, сами по себе кажуваат премногу, информациите кои ги кријат може да откријат од каков состав се ѕвездите, планетите, а исто така дел од нив кај нас будат различни емоции, и ги асоцираме со различни човекови карактеристики. (Inside Out е одличен пример). Breaking Bad ми е омилена серија која успеала да ме воодушеви кога ја гледав, не само колку е маестрално изведена од аспект на приказна, туку и посветеноста на деталите кои се на енормно високо ниво и после толку години, сеуште се откриваат нови работи, детали, кои на прва не се приметиле. Еден од тие детали се и боите кои оваа серија ги користи низ текот на епизодите и сезоните за да опише место, емоција и фаза на ликовите во која се наоѓаат. Фасцинантно е и тоа што освен преку филтри, облеката која ја носат карактерите го објаснува расположението, како и тоа дали боите кои го носат се складни, или спротивни на спектарот, па по тоа може да се одлучи и во какви односи се. Доколку сте љубители на оваа серија, топло ви го препорачувам видеово. Верувам дека ќе ве фасцинира и вас, како што успеа мене. Доколку не сте ја погледнале до сега, што чекате?
Денес на тие новите апаратчиња на патарина за куцање на картичката реков ЗДРАВО! И случајно минеше еден вработен таму и ми се изнасмеа во фаца. Oh shit.....
Петок навечер, сечам нокти на куцо и си ги меркам моите и тие плачат за ремонт, а во позадина ечи Охрид Фест. Задоволени и подмирени потребите од најмладото до најстарото
Животните се со некоја цел на Светот, исто како што сме и ние луѓето. Мачињата се многу паметни и слатки. Денес татко ми ми кажа дека едно маче што секојдневно доаѓа кај нас и го чуваме исто како нашето го отруле.Почнав да викам дома и татко ми ми рече:што викаш тоа е само едно маче.Е не, не е само едно маче, тоа е живо суштество исто како мене. Што има врска дали ме отруле мене или мачето, битно е дека отруле некоја душа. Убиец си и вака и така.Сакам казна за сите убијци!
Не ми се верува дека во петок навечер јас седам пред пц и си отварам тарот карти. @Принцезичка1 луѓето се сурови, монструми. За жал и мои две персиски мачори го доживеаа истото и знам како се чувствуваш. кој не сака животни, тешко дека сака и луѓе. Среќа па моиве мачки јадат само од нас дома.